واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس مرکز بهداشت استان مرکزی رشد اندک جمعیت در استان مرکزی زنگ خطری جدی است اراک - ایرنا - رییس مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: رشد اندک جمعیت در این استان زنگ خطری جدی است و باید این آسیب در سایه تدبیر و برنامه برطرف شود.
دکتر ˈبابک عشرتیˈ روز شنبه به مناسبت هفته جمعیت در گفت و گو با ایرنا افزود: استان مرکزی با یک میلیون و 414هزار نفر، یک و 88 صدم درصد کل جمعیت کشور را دارد که 73 و 9 دهم درصد آن شهری و 26 و یک دهم درصد در روستاها زندگی می کنند.
وی بیان کرد: بر اساس آخرین مستندات موجود، نرخ رشد جمعیت در این استان 91 صدم درصد است و میانگین بعد خانوار 3.3 نفر ارزیابی شده است.
رییس مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: رشد جمعیت در مناطق شهری دو و 31 صدم درصد و در مناطق روستایی منفی دو و 52 صدم درصد است و شاخص باروری استان یک و و شش دهم محاسبه شده است.
دکتر عشرتی گفت: میزان خانوارهای یک نفر در استان مرکزی هشت و 39صدم درصد و در کشور هفت و 14 صدم درصد و خانواده های دونفره نیز در استان 12و نیم درصد و در کشور 18 و 43 صدم درصد است.
وی عنوان کرد: این درحالیست که مبنای سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری بر جبران کاهش نرخ رشد جمعیت و باروری است و باید در سایه برنامه های فرهنگی و بهداشتی راهگشا، معضل جمعیتی استان جبران شود.
رییس مرکز بهداشت استان مرکزی خاطرنشان کرد: عوامل موثر در تحولات باروری و موالید شامل تاخیر در سن ازدواج، تجرد و بی همسری، فاصله نامناسب بین تولدها، افزایش عوامل ناباروری، افزایش سقط جنین عمدی و غیرعمدی و رفتارهای پرخطر است که نیاز است در استان مرکزی بازتعریف علمی و دقیق در خصوص آنها صورت بگیرد.
دکتر عشرتی بیان کرد: بر اساس آمار سال 91 ثبت احوال استان مرکزی نسبت ازدواج به طلاق در این استان هفت و چهار دهم و در کشور هشت و نیم است و هر چه این رقم کوچکتر باشد نشان می دهد که طلاق رشد تصاعدی دارد.
وی اظهار کرد: در استان مرکزی در برابر هر پنج ازدواج یک طلاق رخ می دهد که از میزان طلاق کشوری بالاتر است.
رییس مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: آمار ثبت احوال همچنین نشان می دهد که 24درصد دختران30 تا 50 ساله روستایی استان مرکزی یعنی یازده هزار و 544 نفر ازدواج نکرده اندکه این به معنای محرومیت از امکان باروری آنهاست.
دکتر عشرتی ادامه داد: این درحالیست که عوامل تشدید کننده ناباروری نظیر آلاینده های محیطی ، سموم ، عفونتها و مشکلات جسمی زوجین نیز در این استان بالا است و نیاز به مطالعه علمی و راهگشا در راهبری این مسایل و مهار ناباروری زوجین دارد.
وی گفت:آنچه به عنوان سیاست وزارت بهداشت در خصوص جمعیت دنبال می شود تکیه بر ازدیاد جمعیت با حفظ و تضمین سلامت خانواده است و این مساله مداخله هدفمند دستگاه های فرهنگی، بهداشتی و اجرایی را می طلبد.
وی افزود: مقوله جمعیت با اقتدار ملی و پیشرفت و آینده کشور تنیدگی دارد و هفته جمعیت بهترین فرصت در طرح چالش های جمعیتی و ترغیب آگاهانه زوج های بارور به فرزند آوری است.
از20 تا 27 تیرماه هفته جمعیت نامگذاری شده است.ک/3
560/559
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
21/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]