تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دانايى سرآمد همه خوبى‏ها و نادانى سرآمد همه بدى‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827454577




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مرصاد 67 برگ زرين رشادت هاي غيورمردان و شيرزنان کرمانشاهي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۵ مرداد ۱۳۹۳ (۱۱:۴۲ق.ظ)
مرصاد 67 برگ زرين رشادت هاي غيورمردان و شيرزنان کرمانشاهي صدام که در تعدادي از عمليات‌هاي خود در خرداد و تيرماه 1367 به پيروزي دست يافته بود، سرمست از اين موفقيت‌هايش تصميم گرفت تا پيش از تشديد فشارها و اجبار براي پذيرش آتش‌بس،حمله جديدي را به خاک ايران طرح‌ريزي و اجرا کند که براي اين کار، نيروهاي منافقين موسوم به ارتش مجاهدين را به کار گرفت...
به گزارش خبرگزاري موج کرمانشاه؛ نيروهاي دشمن در سحرگاه سومين روز از مردادماه 67 از مرز خسروي به طرف سرپل ذهاب حرکت کردند. همزمان با اين تحرکات، جلسه‌اي با حضور آيت‌الله هاشمي رفسنجاني و امير سپهبد شهيد صياد شيرازي نماينده امام خميني (ره) در شوراي عالي دفاع در شهر کرمانشاه تشکيل و در آن مقرر شد که «تنگه چهارزبر» در 34 کيلومتري کرمانشاه به عنوان خط اصلي پدافند انتخاب و تقويت شود.
بر اساس اين استراتژي، تنگه چهارزبر که پس از اين عمليات، به «تنگه مرصاد»معروف شد به کمين برنامه‌ريزي شده‌اي براي نيروهاي دشمن تبديل گشت. اين اولين اقدام ايران براي انجام عمليات گسترده‌اي در غرب کشور بود، عملياتي که نيروهاي موسوم به مجاهدين خلق براي انجام آن نام «فروغ جاويدان» را برگزيده بودند و از سوي ارتش جمهوري اسلامي ايران عمليات «مرصاد» نام گرفت.
پس از اتخاذ تصميمات و ايجاد سنگرها و کمين‌هاي لازم در تنگه چهارزبر،نيروهاي مورد نياز عمليات مرصاد عمدتا از لشکر 81 زرهي کرمانشاه، تيپ مستقل 45 تکاور نيروي زميني ارتش، يگان‌هاي توپخانه، نيروي هوايي و هوانيروز ارتش تأمين و سپس لشکر 32 انصارالحسين و 27 محمد رسول‌الله (ص) نيز از سوي سپاه به آنها ملحق شدند. فرماندهي اين عمليات گسترده را سپهبد شهيد علي صياد شيرازي برعهده داشت.
پس از ورود بالگردهاي هوانيروز به منطقه عمليات، به دستور صياد شيرازي يک تيم آتش هلي‌کوپتر «کبري» از «پايگاه امام حسين(ع)» و يک تيم آتش از پايگاه کرمانشاه به پرواز درآمدند و در مسير اسلام‌آباد به نيروهاي حاضر در منطقه ملحق شدند تا به ارتفاعات تنگه چهارزبر نزديک شوند و در يک سوي آن پرواز کنند.
خلبانان مستقر، در حرکت بر فراز سمت چپ تنگه چهارزبر و حوالي منطقه ماهي‌دشت به طول 10 کيلومتر متوجه وجود ترافيک سنگيني در جاده شدند و مراتب را به ستاد فرماندهي عمليات اعلام کردند. با اعلام اين خبر از سوي خلبانان، امير صياد شيرازي دستور شليک صادر کرد، ولي خلبانان با اين استدلال که ستون خودرويي متراکم حاضر در جاده مردم عادي هستند در اجراي دستور فرمانده مردد ماندند.
بر اساس آن چه در گزارشات مستند آمده است، امير سپهبد شهيد صياد شيرازي بلافاصله با لحني محکم‌تر از اعلام فرمان اخير خود، خطاب به خلبانان گفت که «من به عنوان نماينده امام (ره) به شما دستور مي‌دهم که آتش کرده و همه خودروها را منهدم کنيد، آنها منافقين هستند!»پس از تکرار و تاکيد فرمان فرماندهي عمليات،خلبانان جاده را هدف قرار دادند و بخش قابل توجهي از ستون خودرويي حاضر در جاده را منهدم کردند و پس از آن چهار تيم ديگر آتش از هوانيروز وارد عمل شدند و در سحرگاه روز پنجم مردادماه نيز دو فروند هواپيماي جنگنده «فانتوم اف- 4» نيروي هوايي ارتش، ستون متوقف شده دشمن را به شدت بمباران کردند ولي حملات به همين جا ختم نشد و دقايقي بعد بالگردهاي کبري از سوي هوانيروز، انبوهي از نفرات و تجهيزات دشمن را هدف گرفتند.
اجازه پيشروي به نيروهاي مهاجم تا تنگه چهارزبر و انتخاب اين تنگه به عنوان منطقه اصلي عمليات انهدام دشمن، استراتژي اتخاذ شده از سوي جمهوري اسلامي ايران بود تا با استفاده از اصل غافلگيري، دشمن را به تنگه‌اي که پر از شيار و ارتفاعات بود بکشانند و در کمين نيروهاي ايراني گرفتار سازند.
بدين ترتيب عمليات مرصاد عملا طي سه مرحله انجام شد که هدف از آن در مرحله اول سد کردن هجوم نيروهاي موسوم به «ارتش آزادي‌بخش»، در مرحله دوم حرکت نيروي زميني ارتش با پشتيباني نيروي هوايي و هوانيروز ارتش و همکاري سپاه، به سمت دشمن و در مرحله سوم انهدام دشمن و تحميل برتري به صدام بود تا عمليات مرصاد با پيروزي نيروهاي خودي به پايان برسد.
دشمن پس از آن که مورد هدف آتش سنگين ايران قرار گرفت،راهي جز فرار از جهنم تنگه مرصاد را در پيش خود نديد و شروع به عقب‌نشيني کرد ولي حملات ايران تمامي نداشت و اين بار سد راه بازگشت، فشار حمله از طرفين و حمله گازانبري ارتش و سپاه ايران در انتظار مهاجمين بود تا آنها را کاملا شکست خورده و به طور کلي متلاشي کند.
بالاخره پس از سه روز جنگ و درگيري شديد در غرب کشور،آن دسته از نيروهاي متلاشي شده دشمن که زنده مانده بودند، عقب‌نشيني و کشور را ترک کردند تا تعداد کشته‌هاي آن‌ها از مرز 2500 نفر فراتر نرود.
هر چند در عمليات مرصاد تعدادي از نيروهاي ارتش و سپاه پاسداران کشورمان شهيد شدند، ولي در سمت ديگر درگيري، 2500 نفر که نام تعدادي از فرماندهان و افراد سرشناس سازمان موسوم به مجاهدين خلق در ميان آنها ديده مي‌شد به هلاکت رسيدند تا بدين ترتيب جمهوري اسلامي ايران آخرين عمليات هشت سال دفاع مقدس خود را يکي از افتخارآميزترين و موفق‌ترين عمليات‌هاي خود قلمداد کند، در عمليات مرصاد همچنين، چند صد دستگاه خودرو، نفربر و تانک دشمن منهدم و تعداد زيادي به غنيمت گرفته شد و تعدادي از منافقين به دست نيروهاي جمهوري اسلامي ايران اسير شدند.
عمليات مرصاد، هفتادمين عمليات آفندي و به طور کلي يکصد و چهارمين عمليات ارتش جمهوري اسلامي ايران و آخرين درگيري بين ايران و عراق در هشت سال جنگ تحميلي بود.








»
تصاویر مرتبط













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن