واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
پیچیده و 9 لایه بودن تحریم ها علیه نفت
بی بی سی: علی ماجدی، معاون امور بین الملل و بازرگانی وزارت نفت ایران نحوه اعمال تحریمها علیه صنعت نفت این کشور را توضیح داده و گفته است که این تحریم ها ۹ لایه و درهم تنیده است.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، سایت بی بی سی فارسی نوشت: آقای ماجدی به خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی گفته است که براساس بخشی از تحریم ها، کالاهای نفتی و شرکت های کارفرمای خریدار این کالاها مانند شرکت ملی نفت مشمول تحریم شدند.
تحریم های صورت گرفته علیه صنعت نفت ایران
۱ تحریم کالاهای نفتی
۲ تحریم شرکت های نفتی
۳ تحریم کارفرمایان نفتی
۴ تحریم شرکت های پیمانکار
۵ تحریم سرمایه گذاری نفتی
۶ تحریم برخی از پروژه های مشخص نفتی
۷ تحریم فروش نفت
۸ تحریم نفتکش ها و نقل و انتقال نفت
۹ تحریم شرکت های بیمه
به گفته آقای ماجدی در لایه دیگر تحریم ها علاوه بر کارفرمایان، شرکت های پیمانکار مانند پتروپارس نیز تحریم شده اند.
براساس بخش دیگری از تحریم ها، سرمایه گذاری در صنعت نفت ایران مشمول تحریم و حتی برخی از پروژه های مشخص تحت تحریم قرار گرفته اند.
معاون وزارت نفت ایران می گوید که علاوه بر این موارد "در فروش نفت نیز تحریم شدیم که این امر خریداران را با مشکلات زیادی مواجه کرد."
تحریم دیگری که بر صنعت نفت ایران تاثیر منفی گذاشته به گفته آقای ماجدی نقل و انتقال نفت است که به دلیل تحریم شدن شرکت های حمل و نقل رخ داده است.
بیمه محمولههای نفتی هم در ردیف تحریم ها قرار داشته که آقای ماجدی می گوید در نتیجه توافق موقت ۶ ماهه به حالت تعلیق درآمده است.
درآمد اصلی ایران حاصل از صادرات نفت خام این کشور است و به همین دلیل تحریم این صنعت تاثیری عمیق بر کاهش درآمدهای ایران طی حدود دو سال اخیر داشته است.
معاون امور بین الملل و بازرگانی وزارت نفت ایران می گوید که علاوه بر این موارد، برای انتقال درآمد حاصل از فروش نفت نیز محدودیت هایی اعمال شده و جزو تحریم ها قرار گرفته است.
آقای ماجدی توضیح داده است که "اگر شرکتی می خواست با ایران همکاری کند مشمول تحریم های دفتر کنترل دارایی های خارجی آمریکا قرار می گرفت. سختگیری برای تحریم ها به حدی بود که در زمان تعلیق ۶ ماهه تحریم ها، برخی بانک ها برای اینکه خیال خود را راحت کنند بدون اینکه نیازی باشد به سراغ دفتر کنترل دارایی های خارجی آمریکا رفتند و از این نهاد، مجوز تعامل اقتصادی با ایران را دریافت کردند."
این مقام بلندپایه در وزارت نفت ایران گفته است که دولت و کنگره آمریکا هر یک بخشی از تحریم ها را علیه ایران اعمال کرده اند و این مسئله باعث شده که فرایند لغو آنها پیچیده شود.
اتحادیه اروپا هم صنایع نفت و گاز ایران را به دلیل پرونده اتمی این کشور تحریم کرده که برخی از موارد آن طی توافق ژنو موقتا تعلیق شده است.
آقای ماجدی گفته است که "اسناد تحریم های اروپا را که بررسی کردیم مشخص شد که بیش از ۶۵۰ صفحه متن مربوط به تحریم هایی است که اتحادیه اروپا علیه ایران وضع کرده است."/110
۳۱/۰۴/۱۳۹۳ - ۰۴:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]