تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 28 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس مى خواهد دعايش مستجاب شود و غمش از بين برود بايد گره از كار گرفتارى باز كند....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806943014




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

این روزها حال ریه های شوش خوب نیست


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
این روزها حال ریه های شوش خوب نیست




شوشی ها بیشه زارهای کرخه و دز را ریه های شهر می دانند. جنگل هایی وسیع که شمال و جنوب را پوشانده اند و رودهای کرخه و دز از لا به لای آن آرام و روان می گذرند. این روزها حال ریه های شوش خوب نیست و هر از گاهی بخشی از آنها در آتش می سوزند. حال در اتفاقی تازه 35 هکتار از جنگل های کرخه و دز خاکستر شد.





خبرگزاری مهر: جنگلهای کرخه با مساحت 13 هزار و 995  هکتار واقع در شمال غرب شوش در امتداد رودخانه کرخه تنها زیستگاه طبیعی باقی مانده گوزن زرد ایرانی است.

جنگلهای کرخه که زیستگاه اصلی این گوزن است در سالهای گذشته به دلایلی از جمله آلودگی های زیست محیطی و جنگ هشت ساله دچار تخریب شده به طوری که تکثیر و تولید مثل و به طور کلی زیست این گونه منحصر به فرد و کمیاب را در معرض تهدید قرار داد و به همین منظور این گوزن به سایر مناطق حفاظت شده کشور از جمله پارک ملی دریاچه ارومیه انتقال داده شد.

اخیرا معاون محیط‌ زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان خوزستان از وقوع 10 مورد آتش سوزی در جنگلهای دز و کرخه خبر داد.

عادل گفته بود: با گرم‌شدن هوا، وقوع آتش سوزی در نقاط مختلف استان و به خصوص در مناطق جنگلی، به شدت افزاش می یابد. این آتش‌سوزیها عوامل مختلفی دارند که عمده علت این آتش‌سوزیها، عوامل انسانی ناشی از آتش زدن کاه و کلش محصولات کشاورزی است.


35 هکتار از جنگل های کرخه و دز خاکستر شد



معاون محیط‌ زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط‌زیست خوزستان گفت: از اوایل اردیبهشت تاکنون در 10 مورد آتش سوزی گسترده ای که در جنگلهای دز و کرخه رخ داد متاسفانه در همه موارد، عوامل انسانی علت آتش‌سوزی‌ها بوده است.

کمک گرفتن از شهرهای اطراف باری مهار آتش

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شوش با اشاره به اینکه پیش از ظهر امروز سه شنبه در ادامه آتش سوزی های جنگلی در منطقه کرخه شاهد ایجاد یک آتش سوزی گسترده هستیم، اظهار کرد: این آتش سوزی حوالی ساعت 12 و 30 دقیقه امروز در پارک ملی کرخه روی داد که به علت گستردگی آتش از نیروهای آتش نشانی شهرهای مختلف استان خوزستان برای مهار آن درخواست کمک شده است.

فیروز حاجی کلی افزود: به دلیل وجود جنگل و بیشه زار و ناهمواری زمین تردد کامیون های آتش نشانی در محل به سختی امکانپذپر بوده لذا برای جلوگیری از گسترش و خاموش کردن آتش نیاز به بالگرد است.

به دنبال وقوع این آتش سوزی علاوه بر نیروهای امدادی، فرماندار، بخشدار، کارکنان اداره منابع طبیعی و سایر دستگاههای اجرایی شهرستان شوش در محل حضور یافته اند.

مقصر اصلی کشاورزان و معتادان

محیط زیست شهرستان شوش نیز از وضعیت پیش آمده نگران است و گزارش های خود را مرتب به جهاد کشاورزی و منابع طبیعی مخابره می کند.

فیروز حاجی کلی، رئیس اداره محیط زیست شهرستان شوش در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: اخیرا حدود 35 هکتار از بیشه های غرب و شرق کرخه در آتش سوختند. البته این آتش سوزی ها یک جا نبود و به صورت پراکنده در نقاط مختلف جنگل رخ داده است.

وی اظهار می کند: عوامل انسانی از جمله حضور معتادان در جنگل یکی از دلایل ایجاد آتش سوزی است اما بخش اعظمی از آن مربوط به سوزاندن کاه و کلش به دست کشاورزان است. کشاورزان در روزهای بادی مزارع را آتش می زنند و همین امر باعث وسعت آتش سوزی و سرایت آن به جنگل می شود.

حاجی کلی با اشاره به مناطقی که در آنها آتش سوزی صورت گرفته است، می گوید: بیشتر آتش سوزی های مخابره شده در بخش شمالی شوش در بیشه های صرخه و سمت جاده غیب اتفاق افتاد.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان شوش می افزاید: در روزهای گذشته نیز به ریاست فرماندار شهرستان شوش جلسه ای به همراه جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، راه و شهرسازی، نیروی انتظامی و دیگر مسئولان شهرستان در این خصوص انجام و مقرر شد به همراه منابع طبیعی و جهادکشاورزی پیگیر متخلفان باشیم.


35 هکتار از جنگل های کرخه و دز خاکستر شد



حاجی کلی توضیح می دهد: پس از جلسه، رئیس جهادکشاورزی به دلیل آشنایی کاملش با کشاورزان و همچنین منابع طبیعی به دلیل اینکه جنگل ها جزء اراضی ملی به حساب می آیند، کشاورزان متخلف را شناسایی کردیم.

وی یادآور شد: مرکز بهداشت شهرستان نیز به بهانه آلودگی هوا که باعث تهدید بهداشت و سلامت عمومی می شود نیز یکی از شاکیان بود.

حاجی کلی می افزاید: در نهایت اسم 25 نفر از زمین دارانی که باعث ایجاد آتش سوزی در جنگل های کرخه شده بودند را به دادگستری شهرستان معرفی و از آنها شکایت کردیم.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان شوش در خصوص واکنش این سازمان هنگام آتش سوزی ها می گوید: در واحدهای محیط بانی کرخه و دز تجهیزات اتفاء حریق مستقر هستند. به محض شنیدن خبر آتش سوزی، اقدام به اتفاء آتش می کنیم. خبرهای آتش سوزی را نیز همیاران محیط زیست در اسرع وقت به دست ما می رسانند.

فاجعه در راه

به غیر از جنگل های دز و کرخه، بارها پس از برداشت گندم دیده شده که درخت های کنار جاده اهواز – اندیمشک در حال سوختن هستند.

نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن ابراز نگرانی از این وضعیت می گوید: افزایش آتش سوزی های اخیر بسیار عجیب و کنترل نشده به حال خود رها شدند.

سید راضی نوری می افزاید: بارها به منابع طبیعی و محیط زیست شهرستان گوشزد کردم که جلوی این آتش سوزی ها را بگیرند. واقعا فاجعه بزرگی است که اینچنین منابع طبیعی ما در حال سوختن هستند.

وی می گوید: طبق قانون با افرادی که موجب از بین رفتن درختان می شوند برخورد شدید و برای آنها مجازات در نظر می گیرند. از مسئولان مربوطه می خواهم که به صورت جدی پیگیر موضوع باشند.

نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی می گوید: آموزش یکی از راهکارهایی است که جهادکشاورزی می تواند آن را بهتر پیاده کند، همچنین مشارکت عمومی در این زمینه باید بیشتر شود و شهروندان نسبت به محیط زیست محل زندگیشان حساسیت بیشتری نشان دهند.

دوران آتش

طبق گفته نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی آتش سوزی هایی که امسال در شوش ایجاد شد به شکل غیرعادی نسبت به سال گذشته افزایش داشت. سازمان محیط زیست مقصر را کشاورزان می داند و کشاورزان نیز برای سوزاندن کاه و کلش خود دلایل اقتصادی می آورند. این چرخه معیوب سال هاست که ادامه داشته و باید دید آیا مسئولان مربوطه می توانند جلوی تکرار چرخش این چرخه ی معیوب را بگیرند؟






تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن