واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اجتماعی > محیط زیست در گفتگو با مهر عنوان شد؛
خطر انتقال ویروس شیرهای آلوده سیرک شیراز به گربه سانان/ سرطان خون شیرها قابل درمان نیست
یک فعال حقوق حیوانات با بیان اینکه ویروس سرطان خون شیرهای باغ وحش سیرک شیراز قابل انتقال به دیگر گربه سانان است، گفت: امکان از بین بردن کامل این بیماری وجود ندارد.
امیر رضا عامری نایینی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره بیمار بودن شیرهای سیرک شیراز که در شهر های مختلف نمایش می دهند، افزود: ویروس سرطان خون گربه از طریق تماس طولانی مدت و نزدیك به هم گربه آلوده از طریق بزاق؛ ادرار یا دیگر ترشحات بدن به دیگر گربه ها انتقال پیدا می كند بنابراین گربه ها یی كه از ظرف آب و غذا یا محل دفع مشترك استفاده می كنند، گربه هایی كه زیاد هم دیگر را می لیسند و گربه های جنگجو بیشتر در معرض خطر قرار دارند. وی با اشاره به اینکه یک بار تماس و محدود گربه الوده معمولا باعث انتقال بیماری به گربه سالم نمی شود اظهار داشت: گربه های عقیم نشده كه علاقه به گردش و ولگردی خارج از خانه دارند و همچنین خانه هایی كه در آن تعداد زیادی گربه با هم در یك محل نگه داری می شوند مستعد ترین گروه ها برای ابتلا به Felv هستند. به گفته این فعال حقوق حیوانات، این ویروس می تواند از طریق جفت به جنین انتقال پیدا كرده كه معمولا باعث سقط یا مرگ زود هنگام توله تازه متولد شده می شود .بعضی از توله ها جان سالم به درد می برند که رشد كرده اما در طول زندگی می توانند گاه و بی گاه مریض شوند. عامری تصریح کرد: این ویروس باعث ایجاد بد خیمی در سلولهای خون می شود به همین علت نامش را ویروس سرطان خون گذارده اند. اما این تنها یكی از اثراتی است كه ویروس در بدن گربه ایجاد می كند .یكی از مهمترین اثرات این ویروس تضعیف ایمنی و کاهش سیستم دفاعی بدن است، همین باعث می شود گربه به عفونتهای دیگر قارچی، انگلی، باكتریایی که اصطلاحا به آنها عفونتهای ثانویه می گویند، مبتلا شود. بیشتر گربه های الوده به این ویروس هیچ گونه علامتی دال بر بیمار بودن از خود نشان نمی دهند که اصطلاحا می گویند ویروس در مرحله خفته یا خاموش قرار دارد. اما این حالت خفته بسته به هر گربه، از چند هفته تا چند سال طول می کشد و بعد به آشکار می شود.
این فعال حقوق حیوانات یاد آور شد: در این زمان علایم مهم بیماری معمولا به خاطر ضعف ایمنی ، كم خونی و در اخر بدخیمی های خون پدیدار می شوند. گربه های مبتلا می توانند دچار علایمی مثل از دست دان وزن، ضعف، تب، كم آبی، التهاب بینی همراه با ترشحات و گرفتگی ، التهاب چشم ، زخم در دهان ، بزرگ شدن غدد لنفاوی ،بیماریهای مزمن تنفسی، ابسه های زیر پوستی عود كننده، اسهال و بداشتهایی و كم خونی شوند. این ویروس با تخریب مغز استخوان و اختلال در تولید گلبولهای قرمز باعث كم خونی شدید و با اختلال در در گلبولهای سفید موجب ضعیف شدن ایمنی بدن گربه می شود. به گفته وی، ویروس felv وقتی داخل بدن شود با در دست گرفتن و کنترل روند تكثیر سلولها به تکثیر خود می پردازد. بد خیمی های حاصل از felv هفته ها تا سالها بعد از عفونت در غدد لنفاوی و مغز استخوان به صورت مخفی باقی مانده و پدیدار نمی شود. این بدخیمی ها حتی می توانند در ریه، كلیه، كبد و روده نیز ایجاد شوند. عامری اظهار داشت: گربه های آلوده كه در مرحله خفته قرار دارند می توانند باعث انتقال بیماری به گربه سالم شوند و واكسن feLV را نباید به گربه های مبتلا تزریق کرد چرا كه این كار بی فایده است. به گفته این فعال حقوق حیوانات، این بیماری درمان قطعی ندارد و همچنین هیچ دارویی نیز وجود ندارد كه باعث پاك شدن بدن از این ویروس شود. به همین خاطر درمان باید معطوف به كنترل عفونتهای ثانویه یا بیماریهای همزمان دیگر شود. وی افزود: راه دیگر كنترل بیماری، افزایش توان دفاعی بدن توسط بعضی از داروهاست.درمانهای حمایتی با هدف جلوگیری از كم اب شدن به همراه تغذیه مناسب وبا كیفیت از دیگر راههای كنترل این ویروس در گربه آلوده است. به گربه های كم خون باید خون انتقال داد. همچنین گربه های مبتلا به بدخیمی میبایست تحت شیمی درمانی قرار بگیرند.با تمام این اوصاف احتمال برگشت مجدد علایم وجود دارد و هیچ كدام از این درمانها باعث خلاص شدن گربه از شر این ویروس نمی شود.
۱۳۹۳/۵/۱ - ۰۹:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]