واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ تير ۱۳۹۳ (۱۵:۳۱ب.ظ)
صنعت قير بايد متولي داشته باشد مديرعامل نفت پاسارگاد با تقدير از دستور وزير نفت درباره تامين خوراک واحدهاي پايين دستي پالايشگاه ها گفت: صنعت قير کشور بايد متولي داشته باشد.
به گزارش خبرگزاري موج، محسن دلاويز، با بيان اين مطلب يکي از مهمترين مشکلات بزرگترين توليد کننده قير خاورميانه را تامين خوراک توسط پالايشگاه ها دانست و گفت: اين دستور وزير، آثار مثبت و شايسته اي را براي صنعت قير کشور به همراه خواهد داشت.
وي با بيان اينکه وزير نفت در بدو آغاز کار خود در اين دولت اولويت کاري خود را ساماندهي بخش هاي مختلف صنعت نفت اعم از بالادستي و پايين دستي اعلام کرد، افزود: بخشنامه جديد ابلاغي به معاونت هاي زير مجموعه وزارت نفت همانند آب بر آتشي بود که سالها به جهت عدم مديريت مناسب و نبود نظارت صحيح دامن گير صنايع پايين دستي نفت شده بود و مي رفت که اين بخش بزرگ اقتصاد کشور ( با ارز آوري تقريبي 10 ميليارد دلار در سال) را به ورطه نابودي بکشد.
مديرعامل بزرگترين توليد کننده قير خاورميانه ابراز اميدواري کرد: واحد هاي مربوطه مخصوصاً شركتهاي پالايش نفت كشور با تمکين به اين بخشنامه راهگشا و اساسي، موجبات بازگشت رونق هرچه بيشتر به اين صنعت را مهيا سازند.
دلاويز با تشريح اثرات مثبت اين دستور وزير نفت در رونق صنعت قير ادامه داد : بخشنامه جديد با ايجاد امنيت تأمين خوراک براي واحد هاي بزرگ توليد کننده قير که سالها در اين صنعت فعاليت نموده و به عنوان برند قير سازي جمهورري اسلامي در سطح جهان مطرح هستند (از جمله شرکت نفت پاسارگاد به عنوان بزرگترين توليد کننده قير در منطقه استراتژيک خاور ميانه و با دارا بودن مشترياني در بيش از 40 کشور جهان) موجبات برنامه ريزي دقيق تر براي اين واحد ها در راستاي بازارسازي و بازاريابي بين المللي شده و نيز با ايجاد امکان استفاده حداکثري از ظرفيت عملياتي توليدي اين واحد ها،سبب افزايش بهره وري و کارايي آنان خواهد شد.
وي تاکيد کرد: پويايي هر چه بيشتر اين واحد ها سبب حرکت آنان به سمت طرح هاي توسعه اي شده و در سالي كه مقام معظم رهبري سال " اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي" نامگذاري فرموده اند موجب ايجاد اشتغال مولد و پايدار را براي اين بخش بزرگ از صنعت کشور نويد خواهد داد.
مديرعامل شرکت نفت پاسارگاد در پاسخ به اينکه بحث هايي در خصوص احتمال ورود پالايشگاهها به حوزه توليد و تجارت قير در رسانه ها و از سوي برخي مسئولان عنوان مي شود ، نظر شما چيست ؟ گفت : به جهت آنکه ماده اوليه در توليد قير ( وکيوم باتوم) يکي از محصولات فرعي حاصل از پالايش نفت خام است، تنها محل تأمين اين ماده پالايشگاه هاي سطح کشور ميباشد. ورود پالايشگاه ها به عنوان توليد کننده و در کنار آن فروشنده محصول توليدي خود از دو جهت در بازار اختلال ايجاد مي کند.
دلاويز با بيان اينکه با ورود پالايشگاه ها به عرصه توليد قير،ميزان خوراک تحويلي به واحدهاي قير سازي دچار نوسان ميگردد زيرا در صورت ورود پالايشگاهها اولويت اول آنها مربوط به تامين خوراك واحد قير سازي تحت مالکيت خود، خواهد بود و اين سبب برهم خوردن تعادل بازار و ضربه به واحد هاي ديگر توليد کننده قير و در کل ضربه به شالوده اين صنعت مي باشد ، افزود: پالايشگاه ها با ورود به عرصه فروش،تلاش هاي گسترده ساليان متمادي در جهت برند سازي صنعت قير کشور ( به عنوان نمونه شرکت نفت پاسارگاد به عنوان بزرگترين توليد کننده قير خاورميانه) را از بين مي برند.
وي افت كيفيت محصول توليدي قير به دليل چند محصوله بودن پالايشگاهها و اينكه قير يكي از محصولات جانبي آنها تلقي ميگردد، را از آسيب هاي ديگر ورود پالايشگاهها به تجارت قير ذکر کرد و ادامه داد : پيرو مصوبه دولت محترم، صنعت قير سازي واگذار گرديده و پالايشگاهها به لحاظ حقوقي اجازه ورود به اين صنعت را ندارند.
مديرعامل بزرگترين توليد کننده قير خاورميانه با انتقاد از نبود متولي براي صنعت قير کشور خاطرنشان کرد : افزايش بي رويه توليد كنندگان كوچك قير در كشور بدون شك وجود يك سازمان مرجع را لازم و ضروري مي نمايد تا علاوه بر ارايه روشهاي استاندارد و به روز در زمينه توليد و كنترل كيفيت نسبت به يكسان سازي قيمتها و اثر بخشي بيشتر در تعيين قيمت جهاني قير را به دنبال داشته باشد.
دلاويز تاکيد کرد : براي رهبري قير منطقه نيازمند همدلي و هم افزايي بيشتري در اين صنعت هستيم . براي اين کار بايد متولي خاصي در اين صنعت باشد .درحالي که شاهد واگذاري واحد هاي قير سازي از طرف دولت بوديم اما با مشکلاتي در زمينه دريافت خوراک مواجه هستيم که در همين جا دست ياري به سوي مهندس زنگنه دراز مي کنيم و اميدواريم با درايت وي و پيشگامي وزارت خانه هاي ، نفت ، صنعت و معدن و راه و شهرسازي راهبرد مشخصي براي اين صنعت تعيين شود .
وي با بيان اينکه دراين مسير اتحاديه صادرکنندگان فراورده هاي نفتي نيز نقش عمده اي در اين ميان خواهند داشت تصريح کرد : متاسفانه تلاش هاي که در چندماه اخير با تمام سختي ها براي افزايش قيمت قير منطقه انجام داديم با کاهش قيمت قير توسط رقيب داخلي تحت شعاع قرار گرفت .
مديرعامل نفت پاسارگاد خاطرنشان کرد : اميدواريم دستگاههاي نظارتي ، نظارت خود را بر کيفيت و قاچاق قير صادراتي که با جعل اسناد به اسم "پاسارگاد" انجام مي گيرد ، ايفا نمايد.
براساس اين گزارش، وزير نفت در دستور العملي به پالايشگاهها و پتروشيمي ها تاکيد کرده است مجاز نيستند بدون بدون رضايت واحدهاي پاييندستي، سهميه خوراک آنها را کمتر از دوران پيش از خصوصيسازي تامين کنند.
بيژن زنگنه طي نامه اي خطاب به شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران، شرکت ملي صنايع پتروشيمي و معاونت برنامه ريزي و نظارت بر منابع هيدروکربوري وزارت نفت تاکيد کرد: در تمام مواردي که پالايشگاهها و واحدهاي پتروشيمي پيش از خصوصي سازي، عملا تعهدهايي براي تامين خوراک واحدهاي پايين دستي (از جمله براي تامين خوراک واحدهاي روغن سازي و قير سازي) بر عهده داشتند اند، به هيچ دليلي مجاز نيستند، بدون رضايت اين گونه واحدها، سهميه خوراک آنها را کمتر از دوران پيش از خصوصي سازي تامين کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]