واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob مصرف سموم کشاورزی مازندران به رده های کم خطر رسیده است ساری-ایرنا-مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران به مصرف حدود سه هزار و پانصد تن انواع حشره کش، علفکش و قارچکش در سال گذشته در استان اشاره کرد و گفت :مصرف سموم کشاورزی مازندران به رده های کم خطر رسیده است.
ˈمحمد اخوان ˈ روز دوشنبه در گزارشی افزود: مصرف سال های دهه 60 بخش کشاورزی مازندران 12 تا 13 هزار تن بود که در حال حاضر مصرف سموم در بخش کشاورزی استان به رده های کم خطر، متوسط و پایین رسیده است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته حدود سه هزار و پانصد تن انواع حشره کش، علفکش و قارچ کش درمازندران مصرف شده که از این مقدار یک هزار و پانصد تن گرانول بوده است، افزود: متوسط ماده موثره در سم گرانول مصرفی حدود پنج درصد بوده است.
اخوان با اشاره به اینکه از مجموع عوامل خسارتزا اعم از آفات، بیماری ها و علف های هرز که در کشور وجود داشته، بیش از 60 درصد آن در مازندران است ، افزود: با توجه به جایگاه بخش کشاورزی مازندران در زمینه های زراعت، گل و گیاه، سبزی و صیفی ومحصولات باغی باید شرایط ویژه ای در حفظ و نگهداری آن داشته باشیم.
وی با بیان اینکه روش شیمیایی آخرین راهکار برای دفع آفات و بیماری های محصولات کشاورزی است، خاطرنشان ساخت: در حال حاضر استفاده از مبارزه بیولوژیک در زراعت های برنج، سویا، پنبه، مرکبات، جو و چای در استان انجام می شود.
اخوان تصریح کرد: با حفظ دشمنان طبیعی آفت و حذف سموم پر خطر و توسعه سمومی که میزان مصرف آن پایین تر بوده، مقدار مصرف سموم به یک چهارم مصرف در دهه 60 کاهش یافته است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر اینکه کشاورزان باید با مراجعه به کلینیک های گیاهپزشکی، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ها، شرکت های خدمات فنی و مشاوره ای و مراکز جهاد کشاورزی از زمان و لزوم استفاده از سموم مطلع شوند ، گفت: در صورت نیاز با مشورت کارشناسان بخش کشاورزی از سموم شیمیایی استفاده کنند.
وی تاکید کرد: کشاورزان برای تهیه سموم باید به فروشندگی های مجاز و با توجه به تاریخ تولید و انقضا، سموم مورد نظر را تهیه کنند.
اخوان اظهار داشت: مازندران به دلیل استفاده از سموم کشاورزی با دز پایین، موفق به دریافت استاندارد تشویقی از سوی سازمان استاندارد شده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 22 کلینیک گیاهپزشکی در مازندران فعالیت دارند، افزود:کلینیک گیاه پزشکی اتحادیه باغداران شهرستان ساری موفق به ثبت کلینیک مرجع کشوری شده است.
وی تصریح کرد: این آزمایشگاه دارای 5 متخصص گیاهپزشکی و دکتر گیاهپزشک بوده که اقدام به ویروس شناسی و بیماری شناسی کرده و در بخش آفت فعالیت می کنند.
وی یادآور شد: رعایت اصول بهزراعی و بهباغی به عنوان یک اصل برای حفظ گیاه و سلامت محصول مورد تاکید این سازمان است.
مازندران 460 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد.ک/3
2585/608
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
30/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]