تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زبان مؤمن در پس دل اوست، هرگاه بخواهد سخن بگويد درباره آن مى‏انديشد و سپس آن را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832949098




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خشم چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: خشم چیست؟
کد خبر: ۴۱۸۸۹۷
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۵ - 23 July 2014


یک روانشناس بالینی گفت: خشم نوعی هیجان است که می‌تواند به رفتار پرخاشگرانه منتهی شود. پرخاشگری دو نوع درونی و بیرونی دارد و غیبت و بدگویی از دیگران از نوع خشونتهای بیرونی است.

به گزارش فارس، عبدالله امیدی با بیان اینکه خشم هیجانی است که ممکن است به پرخاشگری منتهی شود اظهار داشت: باید بین خشم به عنوان هیجان و پرخاشگری به عنوان رفتار تفاوت قائل شویم. خشم ویژگی‌هایی دارد که مهمترین مؤلفه آن فیزیولوژیکی است، در واقع به دلیل افزایش فعالیت سیستم لیمبیک، افراد در موقع خشم واکنش‌های جنگ یا گریز را نشان می‌دهند.

وی افزود: تپش قلب شدید و افزایش هورمون ADH نتیجه خشم است که فرد را آماده تهاجم یا فرار می‌کند و او احساس برافروختگی را تجربه خواهد کرد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تصریح کرد: جنبه‌های بدنی خشم غریزی است و فرد در مواقع خشم به لحاظ بدنی تحت فشار قرار می‌گیرد. به همین علت برای رها شدن از این تنش دست به رفتارهایی می‌زند که برخی به خود و برخی به دیگران آسیب وارد می‌کند. هر چند که معمولاً در این زمینه به هر 2 نفر ضرر وارد می‌شود.

این متخصص حوزه بهداشت روان سطح شناختی خشم را ناشی از افکاری دانست که در ذهن فرد پردازش می‌شود.

وی ادامه داد: اعتقاداتی که فرد در مورد انسانها و دنیا دارد در ذهن او پردازش می‌شود و خطاهای شناختی در این زمینه می‌تواند مشکل‌ساز شود، مثلاً فردی که توصیه دیگران را دخالت در امور خود تلقی می‌کند ممکن است رفتار پرخاشگرانه ای انجام دهد. در سطح رفتاری نیز نتیجه خشم رفتار پرخاشگرانه است، بر این اساس فرد خشمگین تلاش می‌کند تا خشم خود را تخلیه کند زیرا این هیجان در فرد تنش عضلانی ایجاد می‌کند.

این روانشناس بالینی گفت: وقتی افراد خشمگین پرخاشگری کلامی نشان می‌دهند به طور موقت خود را آرام می‌کنند، اما عذاب وجدان بعد از آن سیکل معیوبی را ایجاد می‌کند و فرد را مجدداً خشمگین می‌سازد. در واقع بهتر است خشم به شیوه مناسبی تخلیه شود چرا که این هیجان در همه موجودات وجود دارد و مهم راه تخلیه آن است.

وی افزود: یکی دیگر از اهداف رفتار پرخاشگری آسیب زدن و تخریب است که سبب خلاص شدن فرد خشمگین از تنش می‌شود؛ انسانها از گذشته برای محافظت از خود به پرخاشگری روی می‌آوردند، معمولاً در رفتار پرخاشگرانه نوعی تخریب دیده می‌شود که گاهی نسبت به درون و گاهی به سمت بیرون است.

پرخاشگری درونی مانند سرزنش کردن و محکوم کردن خود است که در حالت شدید افرادی که بی ثباتی هیجانی دارند به خود آسیب می‌زنند یا رفتارهای پرخطری مانند رانندگی بی‌محابا و سوء مصرف مواد و الکل را نشان می‌دهد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت:  از طرفی برخی رفتارها پرخاشگری بیرونی محسوب می‌شود. در 2 حالت باید گفت افراد پرخاشگری را یاد می‌گیرند، مثلاً غیبت و بدگویی نوعی پرخاشگری بیرونی است همچنین گاهی بچه‌ها جرأت پرخاشگری به والدین خود را ندارند و آن را با لجبازی و پشت گوش انداختن فرامین پدر و مادر نشان می‌دهند.

 وی گفت: همچنین برخی بچه‌ها برای مقابله با پدر و مادر حمام نمی‌روند، مشق‌های خود را نمی‌نویسند یا اسباب‌بازی‌های خود را می‌شکنند. در مورد سایر رده‌های سنی نیز همین‌طور است. مثلاً برخی کارمندان از انجام وظایف خود سرباز می‌زنند و از این طریق پرخاشگری خود را به رئیس خود نشان می‌دهند.

وی ادامه داد: افراد دنبال راه‌هایی برای نشان دادن پرخاشگری هستند که خطر کمتری برای آنها داشته باشد، مثلاً کارمندی که از دست رئیس خود عصبانی است ممکن است به جای پرخاشگری کلامی به خودروی او آسیب بزند، اکثر این رفتارها در جهت تخلیه هیجان خشم و بروز رفتار پرخاشگری است.

وی افزود: رفتار پرخاشگرانه، پرخاشگری‌های بعدی را تقویت می‌کند، مثلاً فردی که با داد و بیداد کار خود را پیش می‌برد در آینده نیز این رفتار را تکرار خواهد کرد.

امیدی خاطر نشان کرد: انسانها رفتارهایی را انجام می‌دهند که بیشترین تقویت را برای آنها همراه داشته باشد، وقتی افراد بدگویی می‌کنند به طور موقت آرام می‌شوند، این رفتار در ظاهر آسیب جدی به دیگران وارد نمی‌کند بنابراین یکی از راهکارهای مناسب برای تخلیه هیجان خشم است.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن