واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob 19 معدن جدید در خراسان رضوی به بهره برداری رسید مشهد - ایرنا - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در چهار ماه نخست امسال 19 معدن جدید با ذخیره قطعی 423 میلیون تن در استان به بهره برداری رسید.
ˈراضیه علیرضاییˈ روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این معادن شامل بنتونیت، تراورتن، خاک صنعتی، سنگ آهک، سنگ آهن، شن و ماسه، گچ، منگنز، مرمر و مرمریت می باشد.
وی میزان استخراج سالانه این معادن را 500 هزار تن اعلام کرد و گفت: گروه معدنی معادن مزبور شامل سنگ تزئینی، مصالح ساختمانی و فلزی است که در شهرستان های بردسکن، تربت جام، تربت حیدریه، چناران، زاوه، سبزوار، فریمان، گناباد، مشهد و نیشابور قرار دارند.
او افزود: معادن مزبور توسط بخش خصوصی به بهره برداری رسیده و برای 135 نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد شده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: با بهره برداری از معادن جدید شمار معادن استان به 748 معدن با ذخیره قطعی سه میلیارد و 423 میلیون تن رسید.
علیرضایی، خام فروشی برخی مواد معدنی، نبود صنایع فرآوری کافی و معدنکاری سنتی را از مشکلات بخش معدن خراسان رضوی عنوان کرد و افزود: اگر در کشور برنامه ریزی مناسبی در حوزه معدن انجام گیرد و همه علوم مربوط به معدن کاری به درستی و بجا در کنار هم قرار گرفته و استفاده شوند قطعا نتایج بهتری بدست می آید.
وی گفت: رویکرد جدید این سازمان در حوزه معدن مساعدت به بهره بردارانی است که از دانش فنی متناسبی در بهره برداری از معدن برخوردار نیستند، برای آنان تسهیلاتی فراهم می شود تا به سمت فرآوری علمی و کاهش تضییع ماده معدنی حرکت کنند.
وی ادامه داد: رویکرد جدید بعدی در حوزه معدن کاهش فاصله کارخانه فرآوری از معادن است تا با بهره گیری از دانش فنی در فرآوری ماده معدنی در منطقه مورد نظر، زمینه توسعه آن را نیز فراهم کنیم.
وی شروع توسعه صنایع معدنی خراسان رضوی را یک اتفاق خوب قلمداد کرد و گفت: اکنون بسیاری از طرحهای سرمایه گذاری استان به سمت مناطق کمتر توسعه یافته سوق پیدا کرده که صرفا به دلیل جهت گیری توسعه صنایع معدنی در استان است.
وی اظهار کرد: توجه به حوزه سرمایه گذاری در معدن و صنایع معدنی استان باعث شده که بتوانیم آینده متوازنی را برای توسعه خراسان رضوی پیش بینی کنیم.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: معدن و معدن کاری منجر به توازنی در توسعه استان می شود که این هم در استراتژی های توسعه صنعت و معدن استان لحاظ شده و هم در بخش فرآیندهای محاسبه ارزش افزوده و ایجاد درآمد برای منطقه به آن توجه شده است.
علیرضایی افزود: معدن کاری علمی با همه بخشهای خود کلید توسعه متوازن خراسان رضوی خواهد بود و امیدواریم فرآوری مواد معدنی، بهره وری و کاهش تضییع مواد معدنی به عنوان یک راهبرد توسعه ای در استان توسط همه بخشهای درگیر در معدن مورد توجه قرار گیرد.
علیرضایی نقش معادن در توسعه خراسان رضوی را فراتر از ایجاد اشتغال و جذب سرمایه دانست و گفت: اگر در معادن غنی استان از جمله سنگ آهن خواف و باخرز سرمایه گذاری مطلوبی داشته باشیم به گونه ای مرزبانی اقتصادی ایجاد می شود و این نوعی آینده نگری عالمانه است.
وی افزود: با توسعه سرمایه گذاری معدنی در مرزهای استان زمینه توسعه کشورهای همسایه و سکونت جمعیت بهتر در این مناطق فراهم خواهد شد.
وی در پایان از همه اربابان قلم تقاضا کرد که به موضوع معدن و توسعه معادن استان به دید توسعه متوازن و تناسب توسعه نگاه کنند و تفسیر نمایند.
7489/659
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
02/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]