تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دعايى كه با بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم شروع شود، رد نمى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852336058




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کدام نمایندگان کنگره آمریکا خواهان تجزیه عراق هستند؟


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: کدام نمایندگان کنگره آمریکا خواهان تجزیه عراق هستند؟
از چند هفته پیش و همزمان با اوج گیری بحران سیاسی و امنیتی در عراق، این نکته از سوی بسیاری از تحلیلگران بین المللی مورد اشاره قرار گرفت که تداوم و تطویل چنین بحرانی بدون وجود مداخلات جدی بین المللی ممکن نمی شد. در همین زمینه، شماری از نمایندگان کنگره آمریکا به طور روزافزونی ضمن دامن زدن به فضای موجود، بر ادعای ضرورت تجزیه عراق تأکید می کنند.
کد خبر: ۴۱۹۵۵۳
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۲۳ - 25 July 2014



کدام نمایندگان کنگره آمریکا خواهان تجزیه عراق هستند؟
از چند هفته پیش و همزمان با اوج گیری بحران سیاسی و امنیتی در عراق، این نکته از سوی بسیاری از تحلیلگران بین المللی مورد اشاره قرار گرفت که تداوم و تطویل چنین بحرانی بدون وجود مداخلات جدی بین المللی ممکن نمی شد. در همین زمینه، شماری از نمایندگان کنگره آمریکا به طور روزافزونی ضمن دامن زدن به فضای موجود، بر ادعای ضرورت تجزیه عراق تأکید می کنند.


به گزارش «تابناک»، شماری از نمایندگان کنگره آمریکا از هر دو حزب اصلی این کشور، از باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا درخواست کرده اند در سیاست خود مبنی بر حمایت از یک عراق یکپارچه تجدیدنظر کند. این درخواست در جریان جلسات کنگره برای بررسی اوضاع عراق مطرح شده است.


در این زمینه، برخی از نمایندگان کنگره با حمایت از ادعاهای برخی مقامات اقلیم خودمختار کردستان عراق، مدعی هستند زمان برای حمایت از خودمختاری بیشتر و یا حتی استقلال این اقلیم مناسب است. این عده، موفقیت شبه نظامیان «پیشمرگه» کرد در عقب راندن تروریست ها تکفیری را به عنوان نشانه ای در این زمینه مطرح می کنند.


جری کانلی، عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در یکی از جلسات کمیته روابط خارجی این مجلس، در این زمینه اظهار داشته: «شاید پس از 12 سال تلاش برای ایجاد یک دولت قوی، مرکزی و کارآمد مستقر در بغداد که بر همه کشور کنترل داشته باشد، لازم است که ما اکنون این ایده را رها کنیم». 


الیوت انجل، از دیگر اعضای این کمیته نیز مدعی شده دولت مرکزی عراق، به واسطه تأکید بر تداوم برقراری اقتدار مرکزی، کردها را به «گروگان» گرفته است. وی با اشاره به اینکه آمریکا همواره از کردها خواسته تا در جهت حفظ یکپارچگی عراق، پیوستگی خود را با دولت مرکزی این کشور حفظ کنند، مدعی شده چنین رویکردی منصفانه نیست.


این ایده از سوی نمایندگان جمهوری خواه نیز مطرح شده است. دانا رورابچر در این زمینه اظهار داشته: «تا جایی که به من مربوط است، ایالات متحده نباید بر اساس آن چیزی که امپراتوری بریتانیا 100 سال پیش تعیین کرده، گزینه هایی که ما می توانیم داشته باشیم را محدود کند». بر همین اساس، وی ابراز امیدواری کرده که ایده استقلال کردستان عراق محقق شود. پل کوک، دیگر نماینده جمهوری خواه نیز حمایت خود را از این موضوع اعلام کرده است.


بیان این گونه مواضع، سبب شده بار دیگر ایده هایی مانند آنچه در سال 2006 از سوی جو بایدن، سناتور آمریکایی و لسلی گلب، کارشناس سیاست خارجی در قالب مقاله ای در «نیویورک تایمز» ارائه شد، مورد توجه قرار گیرد. در آن زمان، این دو تن ایده تقسیم عراق به سه منطقه خودمختار بزرگ، در کار یک دولت مرکزی معتبر در بغداد را مطرح کرده بودند.


بر اساس این ایده، سه منطقه کردنشین، سنی نشین و شیعه نشین تشکیل می شد که هر یک از آن ها، مسئول قوانین داخلی، امور اجرایی و امنیت داخلی خود بودند و وظیفه دولت مرکزی نیز محافظت از مرزها، روابط خارجی و تخصیص درآمدهای نفتی بود. 


با این حال، این طرح و ایده های مشابه مطرح شده از سوی نمایندگان کنگره، مورد قبول بسیاری از رهبران کنگره نیست. به عنوان مثال، اد رویس، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، مسئولیت شرایط بحرانی کنونی را به گردن دولت فعلی عراق انداخته و گفته با تشکیل یک دولت وحدت ملی، همچنان می توان سنی ها، شیعیان و کردها را زیر چتر یک دولت واحد نگاه داشت. 


از سوی دیگر، نمایندگان وزارت خارجه و وزارت دفاع آمریکا که در جلسات کنگره در این زمینه حضور داشته اند نیز تأکید کرده اند که دولت اوباما، در حل حاضر به هیچ وجه از ایده استقلال کردستان استقبال نمی کند. الیسا استوکلین، از مقامات وزارت دفاع آمریکا خطرات چنین امری برای مناطق پیرامونی و کشورهای همسایه و همچنین تأثیر آن بر کارآمدی موثر دولت مرکزی را از مهمترین خطرات آن دانسته است. 


برت مک گرک، نماینده وزارت خارجه آمریکا نیز گفته در صورتی که دولت آمریکا از ایده تجزیه عراق حمایت کرده و به یک عراق یکپارچه پشت کند، به معنای آن است که تمامی کسانی که در انتخابات اخیر پارلمانی در عراق شرکت کرده اند را نادیده گرفته است. 


وی در این زمینه گفته: «در عراق به تازگی یک انتخابات برگزار شد و 14 میلیون نفر در آن شرکت کردند که به معنای مشارکت 62 درصدی است. این میزان، از بسیاری از انتخابات ها در سراسر جهان بیشتر است. این امر نشانگر تمایلات دموکراتیک مردم عراق است. ما نمی توانیم آن را نادیده بگیریم». 


لوکمن فِیلی، سفیر واشنگتن در عراق نیز پس از این جلسه ضمن اشاره به سخنان مک گرک و حمایت از این اظهارات، تأکید کرد هیچ نشانه ای وجود ندارد که با وجود افزایش فشارها برای کناره گیری دولت فعلی عراق، دولت اوباما از حمایت خود از یک عراق یکپارچه دست برداشته باشد. 


به هر حال، مجموعه موضع گیری های مطرح شده در این زمینه حکایت از آن دارد که با تداوم مسائل موجود در عراق، بار دیگر شماری از سیاستمداران تندرو در آمریکا – و البته برخی دیگر از کشورهای غربی – به فکر بهره برداری از اوضاع به نفع خود افتاده اند. در این شرایط، باید دید ادعای دولت اوباما در حمایت از یکپارچگی عراق تا چه حد واقعی است و تا چه زمانی دوام خواهد داشت. 














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن