واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob استاندار کرمانشاه بر لزوم شتاب بخشی در گشایش بازارچه سومار تاکید کرد کرمانشاه - ایرنا - استاندار کرمانشاه با راهبردی توصیف کردن مبادلات تجاری با کشور عراق، خواستار هم افزایی دستگاه های ذیربط برای شتاب بخشی در راه اندازی بازارچه سومار شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ابراهیم رضایی بابادی عصر سه شنبه در نشست کارگروه توسعه صادرات که در حوزه استانداری برگزار شد، اظهار کرد که همه مدیران استان باید تفکر توسعه ای و همه جانبه نسبت به استان داشته باشند زیرا کرمانشاه دارای موقعیتی ویژه در غرب کشور است و مرزها و بازارچه های صادراتی نمونه ای از این موقعیت مهم است.
وی همچنین تبدیل مرز سومار به مرز رسمی را یک ضرورت عنوان کرد و افزود: این کار مستلزم ایجاد زیرساخت های لازم است و به باور من بازگشایی مرز و بازارچه سومار اقدامی مهم است.
وی از اداره کل راه و شهرسازی خواست تا نسبت به احداث پل بر روی رودخانه فصلی حوزه سومار با هماهنگی و بهره گیری از توان ارتش اقدام کند.
وی گفت: برای تجهیز و تامین زیرساخت ها در سومار لازم است هرچه سریع تر منابع اعتباری مشخص و تخصیص داده شود.
وی همچنین از سازمان همیاری شهرداری های استان خواست تا آن بخش از وظایف که در بازارچه در خصوص زیرساخت ها بر عهده اش است را تکمیل کند.
رضایی بابادی در ادامه از مدیران استان خواست تا زمینه های ورود سرمایه گذاران خوش فکر و شجاع را به استان فراهم کنند و در این راه مشوق های لازم را ارائه دهند.
وی گفت: ما برای حمایت از سرمایه گذاران آمادگی کامل داریم و هرجا مشکلی پیش بیاید، سعی می کنیم آن را برطرف کنیم.
** عراقی ها خواهان آغاز سریع تبادلات کالایی در سومار هستند
فرماندار گیلانغرب نیز در گزارشی که از دیدار خود با فرماندار شهرستان بلدروز از توابع استان دیالی در نقطه صفر مرزی ارائه کرد، گفت: عراقی ها با توجه به فتوای علما مبنی بر تحریم کالاهای برخی کشورهای همسایه، بشدت نیازمند کالاهای ایرانی هستند.
ˈاکبر فرامرزیˈ افزود: اکنون مواد غذایی مانند برنج و سیب زمینی در عراق بسیار مورد تقاضاست و زمینه برای صدور کالاهای ایرانی فراهم است.
وی گفت: قرار است دو روز بعد از عید فطر، استاندار دیالی هم به کرمانشاه بیاید و با همتای کرمانشاهی خود دیدار کند و پس از این دیدار تبادل کالا آغاز شود، مساله ای که عراقی ها خواستار آن هستند تا دست کم در 10 روز پس از دیدار استانداران کرمانشاه و دیالی آغاز شود.
** تعرفه های بالا مانع از صدور محصولا کشاورزی استان به عراق؛
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در ادامه این نشست، برخی از مشکلات این حوزه بخصوص در زمینه صادرات تولیدات را برشمرد.
ˈعلی اشرف منصوریˈ افزود: یکی از مشکلاتی که باعث شده تولیدات بخش کشاورزی استان با صادراتی چشمگیر مواجه نشود، وضع تعرفه های بالا بر روی این اقلام است.
وی به تعرفه 20 درصدی بر روی صادرات دام سنگین و نیز تعرفه های بالای سیب زمینی و گوشت گوساله و.. بعنوان موانع بازدارنده یاد کرد.
وی همچنین وجود چربی بالا در مرغ های تولیدی استان و نیز وزن بالای دو کیلوگرم بیشتر مرغ ها را عاملی در ناکامی صادراتی این محصول به کشور عراق دانست و گفت: براساس استاندارد کشور عراق مرغ هایی که فاقد چربی باشند و حداکثر دو کیلوگرم وزن داشته باشند، مورد اقبال عمومی است در حالی که مرغ های تولیدی کرمانشاه چنین شرایطی را ندارند.
نبود برند در محصولات تولیدی و نیز مشکل نبود قرنطینه دامی در مرزهای مشترک با کشور عراق از دیگر مشکلاتی بود که رییس سازمان جهاد کشاورزی به آن اشاره کرد.
52 درصد از مجموع صادرات غیرنفتی جمهوری اسلامی ایران به کشور عراق و سایر کشورهای حوزه مدیترانه از راه مرزها و بازارچه های استان کرمانشاه صادر می شود؛ در این بین سهم صادرات برآمده از تولیدات بومی استان کرمانشاه کمتر از 20 درصد حجم مبادلات است.
571/567
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
02/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]