تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):قصد ما این است که نمیریم تا توبه کنیم، ولی توبه نمی کنیم تا اینکه می میریم
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834715070




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توسعه انسانی ایران بالاتر از 112 کشور جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: توسعه انسانی ایران بالاتر از 112 کشور جهان
سازمان ملل در جدیدترین گزارش توسعه انسانی خود اعلام کرد، جمهوری اسلامی ایران در سال 2013، به لحاظ توسعه انسانی جایگاه 75 را در میان کشورهای جهان کسب کرده است و توسعه انسانی ایران از 112 کشور بیشتر است.
کد خبر: ۴۱۹۳۳۴
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۵:۲۷ - 25 July 2014


سازمان ملل در جدیدترین گزارش توسعه انسانی خود اعلام کرد، جمهوری اسلامی ایران در سال 2013، به لحاظ توسعه انسانی جایگاه 75 را در میان کشورهای جهان کسب کرده است و توسعه انسانی ایران از 112 کشور بیشتر است.

به گزارش فارس، سازمان ملل در جدیدترین گزارش توسعه انسانی خود اعلام کرد، جمهوری اسلامی ایران در سال 2013 به لحاظ این شاخص در میان 186 کشور جهان، جایگاه 75 را کسب کرده است.

گزارش اخیر سازمان ملل نشان می دهد، رتبه ایران از نظر شاخص توسعه انسانی در سال 2013 نسبت به سال قبل از آن 2 پله نزول داشته است. ایران در سال 2012 رتبه 73 را به خود اختصاص داده بود. کاهش رتبه ایران درحالی صورت گرفته است که ایران همچنان در میان کشورهای گروه توسعه انسانی بالا قرار دارد.

شاخص توسعه انسانی بر اساس معیارهایی چون امید به زندگی، کیفیت نظام آموزشی، دسترسی به امکانات و خدمات اجتماعی، درآمد واقعی و سرانه درآمد ملی محاسبه می شود.

بر اساس این گزارش، ایران در رتبه بندی جهانی با نمره 0.749 رتبه 75 را به دست آورده است که نسبت به سال 2008 از صعود 10 پله ای ایران خبر می دهد.

در گزارش این سازمان بین المللی، کشورهای جهان از نظر میزان توسعه انسانی به چهار گروه تقسیم بندی شده اند که عبارتند از، کشورهای دارای توسعه انسانی بسیار بالا، کشورهای دارای توسعه انسانی بالا، کشورهای دارای توسعه انسانی متوسط و کشورهای دارای توسعه انسانی پایین.

براساس این گزارش، ¬¬¬توسعه انسانی ایران از 112 کشور جهان بیشتر است. برخی از این کشورها عبارتند از: جمهوری آذربایجان با رتبه 76، اردن با رتبه 77، برزیل با رتبه 79، چین با رتبه 91، اندونزی با رتبه 108، مصر با رتبه 110، عراق با رتبه 120، هند با رتبه 135.

برخی کشورها که رتبه بالاتری از ایران دارند نیز عبارتند از: ترکیه با رتبه 69، لبنان با رتبه 65، روسیه با رتبه 57، لیبی با رتبه 55، کویت با رتبه 46، امارات با رتبه 40، عربستان با رتبه 34، قطر با رتبه 31، اسپانیا با رتبه 27 و ایتالیا با رتبه 26.

نروژ در صدر و نیجر در قعر جدول توسعه انسانی

 گزارش توسعه انسانی سازمان ملل، نروژ را به عنوان توسعه یافته ترین کشور جهان در حوزه توسعه انسانی معرفی کرده است. نمره این کشور در شاخص توسعه انسانی 0.793 اعلام شده است. استرالیا با نمره 0.841 و سوئیس با نمره 0.806 به ترتیب در رتبه های دوم و سوم از این نظر قرار گرفته اند.

کشورهای هلند، آمریکا، آلمان، نیوزیلند، کانادا، سنگاپور، دانمارک، ایرلند، سوئد، ایسلند، انگلیس و هنگ کنگ نیز به ترتیب رتبه های 4 تا 15 را از این نظر به خود اختصاص داده اند.

 رتبه 68 ایران به لحاظ وجود فاصله طبقاتی

 این گزارش نمره ایران به لحاظ ضریب جینی را همانند سال گذشته 38.3 درصد اعلام کرد و رتبه آن را از نظر نابرابری درآمدی بین 136 کشور جهان 68 و بالاتر از کشورهایی نظیر آمریکا، قطر، روسیه و ترکیه قرار داد.

سال گذشته، گزارش توسعه انسانی سازمان ملل نمره ایران از این نظر را در بازه زمانی 2000 تا 2010 برآورد کرده بود.

در گزارش توسعه انسانی سازمان ملل در سال 2014، متوسط ضریب جینی ایران بین سال های 2003 تا 2012 مورد بررسی قرار گرفته و نسبت به گزارش قبلی این سازمان که در سال 2013 منتشر شد، تغییری نداشته است.

در عین حال ایران میان 136 کشوری که در این گزارش مورد بررسی قرار گرفته اند از نظر میزان ضریب جینی در رتبه 68 قرار گرفته است که به این ترتیب شکاف درآمدی در ایران کمتر از 68 کشور مورد بررسی در این گزارش بوده است.

در میان کشورهای جهان سوئد کمترین نابرابری درآمدی را دارد و نمره ضریب جینی این کشور 25 اعلام شده است. اوکراین با نمره 25.6 در جایگاه دوم و نروژ با نمره 25.8 در رتبه سوم از این نظر قرار گرفته اند.

براساس این گزارش برخی از کشورهای صنعتی و توسعه یافته، شکاف درآمدی بیشتری نسبت به ایران دارند که از جمله آنها آمریکاست. ضرب جینی آمریکا 40.8 درصد اعلام شده که نشان می دهد نابرابری درآمدی در این کشور بسیار بیشتر از ایران است.

برخی دیگر از کشورها که شکاف درآمدی بیشتری نسبت به ایران دارند، عبارتند از: قطر با نمره 41.1، شیلی با نمره 52.1، آرژانتین با نمره 44.5، روسیه با نمره 40.1، مالزی با نمره 46.2، برزیل با نمره 54.7، ترکیه با نمره 40 و چین با نمره 42.1.

نابرابری زن و مرد در ایران بالاتر از 42 کشور جهان

 در ادامه این گزارش به بررسی نابرابری جنسیتی در کشورهای جهان پرداخته است.

ایران میان 151 کشور جهان رتبه 109 از نظر شاخص نابرابری جنسیتی را کسب کرده و بالاتر از 42 کشور جای گرفته است.

بر اساس برآورد گزارش توسعه انسانی سازمان ملل، نمره ایران در شاخص نابرابری جنسیتی 0.510 اعلام شده است.

شاخص نابرابری جنسیتی ارقامی از صفر تا یک را دربرمی گیرد که هر چه این رقم بیشتر باشد، دلالت بر نابرابری بیشتر میان مرد و زن در یک کشور دارد.

برخی کشورها که در آنها نسبت به ایران نابرابری بیشتری بین زن و مرد وجود دارد، عبارتند از: قطر با رتبه 113، مصر با رتبه 130، سوریه با رتبه 125، عراق با رتبه 120، هند با رتبه 127 و پاکستان با رتبه 127.

رتبه نخست جهان از نظر شاخص نابرابری جنسیتی را اسلونی با نمره 0.021کسب کرده است و سوئیس با نمره 0.030 در جایگاه دوم و آلمان با نمره 0.046 در رتبه سوم جای گرفته است.

رتبه برخی دیگر از کشورها در این شاخص، عبارت است از: نروژ 9، هلند 7، ژاپن 25، اتریش و دانمارک 5، بلژیک 9، فرانسه 12، اسپانیا 16، ایتالیا 8، لبنان 80 و ترکیه 69.

آمریکا نیز با کسب نمره 0.262رتبه ای بهتر از 47 به دست نیاورده است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن