تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):گريه مؤمن از (درون) دل اوست و گريه منافق از (ظاهر و) سرش.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830329112




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جدایی طلبان کرد، در رویای به چنگ آوردن نقت کردستان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

فیسبوک تویتر Google+ Cloob بلومبرگ؛ جدایی طلبان کرد، در رویای به چنگ آوردن نقت کردستان تهران - ایرنا - پایگاه خبری بلومبرگ نوشت: همزمان با اینکه دولت مرکزی عراق درگیر مساله داعش است، جدایی طلبان کرد، برای تحقق رویای تصاحب نفت کردستان تلاش می کنند.


به گزارش گروه اقتصادی ایرنا به نقل از بلومبرگ، همزمان با فروپاشی عراق جدید، منطقه شمالی کردستان، منطقه ای نسبتا آرام بود که نفت فراوان برای پشتیبانی آرزوی سیاسی کردها برای استقلال را در خود داشت.
با گسترش پیشروی شورشیان اسلامی در عراق، اقلیم خودمختار کردستان به طور روزافزون از ادعای بغداد در مورد نفت این منطقه طفره می رود.
هفته گذشته مسعود بارزانی رهبر کردستان عراق در آخرین اقدام این اقلیم خودمختار در اثبات ادعای مالکیت آن بر نفت منطقه، کنترل میدان های نفتی نزدیک کرکوک را در اختیار گرفت.
برایان گالاگر تحلیلگر نفتی در شرکت اینوستیک واقع در لندن که چندین کاوش در اقلیم کردستان عراق را دنبال می کند، گفت: کردستان دارای منابعی است و به خوبی سازماندهی می شود.
وی افزود: کردها احتمالا در بلندمدت، برنده اتفاقات اخیر در عراق خواهند بود.

** کردهای عراق به مناطق نفتی منطقه خود نزدیکتر هستند
کردهای عراق به مناطق نفتی منطقه خود نزدیکترند و همین برای شرکت های نفتی که در آنجا سرمایه گذاری کرده اند، کافی است.
از زمان حمله آمریکا به عراق در بیش از یک دهه پیش، شرکت های حفاری غربی به کردستان راه باز کردند، منطقه ای که در مقایسه با مناطق مرکزی بیابان های جنوبی این کشور، کمتر مورد کاوش قرار گرفته بود.
نخست شرکت های کوچک ریسک آمدن به این منطقه را پذیرفتند و سپس شرکت های بزرگی مانند اکسون موبیل و شورون به کردستان آمدند.
براساس اطلاعات به دست آمده از پایگاه اطلاع رسانی دولت منطقه ای اقلیم کردستان، این منطقه اینک میزبان بیش از 20 شرکت خارجی در زمینه اکتشاف نفت و گاز است.

** رای استقلال
اقلیم کردستان از پتانسیل عظیم تولید نفت برخوردار است. دولت کردستان برآورد می کند منابع استخراج نشده این منطقه احتمالا 45 میلیارد بشکه است، یعنی بیش از تمام ذخایر باقی مانده در آمریکا. تولید در این منطقه پس از آنکه در مه (اردیبهشت) گذشته خط لوله ای که کردستان را مستقیما به ترکیه وصل می کند، افتتاح شد، تولید نفت در این منطقه به طور فزاینده ای سرعت گرفت.
شرکت استنفورد سی.برنستین در ماه ژوییه (تیر) در گزارشی اعلام کرد، سوال این نیست که کردستان چه مقدار نفت و گاز دارد، بلکه سئوال این است که چطور ذخایر عظیم نفت و گاز خود که در این منطقه کور گیر افتاده اند را منتقل کند؟
بنا به این گزارش، موانع توسعه، فیزیکی نیستند بلکه ژئوپلیتیکی هستند.
دولت بارزانی که قول استقلال از عراق را به کردها داده است، می گوید: تولید نفت ممکن است از 400 هزار بشکه در روز در سال 2014 به یک میلیون بشکه در روز در سال آینده برسد و تا سال 2019 نیز دو برابر شود.
کاوش ها در کردستان با خطراتی که حفاری در مناطق ناآرام جنوبی روبرو است، مواجه نیستند. اقلیم کردستان توسط پیشمرگان کرد (نیروی نظامی مجهز برآمده از مقاومت کرد در برابر رژیم صدام حسین) محافظت می شود و این خطر بمب گذاری ها و خشونت های گاه و بیگاه که از زمان حمله آمریکا، دیگر مناطق این کشور را به وحشت انداخته است را محدود می کند.

** مکان امن
همزمان با اینکه شورشیان داعش در دو ماه گذشته کنترل بخش های وسیعی از این کشور را از دست دولت نوری المالکی نخست وزیر بغداد در آوردند، گروه نظامی پیشمرگ از مرزهای کردستان دفاع کرده و ادعای مالکیت مناطق مورد مناقشه را دارند.
دولت کردستان اعلام کرد: آنان در 11 ژوییه (20 تیر) مناطق نفتی کرکوک و بای حسن را از شرکت دولتی نفت شمال عراق گرفته اند.

** داعش نیز ادعای مالکیت مناطق نفتی را دارد
مقامات کردستان به نامه های الکترونیکی و تماس های تلفنی برای اظهار نظر در این مورد پاسخ ندادند.
ایمانوئل دی گوییلبون مدیر اجرایی شرکت توتال در عراق در یک مصاحبه تلفنی گفت: تاکنون کردستان یک منطقه امن برای فعالیت های نفتی بوده است.
گوییلبون افزود: شرکت توتال (بزرگ ترین شرکت نفتی فرانسه) قصد دارد به همراه شرکای خود شرکت های نفتی ماراتون و اویل سرچ تا پایان سال آینده میلادی دست کم دو چاه در منطقه عملیاتی خود در کردستان حفر کند.

** استقلال قابل توجه
مول نیرت یک شرکت کاوشگر نفتی واقع در بوداپست پایتخت مجارستان که از سال 2007 در کردستان کار می کند، گفت: آنقدر به امنیت کردستان اطمینان دارد که برای عملیات خود در خاورمیانه و آفریقا در اربیل پایتخت کردستان یک اداره مرکزی تاسیس کند.

** خشونت ها در عراق ادامه دارد، آیا باید در بخش نفت این کشور سرمایه گذاری کرد؟
زابولکس فرنسز معاون ارشد مول در امور شرکت ها گفت: ما انتظار هیچ تغییری در منطقه عملیاتی خود و در رابطه پربار خود با دولت اقلیم کردستان نداریم.
وی افزود: کردستان تاکنون در عراق از استقلال قابل توجهی بهره مند بوده و نیروی نظامی، پلیس و وزرای خود را دارد.
در حالی که اقلیم خودمختار کردستان از استقلال وسیعی بهرمند هستند، دولت مرکزی بغداد که براساس قانون اساسی عراق مسوول صادرات نفت و درآمدهای نفتی است، کردستان را از صادرات نفت برای خود منع کرده است.
دولت بارزانی آن توافقات را وقتی نقض کرد که نفت در خطوط نفتی کردستان- ترکیه در ماه مه به جریان افتاد و یک نفتکش در بندر جیهان ترکیه در دریای مدیترانه بارگیری کرد و پول نقد آن به بانک واریز شد.
در حالی که دولت مرکزی ترکیه در مورد قانونی بودن این فروش بحث دارد، صادرات نفت توسط اقلیم کردستان ادامه دارد و کشتی های بیشتری نفت این منطقه را بارگیری می کنند.
ماه گذشته دادگاه عالی عراق، در یک قضاوت، درخواست دولت بغداد برای جلوگیری از صادرات مستقیم نفت توسط کردستان را رد کرد.
دولت کردستان به این دلیل که دولت مرکزی در توزیع درآمد نفتی براساس سهمیه های توافق شده ناکام بوده است، در هفته میلادی جاری با مطرح کردن این نکته قانونی که در شرایط جاری قانون اساسی به دولت کردستان حق فروش نفت خود را بدهد، با بغداد وارد گفت و گو شد.
سانجیو باهل تحلیلگر شرکت نامیز سکیورتی در لندن گفت: کردستان آرامتر از جنوب عراق خواهد بود و توانایی انتقال منابع خود را دارد.
وی افزود: صادرات مستقیم نقت اقلیم کردستان توسط این منطقه به نفع شرکت های نفتی است که در آن کار می کنند.
اقتصام(6)1063**1558

انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:

[email protected]


تماس بی واسطه با مسئولین





29/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن