واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob کارشناس تغذیه:مردم استان مرکزی سه برابر نیاز روزانه نمک مصرف می کنند اراک - ایرنا - کارشناس مسوول واحد تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: مردم این استان سه برابر نیاز روزانه نمک مصرف می کنند که این امر تهدید جدی برای سلامتی آنان است.
ˈنسرین یادگاری ˈ روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بر اساس استاندارد نیاز روزانه بدن به نمک در فرد بالغ سه تا پنج گرم است درحالی که مردم استان مرکزی هم اینک 10 تا 15 گرم نمک در روز مصرف می کنند.
وی بیان کرد: تحقیقات در این استان بیانگر آن است که 54 و هشت صدم درصد مردم استان مرکزی همیشه نمکدان را بر سر سفره دارند و 55 و شش دهم درصد جمعیت روستایی و 54 و نیم درصد جمعیت شهری عادت به استفاده مستمر از نمکدان دارند.
کارشناس مسوول واحد تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی بیان کرد: نمک توزیعی در استان مرکزی در حال حاضر از نظر خلوص و بهره مندی از ید مناسب است اما روش های نامناسب استفاده از ید موجب شده اثرگذاری ید افزودنی در بدن مردم استان مرکزی پایین باشد.
یادگاری توضیح داد: بر اساس طرح اندازه گیری میانه ید ادرار زنان باردار، میزان استاندارد ید باید 150 میلیگرم در دسی لیتر باشد درحالیکه این شاخص یکصد میلیگرم در دسی لیتر بوده است.
وی نگهداری نمک یددار در ظروف شیشه ای روشن و در معرض نور مستقیم آفتاب و افزودن نمک در ابتدای پخت غذا را عامل از بین رفتن خواص این ریزمغذی مهم برای بدن عنوات کرد.
کارشناس مسوول واحد تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بیش از 14 درصد مردم استان مرکزی مبتلا به فشار خون هستند، مصرف نمک مازاد نیاز باعث بروز انواع بیماریها از جمله فشار خون و رسوب و سنگ در اندامها است و به همین دلیل در شش ماهه دوم امسال بسیج آموزش کاهش مصرف نمک و روغن در استان مرکزی اجرایی می شود.
یادگاری گفت: جشنواره های فرهنگی، آموزش کارکنان دولت، اجرای برنامه های تشویقی برای کارخانه های تولید نمک در صورت جایگزینی پتاسیم به جای سدیم و پرسش سلامت دانش آموزی از جمله برنامه های بسیج آموزش کاهش مصرف نمک و روغن است.
وی افزود: بررسی ها در استان مرکزی نشانگر آن است که 71درصد مردم این منطقه نمک را به شیوه نامناسب نگهداری می کنند و خواص ید آن تقلیل می رود.
کارشناس مسوول واحد تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی یادآور شد: مردم استان مرکزی همچنین به جای تامین نیاز روزانه 20 تا 30 گرم روغن و چربی بدن، اکنون 40 تا 45 گرم روغن در رژیم غذایی دارند که این زنگ خطر جدی برای سلامت آنان است.
یادگاری اظهار کرد: هم اکون 64 و سه دهم درصد مردم استان مرکزی روغن مایع ، 27 و شش دهم دصد روغن جامد هیدروژنه و دو و چهار صدم درصد روغن حیوانی استفاده می کنند.
وی ادامه داد: آمارها نشان می دهد که 55 و شش دهم درصد مردم استان مرکزی از لبنیات محلی پرچرب و پنج و سه دهم درصد از لبنیات پاستوریزه پرچرب استفاده می کنند که این امر عاملی مهم برای بیماری زایی است.
کارشناس مسوول واحد تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی عنوان کرد: تحقیقات بیانگر آن است که 26 و سه دهم درصد از مردم استان مرکزی نیز از سس های مایونز برای طعم دهی به غذا و سالاد استفاده می کنند که به دلیل وجود مقادیر زیادی از چربی های بد در این سس ها،این امر به عامل جدی در تهدید سلامت مردم تبدیل شده است.
یادگاری گفت: مصرف زیاد غذاهای پرچرب علاوه بر معضل چاقی و اضافه وزن، افزایش درصد ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و انواع سرطانها را در پی دارد و از سوی دیگر نیز با ممانعت از جذب ریزمغذی ها و کلسیم به استخوانها روند پوکی استخوان را تشدید می کند.
بر اساس آمار موجود بیماریهای قلبی و عروقی هم اینک اولین عامل مرگ و میر استان مرکزی هستند و 17 درصد مردم این استان مبتلا به فشارخون بالا و بیش از هفت درصد مبتلا به عارضه چربی خون هستند.ک/3
560/559
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
01/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]