تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  حضرت مهدی (عج):خدا با ما است و نيازمند ديگرى نيستيم، و حق با ما است و باكى نداريم كه كسى از...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815357415




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سیطره غم در ادبیات دلیل گرایش کمتر به طنز است


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
سیطره غم در ادبیات دلیل گرایش کمتر به طنز است
گرایش کمتر به طنز در کشور ما به سیطره غم در ادبیات به ویژه در زمینه شعر بازمی‌گردد.


حسین احمدی نسب نویسنده در گفتگو با خبرنگار ادبیات باشگاه خبرنگاران گفت: طنزنویس به معنای واقعی کلمه در کشور نداریم در ادبیات یا هنر باید طنزی وجود داشته باشد که به واسطه هنرمند  به طرزی زیرکانه بیان شود.

وی افزود: طنز از لا به لای سخن دیده می‌شود و بیشتر گزنده است. اثر " چخوف" یک طنز گزنده محسوب می‌شود و وی یک نمونه بارز و مشخص در طنز گزنده است باید طنز موجود در اثر چخوف را کشف کرد.

این نویسنده ادامه داد: کمدی‌نویس هم به معنای واقعی کلمه در سینما، تئاتر و نوشته‌هایمان نداریم در آثار "علامه دهخدا"، فریدون تنکابنی و عمران صالحی طنز خاص خود  آن فرد را می‌بینیم.

احمدی نسب تصریح کرد: در آثار فریدون تنکابنی به خصوص داستان "شهر شلوغ" وی و در شعرهای "نصرت رحمانی" طنزی وجود دارد که باید آن طنز را در میان داستان پیدا کرد طنز یک مطلب آشکار نیست و هر چشمی توانایی تشخیص طنز در آثار ادبی را ندارد.

وی عنوان کرد: به طنز کمتر بها می‌دهیم و شرایط ما به گونه‌ای است که به مطالب غم‌انگیز بیشتر گرایش داریم تمام بازیگرانمان نیز در ایفای نقشهایی که کمتر کمدی هستند و باید در آن گریه کنند موفق‌تر هستند.
 
احمدی نسب عنوان کرد: در روستاها و شهرستانهای کوچک افرادی را داریم که طبع طنز دارند و حتی هنگامی‌که مطلبی طعنه‌آمیز را بیان می‌کنند را طنز در سخن آنان دیده می‌شود طنز به دلیل آنکه نسبت به کمدی ظریف‌تر است دیرتر فهمیده می‌شود.
 
این نویسنده بیان کرد: در واقع طنز نسبت به کمدی ادبی‌تر است گرایش بیشتر به فضای غم‌انگیز به جای طنز در داستان‌هایمان به سیطره غم در ادبیات کشورمان در خصوص در شعر بازمی‌گردد طنز موجود در شعر مولانا به صورت چند پهلو و رندانه بیان می‌شود.

وی اظهار داشت: به دلیل آنکه هنرمند ان نمی‌توانستند به صورت جدی از حکومت انتقاد کنند در دربار قاجار نمایش رو حوضی به وجود می‌آید همین امر سبب به وجود آمدن طنز سیاه یا انتقادی یا اجتماعی شد "سیاه" یا "تلخک" زمانی‌که می‌خواست از جامعه انتقاد کند آن را به شیوه طنز بیان می‌کرد.


انتهای پیام/








تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۱:۱۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن