واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob مسوول کانون هموفیلی در استان مرکزی: بیماران هموفیلی استان مرکزی چشم انتظارتحقق وعده بهبودروش درمان هستند اراک - ایرنا - مسوول کانون هموفیلی در استان مرکزی گفت: بیماران هموفیلی این استان چشم انتظار تحقق وعده های مسوولان برای بهبود روشهای درمانی هستند.
ˈفاطمه رضاییˈ روز پنجشنبه به مناسبت هفته حمایت از بیماران هموفیلی (یکم تا هفتم مرداد) در گفت و گو با ایرنا افزود: بیش از دو سال از جشن خودکفایی پلاسما برای تولید فاکتور 9 می گذرد اما وعده مسئولان وزارت بهداشت برای بهبود روش درمانی بیماران هموفیلی و تزریق قبل از خونریزی به صورت صددرصدی برای همه بیماران محقق نشده است.
وی توضیح داد: بر اساس اعلام مراجع رسمی کشور تولید فاکتور 9 از پلاسمای ایرانی در سال گذشته نشانه کفایت در تامین نیاز کشور است اما واقعیت این است که بیماران هموفیلی در تهیه داروی فاکتور 9 همچنان با مشکل و کمبود مواجه اند.
مسوول کانون هموفیلی استان مرکزی یکی از دلایل کمبود و مشکل در تامین دائمی دارو برای این بیماران خاص را انحصاری بودن منبع تولید آن دانست و گفت: حل این معضل نیازمند نظارت جدی و بررسی و بازنگری فرآیند دسترسی داروها، توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
رضایی یادآور شد: تاخیر دارو برای بیمار هموفیل حتی در یک روز عارضه های جبران ناپذیر به همراه دارد و باید در سایه برنامه ریزی و حساسیت مسوولان وزارت بهداشت و درمان، شیرینی موفقیت ملی خودکفایی در تولید داروی فاکتور 9 از پلاسمای ایرانی در کام بیماران هموفیلی بنشیند.
وی توضیح داد: بر اساس اعلام مسوولان وزارت بهداشت از امسال باید بهبود روش درمانی بیماران هموفیلی و امکان بهره مندی کودکان زیر 15 سال از شیوه درمان قبل از خونریزی کلید می خورد که با گذشت چهار ماه از سال این مهم هنوز محقق نشده و پاسخ شفافی نیز برای تامین نیاز دارویی بیماران به فاکتور 8 و 9 در اجرای این طرح مفید وجود ندارد.
مسوول کانون هموفیلی استان مرکزی اظهار کرد: در نشستی که خرداد امسال با حضور رئیس سازمان انتقال خون و نمایندگان شرکت خارجی و شرکت ایرانی در تهران برگزار شده، قرار شده به زودی زمینه تولید داروهای مشتق از پلاسمای ایرانی ماند فاکتور 8 و 9 آغاز شود و برای تولید IVIG که از داروهای مهم مشتق از پلاسما است از فراورده پالاسمای ایرانی اطلاع رسانی شده است.
رضایی با تبریک هفته انتقال خون (هفتم تا چهاردهم مرداد) ابراز امیدواری کرد: سوگیری مثبت انتقال خون ایران برای اجرایی کردن استاندارد جمع آوری خون و گام نهادن در تولید نیازهای دارویی مشتق از پلاسما به بار بنشیند و این دستاورد مهم در شرایط تحریم نیازهای دارویی بیماران هموفیل را رفع کند.
وی عنوان کرد: اقدام اخیر سازمان انتقال خون کشور در قرارداد با شرکتهای سوئیسی و آلمانی روند تولید دارو از پلاسمای ایرانی را از انحصار یک شرکت بیرون آورده و این مهم می تواند مشکلات دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتورهای 8 و 9 را کم کند.
مسوول کانون هموفیلی استان مرکزی اضافه کرد: هم اینک 142 بیمار هموفیلی در این کانون پرونده دارند و علاوه بر حمایتهای دارویی، کمکهای معیشتی، ایاب و ذهاب، تحصیل و هدایت درمانی نیز به این بیماران ارائه می شود.
انجمن حمایت از بیماران هموفیلی استان مرکزی از سال 1376فعالیت خود را در اراک آغاز کرده است.
هموفیلی بیماری است که از لخته شدن خون جلوگیری می کند و به همین دلیل خونریزی در افرادی که به این بیماری مبتلا هستند دیرتر از دیگران بند می آید.
هموفیلی یک اختلال ژنتیکی است که در نتیجه ایجاد تغییر در ژن ها پدید می آید و می تواند ارثی و یا حین رشد در رحم ایجاد شده باشد.ک/3
560/559
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
02/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]