واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نعمتزاده: تكدر رئيسجمهور از گراني خودرو به خاطر اطلاعات غلط رسانههاست!
تعيين قيمت جديد خودرو در سال 93 را ميتوان جزو داستانهاي سرگرمكننده دانست.
تعيين قيمت جديد خودرو در سال 93 را ميتوان جزو داستانهاي سرگرمكننده دانست. سرگرمكننده از اين منظر كه پس از چندين ماه سرگرم كردن مردم و بيان نقطه نظرات جالب دو مدير ارشد دولت كه حرفشان هم يكي نيست، چشم مردم به نرخهاي جديد روشن ميشود. نرخهايي كه قبلاً براساس محاسبات شوراي رقابت يك بار افزايش يافت و بار دوم هم با نظر اعضاي دولتي شوراي رقابت گران شد و به گفته وزير صنعت با اين تورم و اين همه آپشنهاي جديد، بايد بالا ميرفت!داستان خودرو را ميتوان در ژانر رمان تاريخي نيز گنجاند! مردم كم كم ميترسند كه مبادا خريد خودروي داخلي با كيفيت و قابل رقابت با خارجيها تبديل به يك افسانه شود و داستان خودرو سواري خود را به عنوان يك خاطره خوش به فرزندان بازگو كنند!
به گزارش «جوان» اما همه اين داستانها گذشت و در هفتههاي اخير مردم در دنياي واقعي ديدند كه نميتوان با زر و زور خودروسازان كسي سرشاخ شود و بايد به قيمتهاي نجومي تن بدهند.
افزايش قيمت خودروهاي داخلي در حالي رخ ميدهد كه خودروسازان باز هم مدعياند اين افزايش باب ميلشان نيست و باز ضرر ميدهند!
وقتي هم رسانهها در غياب يك نهاد حامي مصرفكنندگان مدعي گراني بيش از حد خودرو ميشوند، وزير صنعت، معدن و تجارت با دفاع تمام قد از شركتهاي داخلي مدعي ميشود كه رسانهها اطلاعات غلط به رئيسجمهور دادند؛ وگرنه قيمت شوراي رقابت براي خودرو معقول است. آيا اين جمله در واقع نشان از تكدر بيمبناي رئيس جمهور است! آيا اظهار نظرهاي تيم دولت يازدهم و شخص نعمتزاده پيش از روي كارآمدن درباره صنعت خودرو همگي غلط بوده و يا براي كسب آراي مردم؟!
محمدرضا نعمتزاده در جمع خبرنگاران در حاشيه ديدار با وزير بهداشت گفته است: قيمت نهايي خودرو بين حدود 3/2 درصد تا 10 درصد نسبت به نوع خودرو تغيير پيدا كرده است.
وي درباره افزايش قيمت خودرو گفت: اين افزايش قيمت شامل 2 درصد افزايش ماليات بر ارزش افزوده كه مجلس امسال اضافه كرده است، حدود 25 درصد نرخ بيمه شخص ثالث كه قوه قضائيه براي نرخ ديه تعيين كرده، ايربگ كه امسال اجباري و در قيمت نهايي خودرو لحاظ شده است. وي اضافه كرد: هر چند قيمتگذاري خودرو به شوراي رقابت مربوط ميشود اما بايد گفت قيمتي كه مشخص شده نسبت به قيمت آخر سال 91 و براساس هزينههاي آن سال محاسبه شده بود و از ارديبهشت سال 92 به اجرا درآمد. وزير صنعت، معدن و تجارت افزود: بحث تغيير موتور از يورو 2 به يورو 4 نيز در قيمت جديد خودرو لحاظ شده است.
نعمتزاده گفت: اگر اين هزينهها را كه در قيمت قبلي خودرو نبوده است، كسر كنيم، حتي حداقل قيمت هم، منفي ميشود؛ حال اينكه ما تورم را هم در اين دو سال داشتهايم.
وي با بيان اينكه ديگر هزينهها و تغيير نرخ ارز نيز در قيمتهاي جديد لحاظ شده است، اظهارداشت: به نظر من قيمتي كه شوراي رقابت داد، قيمت معقولي است و اميدواريم رسانهها هم كمك كنند تا آنچه مصوب شده به اطلاع مردم برسد. نعمتزاده گفت: قيمتهاي جديد در پايگاههاي اينترنتي خودروسازان هم آمده كه همان تصميم شوراي رقابت است و صنايع ما هم دارند تلاش ميكنند با افزايش توليد، هزينهها را كاهش دهند. وزير صنعت، معدن و تجارت تصريح كرد: ما در سه ماه و نيم گذشته بالاي 90 درصد افزايش توليد خودروهاي سبك و سواري نسبت به مدت مشابه سال قبل داشتيم كه اين نشان ميدهد خودروسازان تلاش زيادي ميكنند. نعمتزاده در پاسخ به اين سؤال كه آيا علت مكدر شدن رئيسجمهور از افزايش قيمت خودرو نداشتن اطلاعات بوده است، گفت: اطلاعات را خدمتشان فرستاديم.
وي افزود: به آقاي روحاني گزارشهايي اعلام شده بود كه حتي تا 30 درصد قيمتها اضافه شده است. اين اطلاعات از طريق بعضي رسانهها منتقل شده و نادرست بود.
600 واحد توليدي در تجهيزات پزشكي فعال هستند
همچنين وزير صنعت، معدن و تجارت در ديدار با وزير بهداشت گفت: در كل كشور 600 واحد صنعتي در زمينه توليد تجهيزات پزشكي فعال هستند كه اشتغال بيش از 17 هزار نفر را در پي داشته است.
نعمتزاده در نشست مشترك با وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و مديران دو وزارتخانه گفت: در سال گذشته بيش از 2 ميليارد و 200 ميليون دلار ارزش توليدات اين صنعت در كشور بوده است. وي افزود: در ليست اولويتهاي سرمايهگذاري كه در آينده نزديك توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام خواهد شد تجهيزات پزشكي نيز لحاظ شده است. وزير صنعت، معدن و تجارت تأكيد كرد: توانمنديها و مزيتهاي مناسبي در كشور در زمينه توليد تجهيزات پزشكي وجود دارد و در اين زمينه بايد به سوي همكاري و سرمايهگذاري مشترك خارجي نيز برويم.
نعمتزاده همچنين گفت: بحث بهداشت و سلامت براي اين وزارتخانه از اهميت بالايي برخوردار است. وزير صنعت، معدن و تجارت با اشاره به مزيتهاي كشور در زمينه توليد دارو گفت: همانطور كه در صنعت غذايي به سوي صنعت حلال پيش ميرويم در توليد دارو نيز فرصت مناسبي براي ايران است كه به اين سو برود. وي گفت: با توجه به افزودنيها ژلاتينهاي مورد استفاده در دارو و. . . ، كشورهاي اسلامي فرصت مناسبي براي صادرات دارو براي ايران را دارد. وزير صنعت، معدن و تجارت تصريح كرد: اين مزيتها و وجود متخصصين توانمند در كشور بايد منجر به صادراتي شدن محصولات دارويي شود.
نویسنده : علي طالبزاده
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]