واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob هزینه های بی توجهی در مصرف برق تهران - ایرنا - روند روبه افزایش مصرف انرژی بخصوص برق در کشور به حدی رسیده که سالانه باید بیش از 170 هزار میلیارد تومان برای تولید مازاد مصرف برق هزینه اضافی بر دولت تحمیل می شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، مصرف بالای برق در کشور، ایران را در بین 211 کشور جهان در رتبه چهاردهم قرار داده و این در حالی است که طی سه دهه اخیر رشد مصرف انرژی در کشور به شدت افزایش یافته است.
به گفته هوشنگ فلاحتیان معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی کشور، صنعت برق کشور هم اکنون با ظرفیت اسمی بیش از 70 هزار مگاوات و تحت پوشش قرار دادن بیش از 30 میلیون مشترک، رتبه چهاردهم جهان در این بخش را به خود اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: با توجه به رشد هشت درصدی مصرف سالانه برق باید هر سال پنج هزار مگاوات برق به ظرفیت اسمی کشور اضافه شود که برای تحقق این میزان حداقل به سرمایه ای حدود سه میلیارد یورو و 76 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
رعایت نکردن الگوی مصرف باعث شده که سالانه بخش قابل توجهی از سرمایه های کشور به توسعه تولید برق اختصاص یابد که این اقدامات در کمتر کشوری به چشم می خورد.
اگرچه سرمایه گذاری در بخش تولید برق از نیازهای اساسی کشور است ولی رشد مصرف باعث شده به جای سرمایه گذاری کشور در سایر موضوعات تولیدی و ایجاد فرصت های شغلی جدید، منابع در صنعتی هزینه شود که خروجی آن سر به سر است.
همایون حائری مدیرعامل شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران، نیز معتقد است: تولید و مصرف برق کشور در شرایط مرزی قرار دارد و چنانچه الگوی مصرف رعایت نشود، سالهای آینده با مشکل و بحران مواجه خواهیم شد.
اگرچه به گفته وی در حال حاضر 30 میلیون مشترک برق در کشور داریم اما سالانه یک میلیون و 500 هزار مشترک جدید به این میزان اضافه می شود که برای عدم بروز کمبود برق در آینده، ضمن اصلاح الگوی مصرف باید فرهنگ سازی مصرف نیز در این بخش در کشور صورت گیرد.
حائری با بیان اینکه سالانه حدود 65 میلیارد مترمکعب سوخت معادل در نیروگاهها مصرف می شود، افزود: از آنجا که این میزان مصرف سالانه بیش از 55 میلیارد دلار هزینه در بردارد باید از این ماده حیاتی به درستی استفاده شود.
چنین حجم تولید برق برای کشور هم فرصت و هم تهدید محسوب می شود زیرا اگر تولید این میزان برق سبب بهبود تولید ملی و ایجاد ارزش افزوده نشود، تهدید محسوب می شود.
هم اکنون قیمت تولید هر کیلووات برق با سوخت یارانه ای 150 تومان تمام می شود و این درحالی است که به بخش کشاورزی، مناطق گرمسیر و صنعت یارانه نیز تعلق می گیرد و متوسط فروش قیمت هر کیلوگرم برق 49 تومان است و این در حالی است که 83 درصد مردم هم برای آب و هم برق مصرفی در هر ماه کمتر از هشت هزار تومان پرداخت می کنند که این ارقام نسبت به هزینه های بالای تولید انرژی رقم بسیار ناچیزی است.
به گفته فلاحتیان میزان مصرف سوخت معادل نیروگاه ها در سال گذشته 64 میلیارد لیتر بوده که اگر قیمت هر لیتر سوخت را یک دلار فرض کنیم، یعنی 64 میلیارد دلار فقط بابت سوخت نیروگاه ها در کشور هزینه شده است.
آمار منتشره و ارقامی که بابت رعایت نکردن الگوی مصرف برای تولید برق هزینه می شود، نشان می دهد چنین پتانسیلی اگر در بخش های دیگر اقتصادی سرمایه گذاری شود می تواند زمینه های اشتغال را برای کشور فراهم کند.
البته هیچگاه مردم به کم مصرف کردن توصیه نشده اند بلکه تنها با مدیریت مصرف و توجه به نحوه مصرف صرفه جویی حاصل خواهد شد که عایدی آن هم برای افراد و هم برای کشور خواهد بود و در نهایت از محل این صرفه جویی درآمد قابل توجهی برای سرمایه گذاری د سایر بخشها حاصل خواهد شد.
اقتصام(5)1053**1558
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
30/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]