واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رسيدگي به معلولان با توانبخشي مبتني بر خانواده
معاونت امور توانبخشي سازمان بهزيستي كشور روز گذشته در نشست مطبوعاتي خود در خصوص آخرين وضعيت مراكز توانبخشي شبانهروزي و روزانه اظهار داشت: هزار و 800 مركز توانبخشي در سطح كشور وجود دارد كه بالغ بر 100 هزار نفر از جامعه هدف را سرويس ميدهد و توانسته براي 25هزار نفر اشتغالزايي فراهم نمايد.
معاونت امور توانبخشي سازمان بهزيستي كشور روز گذشته در نشست مطبوعاتي خود در خصوص آخرين وضعيت مراكز توانبخشي شبانهروزي و روزانه اظهار داشت: هزار و 800 مركز توانبخشي در سطح كشور وجود دارد كه بالغ بر 100 هزار نفر از جامعه هدف را سرويس ميدهد و توانسته براي 25هزار نفر اشتغالزايي فراهم نمايد.
به گزارش «جوان» يحيي سخنگويي در ابتدا با بيان اينكه توانبخشي اولين پاسخگويي به ناتواني و معلوليت است، گفت: در حال حاضر اين تعريف تغيير پيدا كرده و توانبخشي عبارت است از ارائه خدمات هدفمند براي مدتزمان محدود براي معلولان. از اين رو ما به جاي گسترش مراكز توانبخشي به دل خانوادهها حركت كردهايم و در واقع به سمت توانبخشي مبتني بر خانواده حركت كردهايم.
سخنگويي با تصريح بر اين نكته كه در 20 سال گذشته نياز جامعه و سياستهاي كشور ايجاب ميكرد بخشي از حمايتهاي خود را برونسپاري كنيم، افزود: سازمان بهزيستي كشور براي حمايت از خانوادههاي معلولان ماهانه مبلغ 100 هزار تومان به خانواده اين افراد پرداخت مينمايد كه اين طرح در استانهاي محروم اجرايي شده است كه از آن جمله ميتوان به استان ايلام، كهگيلويه و بويراحمد و خراسانشمالي اشاره نمود، لذا ترخيص معلولان از مراكز سازمان بهزيستي كشور به اين صورت است كه مبلغ 2ميليارد تومان اعتبار براي اين امر پيشبيني نمودهايم و به خانواده معلولاني كه قابليت ترخيص دارند مبلغ 100 تا 150 هزار تومان ماهانه پرداخت مينماييم.
وي در خصوص مددجويان ديگري كه تحت نظر اين سازمان هستند، گفت: اما در اين ميان16 هزار معلول و سالمند مجهولالهويه تحت پوشش خدمات سازمان بهزيستي ميباشند كه متأسفانه بودجهاي براي اين امر پيشبيني نشده است.
دو رويكرد جديد سازمان بهزيستي كشور
معاون امور توانبخشي سازمان بهزيستي در ادامه به دو رويكرد خدماتي جديد اين سازمان اشاره كرد و گفت: رويكرد اول سازمان استفاده از افراد آموزشديده براي ارائه خدمات رايگان در منزل به معلولان، از سوي سازمان محسوب ميشود، به اين صورت كه سازمان بهزيستي در خصوص آموزش به افراد و كاركنان در مراكز بهزيستي اينگونه عمل ميكند كه تمديد پروانه مراكز منوط به آموزش كاركنان در برنامههاي آموزشي ميباشد، ضمن اينكه خانوادهها نيز ميتوانند آموزشهاي لازم را در ارائه خدمات به معلولان و مددجويان ببينند.
وي افزود: اما رويكرد دوم كه در چند سال گذشته پي گرفته شده است، حضور معلولان در كنار خانوادههاست چراكه بهزيستي اعتقاد دارد كه فرد معلول بايد در كنار خانواده نگهداري شود و در واقع مجموعه بهزيستي جنبه نظارتي ايفا كند اما يكي ديگر از اقدامات انجام شده از سوي سازمان ترخيص معلولان به خودكفايي رسيده اين است كه سازمان موظف ميباشد تا 60 درصد از يارانه پرداختي مراكز را جهت نگهداري معلولان به خانوادهها پرداخت نمايد. در اين صورت افراد جديد و پشت نوبتي وارد چرخه حمايتي سازمان ميشوند. اقدام ديگر سازمان پايش پروندهها بود كه اين كار بعد از سالها انجام شده و نتايج خوبي نيز دربر داشته است.
ايجاد مراكز نگهداري براي معلولان فاقد سرپرست
و معلولان چندوجهي
سخنگويي در خصوص لزوم ايجاد مراكز نگهداري از معلولان واجدالشرايط تصريح كرد: اما در مقابل تعدادي از معلولان در كشور هستند كه فاقد سرپرست و برخي ديگر نيز داراي معلوليتهاي چندوجهي، جسمي، ذهني و. . . ميباشند كه سازمان بهزيستي موظف است مراكزي را براي نگهداري اين معلولان ايجاد كند چراكه اين افراد را نميتوان در خانهها نگهداري كرد.
مبالغ پرداختي يارانههاي نگهداري از معلولان
اين مقام مسئول در بخش ديگري از سخنانش خاطر نشان كرد: در حال حاضر سازمان بهزيستي ماهانه 310 هزار تومان يارانه نگهداري به مراكز دولتي شبانهروزي و همچنين مبلغ 197 هزار تومان به عنوان يارانه به مراكز روزانه پرداخت ميكند، طوري كه سهم خانوادهها در پرداخت شهريه مراكز روزانه 155 هزار تومان و همچنين سهم مراكز شبانهروزي 360 هزار تومان است.
نویسنده : علي خدايي بيجاري
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]