تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خوشى و آسايش، در رضايت و يقين است و غم و اندوه در شكّ و نارضايتى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860344736




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لزوم نوسازی ناوگان تحقیقات و بیوتکنولوژی کشاورزی ضروری است/ نابودی دستاوردهای بیوتکنولوژی طی 8 سال گذشته


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران: لزوم نوسازی ناوگان تحقیقات و بیوتکنولوژی کشاورزی ضروری است/ نابودی دستاوردهای بیوتکنولوژی طی 8 سال گذشته تهران - ایرنا - رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران گفت: ساختمان و تجهیزات تحقیقات کشاورزی ایران فرسوده و قدیمی است و باید ناوگان تحقیقات و بیوتکنولوژی کشاورزی کشور برای تامین امنیت غذایی هر چه سریعتر نوسازی شود.


به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا به استان البرز، بهزاد قره یاضی روز سه شنبه در مراسم بازدید اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری و محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی از پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران واقع در کرج با ارائه گزارشی از توانمندی ها و پتانسیل های ایران و جهان در حوزه بیوتکنولوژی افزود: برای تامین امنیت غذایی کشور نیاز به ساختمان، تجهیزات و ناوگان تحقیقاتی جدید و مدرن در بخش کشاورزی داریم که به اعتبار قابل توجهی نیاز است.
وی اظهار داشت: متاسفانه هم اکنون اعتبار پژوهشی بخش تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی صفر است و این در حالی است که کشورهای پیشرفته دنیا همچون چین، دارای 518 کیلومترمربع منطقه تحقیقاتی است.
قره یاضی با بیان این که، ساختمان و تجهیزات زیرساخت های بخش تحقیقات کشاورزی فرسوده و قدیمی است گفت: از دولت انتظار می رود توجه ویژه ای به تحقیقات و بیوتکنولوژی کشاورزی داشته باشد و ناوگان تحقیقات کشاورزی را به طور عام و بیوتکنولوژی کشاورزی را به طور ویژه مورد توجه قرار دهد.
وی اضافه کرد: ساختمان جدید بیوتکنولوژی کشاورزی در سال 82 مراحل ابتدایی ساخت آن شروع شد و پس از گذشت 10 سال هنوز پیشرفت چندانی نداشته و به بهره برداری نرسیده است و جالب تر اینکه به رغم تکمیل نشدن این ساختمان، در سال 90 طی مراسمی این ساختمان افتتاح شده است.

** اعتبار دو میلیون تومانی برای مرکز صفات DNA بخش کشاورزی
رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی گفت: تعیین توالی DNA می تواند در کیفیت و امنیت غذایی کشور تاثیرگذار باشد، به طوری که برنج با کیفیت تولید شود.
وی اظهار داشت: عربستان، قطر و چین هر کدام دارای تعداد قابل ملاحظه ای از مراکز صفات DNA هستند، اما ایران هیچ مرکزی در خصوص صفات DNA ندارد.
قره یاضی اضافه کرد: بنابراین ایران مجبور است برای تعیین صفات DNA در بخش کشاورزی و پزشکی موارد را به خارج از کشور ارایه دهد که این امر می تواند امنیت غذایی کشور را با مخاطراتی مواجه سازد.
وی تصریح کرد: امروز ایران دانش فنی برای تعیین صفات DNA دارد اما اعتبار مورد نیاز این بخش تامین نیست.
وی از معاون اول رییس جمهوری خواست: ضمن تخصیص اعتبار مورد نیاز برای این بخش فناوری و دانش فنی روز را در بخش بیوتکنولوژی به ایران منتقل کند.
قره یاضی گفت: ایران در زمینه تحقیقات کشاورزی جزو کشورهای پیش رو در جهان بوده در حالی که طی هشت سال گذشته تمام دستاوردها و بذرهای بیوتکنولوژی کشاورزی پلمب و با انبارداری نامناسب از بین رفته است.
وی اضافه کرد: ایران با ارایه مقالات نمایه شده در ISI، رتبه 14 در بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است که در هیچ رشته ای به جز شیمی چنین جایگاهی را کسب نکرده بود.
وی گفت: همچنین فناوری های نوین سهم بالایی در تجارت فناوری دارند که در این میان بیوتکنولوژی دارای سهم 32 درصدی است، به طوری که سهم مبادلات جهانی بیوتکنولوژی متداول و مدرن در سال 2013، 262 میلیارد دلار بوده است.
به گفته رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، در این میان بیوتکنولوژی مدرن حدود 90 میلیارد دلار و بیوتکنولوژی گیاهان فراریخته 230 میلیارد دلار در فناوری های نوین جهان سهم داشته اند.
قره یاضی گفت: پیش بینی می شود تا سال 2017 مبلغ 414 میلیارد دلار تبادل تجارت جهانی بیوتکنولوژی انجام شود.
وی بیوتکنولوژی در بخش کشاورزی را سبب افزایش تولیدات کشاورزی، افزایش کیفیات مواد غذایی، کاهش ضایعات محصولات، ایجاد گیاهان مقاوم به تنش های زنده و غیرزنده، کاهش میزان نهاده های مثل سم و کود، کاهش مصرف نهادهای مثل سم و کود شیمیایی و حفاظت از محیط زیست برشمرد.
وی گفت: از آنجایی که امکان افزایش تولیدات محصولات غذایی سالم به جز از طریق توسعه فناوری های نوین در کشاورزی ممکن نیست، بیوتکنولوژی کشاورزی از اهمیت خاصی در این بخش برخوردار است.
رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: این پژوهشکده دستاوردهای زیادی در حوزه های مختلف داشته است که مهمترین دستاوردهای تجاری شده آن انتقال 10 دانش فنی به بیش از 40 بخش خصوصی که می تواند به تولید ریزغده و بذر مینی تیوبر سیب زمینی و تولید انبوه کشت بافت سیب اشاره کرد که پروتکل های تجاری سازی آن به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی اضافه کرد: همچنین این پژوهشکده آمادگی دارد در صورت برخورداری حمایت و اعتبارات لازم پروتکل تجاری سازی کشت بافت و تولید انبوه دیگر محصولات کشاورزی از جمله زیتون، پسته، فندق، شلیل، هلو و بادام را در اختیار بخش خصوصی قرار دارد تا نهال سالم این محصولات به مزارع کشاورزی راه پیدا کند.
قره یاضی اضافه کرد: انتقال دانش فنی تکثیر گیاه (استویا) با روش کشت بافت برای تولید قند رژیمی، تولید صنعتی بتاکاروتن از ریزجلبک دونالیلا از دریاچه ارومیه به عنوان یکی از پرمصرف ترین رنگ دانه های صنایع مختلف و تولید ارزان کمپوست غنی شده از زباله های شهری را از دیگر توانمندی های این پژوهشکده برشمرد.
وی اظهار کرد: این پژوهشکده تنها تولیدکننده محصولات تراریخته در ایران است که برای اولین بار در سال 83 تولید و رهاسازی اولین برنج تراریخته مقاوم به کرم ساقه خوار برنج را در دستور کار قرار داده است که گزارش نتایج موفقیت های آن موجود است اما متاسفانه از آذرماه سال 84 و طی 8 سال گذشته تمامی بذرهای بیوتکنولوژی تولیدشده پلمب و نابود شده اند چرا که در شرایط نامناسب با انبارهایی در وضعیت های غیراستاندارد نگهداری می شدند.
وی گفت: این در حالی است که سهم محصولات تراریخته ژنتیکی آمریکا و کانادا بین 3 تا 5 میلیارد دلار است که تولید و مبادله می شود
اقتصام(3)**9186**س.ق**1594

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




17/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن