تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):كسى از شما حق ندارد از هيچ يك از يارانم چيزى به من بگويد؛ زيرا دوست دارم در حال...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845091423




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

احتمال تمدید گفت و گوهای هسته یی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

فیسبوک تویتر Google+ Cloob بررسی روزنامه های ایران/پنجشنبه 26 تیر 1393 احتمال تمدید گفت و گوهای هسته یی تهران-ایرنا-«کشیده شدن فینال گفت و گوهای هسته یی به وقت اضافه» ارزیابی خبری-تحلیلی بیشتر روزنامه های امروز ایران از آخرین وضعیت گفت و گوهای کشورمان و گروه 1+5 بود.


این گزارش نگاهی به سرخط اصلی خبرها و همچنین نوشته های سرمقاله نویسان و نویسندگان روزنامه های امروز پنجشنبه 26 تیر 1393 خورشیدی انداخته و مهم ترین موضوع های مورد توجه این روزنامه ها را بررسی کرده است.

***گفت و گوهای هسته یی در وقت اضافه
«احتمال ادامه مذاکرات هسته ای در وقت اضافه» عنوان گزارش امروز روزنامه ی «ایران» از آخرین وضعیت گفت و گوهای هسته یی است.
در این گزارش آمده است: زمزمه های تمدید مذاکرات هسته ای بعد از اظهارات وزرای خارجه ایران و امریکا به واقعیت نزدیک شده و احتمالاً میز گفت و گوهای هسته ای تا دستیابی به راه حلی که مورد رضایت هر دو طرف باشد برپا خواهد بود. محمد جواد ظریف بعد از چند دیدار فشرده اش با همتای امریکایی خود به این مسأله اشاره داشت و گفت اگرچه مایل نیستیم که برای رسیدن به توافق از 29 تیر فراتر رویم اما در صورت نیاز گریزی از ادامه مذاکرات نیست. این اظهارات ظریف در حالی است که جان کری در نشست خبری وین، هم از دردسترس بودن توافق سخن گفت و هم بر دشواری های مسیر پیش رو تأکید کرد.
به نوشته ی ایران با گفت و گوی مستقیم مقامات ایرانی و امریکایی که برای نخستین بار با حضور وزرای خارجه دو کشور صورت گرفت، طرح های تازه ای روی میز مذاکرات قرار گرفت که لزوم رایزنی های بیشتر طرفین را ضروری کرد. طرح هایی که به گفته وزیر خارجه کشورمان مقامات کاخ سفید باید از منظر سیاسی درباره آن تصمیم گیری کنند. این حرف به آن معناست که ایران با ابتکارات، راه حل های فنی و رفع نگرانی های غرب درباره برنامه های صلح آمیز هسته ای، مناقشات فنی مذاکرات را به حداقل رسانده و این بار مقامات غربی هستند که باید در تصمیمی سیاسی بر حق بهره مندی ایران از انرژی هسته ای بر اساس توافقنامه ان پی تی مهر تأیید بزنند امری که جان کری هم به آن اشاره کرد اما در عمل نیازمند امضای کاخ سفید روی کاغذ توافقنامه نهایی با ایران است.
«علی خرم» تحلیلگر ارشد در مسایل بین المللی در یادداشتی در روزنامه ی «اعتماد» در عین حال که گفت و گوهای وین6 را دارای «دستاوردهای ارزشمند و قابل لمس» دانست، نسبت به بن بست گفت و گوها هم هشدار داد.
او در بخشی از یادداشت خود آورده است: نگارش متن توافقنامه جامع هسته یی ایران که رو به اتمام است دستاورد مهمی می باشدکه به رغم همه مشکلات، دارد به نتیجه می رسد. همچنین بحث و تبادل نظر بر روی کلیه مسائل مطروحه از سوی هفت کشور مذاکره کننده، سامان دادن به آنها و حل اکثر آنها دستاورد ارزشمند دیگری است.اکنون هیات های مذاکره کننده تکلیف خود را در مذاکرات هسته یی می دانند. اینکه بر روی چه مواردی توافق دارند و چه مواردی باید به نتیجه برسد. این وضعیت برای ایران و امریکا بسیار مهم است زیرا دو مذاکره کننده اصلی پرونده هسته یی هستند.خوشبختانه آن گونه که دو وزیر خارجه ایران و امریکا اعلام داشته اند بر روی کلان موضوعات توافق کردند و به دنبال راه حل مرضی الطرفینی هستند. مهم ترین موضوعی که در وین 6 مورد بحث قرار دارد و می تواند تکلیف نهایی مذاکرات را روشن کند این است که امریکا چگونه می خواهد تحریم های فراقانونی خود را لغو کند؟ اگر امریکا نتواند یک جدول زمانی قابل اعتماد عرضه کند مذاکرات به بن بست می رسد.
خرم در ارزیابی مسیر پیش روی گفت و گو نیز نوشت: جهت گیری مذاکره کنندگان وین 6 به سوی اتمام مذاکرات و نهایی کردن توافقنامه هسته یی ایران و در انتظار سفر مجدد آقای جان کری به وین است. چنانچه وزیر امور خارجه امریکا در فاصله چند روز تا یکشنبه نتواند با کنگره امریکا به توافق برسددر این صورت درصدد تمدید زمان مذاکرات برخواهد آمد. تمدید مذاکرات اقدامی معمول است که در برنامه اقدام مشترک معروف به تفاهم ژنو نیز پیش بینی شده است. اعم از اینکه مذاکرات در وین 6 منتهی به توافقنامه شود یا زمان آن تمدید شود.
در همین حال روزنامه ی «جوان» در گزارش نخست خود با عنوان « بالارفتن چماق تحریم کنگره در دقیقه 90 مذاکرات» از احتمال مخالفت کنگره آمریکا با تمدید گفت و گوهای هسته یی سخن گفت.
جوان در این ارتباط نوشت: یک روز بعد از بازگشت جان کری، وزیر امور خارجه امریکا از وین، احتمال تمدید گفت و گوهای هسته ای ایران با 1+5 از هر موقع دیگری بیشتر شده است. برخی منابع می گویند که تیم ایرانی خواستار تمدید چند هفته ای گفت وگو ها است ولی منابع امریکایی احتمال تجدید شش ماهه توافق ژنو را هم مطرح کرده اند. جان کری عصر سه شنبه گفته بود که برای مشورت با رئیس جمهور امریکا و کنگره درباره تمدید احتمالی مذاکرات به واشنگتن می رود ولی نمایندگان کنگره با استناد به بخش هایی از صحبت های او که گفته است «شکاف واقعی زیادی» بین طرفین باقی مانده، می گویند که دلیلی برای تمدید مذاکرات وجود ندارد و قطار تحریم ها باید یک بار دیگر راه بیفتد.

***استخدام های غیرقانونی
اظهارات تازه ی جانشین معاون توسعه ی مدیریت رییس جمهوری درباره ی استخدام غیرقانونی حدود 500 هزار نفر در دوره ی دولت پیشین، موضوع مورد توجه برخی روزنامه ها بود.
«450 هزار استخدام فامیلی و رانتی در دولت احمدی نژاد» عنوان گزارش نخست روزنامه ی «شرق» بود. در بخشی از این گزارش آمده است: درد بیکاری به جان همه افتاده، سال های رکود اقتصادی و زوال تولید فرصتی برای جذب نیرو باقی نگذاشت و در عین حال موجب شد تا همان اندک نیروهای مشغول کار هم به دام بیکاری و تعدیل نیرو و اخراج گرفتار شوند، اما در این میان استخدام های فک و فامیلی دولت احمدی نژاد مساله ای است که حالا از پچ پچ ها در تاکسی و خلوت عمومی مردم خارج شده و به نقل محفل نمایندگان در «بهارستان» تبدیل شده است. خبرها نشان از آن دارد که با وجود افشاگری احمد توکلی و جلوگیری از استخدام 500هزارنیرو در استانداری ها، کماکان نیم میلیون نیروی کار در دولت گذشته بر اساس روابط رانتی و فامیلی جذب شده اند. شاه بیت افشاگری جانشین معاون توسعه مدیریت رییس جمهوری در نشست روز گذشته اش با نمایندگان، طومار نجومی استخدام های فامیلی و رابطه ای در دولت گذشته است. روایت او نشان از آن دارد که در دولت احمدی نژاد عمده اطرافیان و خانواده های مسوولان، فرمانداران، استانداران و وزرا بدون هیچ قانونی استخدام شدند.
«غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی» نماینده ی مجلس در این ارتباط به شرق گفت: «باید تخلفات دولت گذشته در مراجع قانونی و قضایی پیگیری شود تا هیچ دولت دیگری چنین فاجعه ای را تکرار نکند، ما به عنوان نمایندگان از طومارهای تخلف مالی و اداری و بورسیه های غیرقانونی و زد و بندهای فامیلی خسته شده ایم، چه رسد به افکار عمومی و مردم عادی.»او همچنین تاکید دارد که «روایت این آمار، شمشیر دودم است؛ از سویی، اعتماد مردم به نهادها را کم می کند و از سوی دیگر، موجب افشاگری و مشخص شدن سطح خیانت در دولت گذشته به آرمان های نظام، انقلاب و مردم می شود. متاسفانه دولتی که از عدالت ورزی سخن می گفت حالا یکی از بزرگ ترین پرونده های مالی و مدیریتی را در تاریخ ایران به جا گذاشته است»

***نقدها به طرح مجلسی ها درباره ی احزاب
تصویب کلیات طرح نحوه ی فعالیت احزاب و گروه های سیاسی در مجلس شورای اسلامی، مخالفت های بسیاری را در میان فعالان حزبی و سیاسی در کشور ایجاد کرده است. امروز نیز مطالبی در این ارتباط در روزنامه ها به چاپ رسید.
روزنامه ی «آرمان» در یادداشتی به قلم «آذر منصوری» عضو مجمع زنان اصلاح طلب به این طرح انتقاد کرد و نوشت: با مقایسه تطبیقی بین قانون احزاب که در حال حاضر در کشور جاری است و قانون احزاب کشورهایی که شرایط مشابهی دارند، به این نتیجه می رسیم که موارد سلبی در این قانون بیش از وجوه ایجابی است و در برخی از موارد کارایی لازم را ندارد اما متاسفانه رویکردی که در طرح جدید نیز اعمال شده، رویکرد سلبی است و این طرح نیز به هیچ وجه پاسخگوی وضعیت فعلی احزاب نیست. متاسفانه مواردی در این طرح اضافه، حذف یا اصلاح شده که در جزئی ترین امور احزاب که باید خود احزاب در اساسنامه و مرامنامه شان با توجه به کارکردی که دارند تعیین کنند، دخالت صورت می گیرد و برای آنها در این گونه امور تعیین تکلیف شده است. در این طرح شاهد نگاه امنیتی و محدودکننده نسبت به فعالیت احزاب هستیم و تصویب چنین قوانینی با نگاه سلبی و محدودکننده در کشورهایی مثل ما که انگیزه لازم در افراد به اندازه کشورهای مشابه برای حضور در احزاب وجود ندارد و فعالیت حزبی همواره در خاطره فعالان سیاسی با هزینه های متعددی همراه بوده، نه تنها انگیزه را برای حضور در فعالیت های سیاسی افزایش نمی دهد بلکه کاهش خواهد داد.
«بهمن کشاورز» حقوقدان نیز در یادداشت کوتاهی در همین روزنامه از نظر حقوقی طرح مجلس درباره ی احزاب را نقد کرد. کشاورز با اشاره به ماده ی 5 این طرح مبنی بر اینکه اعضای موثر احزاب منحل شده توسط دادگاه که در زمان انحلال عضو موثر باشند از حق تشکیل حزب محروم هستند، نوشت: انحلال یک حزب علی الاصول نمی تواند تاثیری بر شخصیت حقیقی آحاد متشکله آن داشته باشد...به هر حال برای هر جرمی ولو ثابت و منتهی به محکومیت، مدتی برای اعاده حیثیت پیش بینی شده است. این مدت در قانون مجازات درج می شود و ورود قوانین دیگر به این حیطه اصولا قابل توجیه نیست؛ به ویژه وقتی که برای محرومیت از حقوق مطلقا مهلتی تعیین نکرده باشند.

***روز پرحاشیه ی مجلسی ها
نمایندگان مجلس دیروز خبرسازتر از همیشه بودند؛ از مشاجره ی لفظی «احمد توکلی» نماینده ی مردم تهران با«مقداد نجف نژاد» نماینده ی مردم بابلسر تا اظهارات «علی مطهری» نماینده ی مردم تهران درباره ی «رضا فرجی دانا» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری؛ موضوعی که بن مایه ی خبری بسیاری از روزنامه های امروز بود.
روزنامه ی اعتماد در گزارشی با عنوان «زمین خواری در زمین مجلس» درباره ی مشاجره ی لفظی توکلی و نجف نژاد نوشت: کسی فکرش را نمی کرد نطق دیروز مقداد نجف نژاد جنجالی شود، اما شد. کسی که با کمال اعتماد به نفس و پشت تریبون مجلس احمد توکلی، دیگر همکار خود را «روانی» خطاب و متهم به «زمین خواری» کرد. مقداد نجف نژاد که انگار دلش پر بود و بار چند هفته سکوت را یدک می کشید در نطق میان دستور از تریبون علنی مجلس استفاده کرد تا بگوید از هر گونه اتهامی مبنی بر زمین خواری مبرا است و در مقابل، احمد توکلی را متهم به زمین خواری در شهرک غرب کرد. دعوای نجف نژاد و توکلی اما به همان نطق نماینده بابلسر محدود نماند و توکلی هم بلافاصله در پاسخ های خود نجف نژاد را متهم به «زمین خواری» کرد.
روزنامه ی «مردم سالاری» هم در ارزیابی خود از مشاجره ی لفظی دیروز این دو نماینده نوشت: نطق میان دستور به عنوان یک حق قانونی برای نمایندگان مجلس در نظر گرفته شده تا مشکلات حوزه انتخابیه و مسایل جاری ایران وجهان را در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار دهند تا به عنوان نمادی مطرح شود که بیانگر صدای ملت است.اما گاهی اتفاقاتی رخ می دهد که به غیر از جای تاسف، حرف دیگری باقی نمی ماند. یکی از این موارد در جلسه علنی روز چهارشنبه اتفاق افتاد و طی آن دو نماینده که هر کدام چندین دوره در کسوت نمایندگی به مجلس شورای اسلامی راه یافته اند، به ایراد اتهاماتی علیه یکدیگر پرداختند و صحن علنی مجلس را به صحنه تسویه حساب های شخصی تبدیل کردند.
در همین حال روزنامه ی «ابتکار» سخنان علی مطهری را در مورد وزیر علوم مبنی بر اینکه او باید از استیضاح استقبال کند و در آن صورت حقایق را به مردم بگوید، مورد توجه قرار داد و از قول این نماینده ی مجلس نوشت: استیضاح وزیر علوم فرصت خوبی است تا وزیر بیاید و حقایق را برای مجلس و مردم بیان کند و تخلفاتی را که در دولت گذشته صورت گرفته افشا کند.
به نوشته ی ابتکار علی مطهری در گفت وگو با ایلنا، با اشاره به سخنان یکی از اعضای جبهه پایداری مبنی بر اینکه اگر وزیر علوم از اقدامات گذشته خود توبه کند، طرح استیضاح وی را پس خواهیم گرفت، گفت: این اظهارات یک سری سخنان بی اساس است و اتفاقا به عقیده بنده استیضاح وزیر علوم فرصت خوبی است تا وزیر بیاید و حقایق را برای مجلس و مردم بیان کند و تخلفاتی را که در دولت گذشته صورت گرفته از جمله بورسیه غیرقانونی 3000 دانشجوی دکتری را برای مردم توضیح دهد.وی با تاکید بر اینکه وزیر علوم باید از استیضاح استقبال کند، اظهار داشت: استیضاح وزیر علوم باعث بر ملا شدن حقایق و خلاف های دولت گذشته خواهد شد.
در همین حال روزنامه ی «ابرار» نیز شکایت جمعی از نمایندگان مجلس از علی مطهری به دنبال سخنرانی تازه ی وی دباره ی رفع حصر را بازتاب داد.

***قدر شب های قدر
دیشب شب نوزدهم ماه مبارک رمضان، از شب های پر برکت «قدر» و البته مصادف با شب ضربت خوردن حضرت علی ابن ابی طالب (ع) بود. به همین مناسبت روزنامه های امروز نیز مطالب و یادداشت هایی را منتشر کردند.
«قدر و روح های سرکش» عنوان سرمقاله ی روزنامه ی شرق به قلم «محمدتقی فاضل میبدی» بود. استاد حوزه ی علمیه ی قم در این یادداشت در بیان فضیلت و اهمیت شب قدر نوشت: کلمه «قدر» یعنی اندازه گیری و حد هرچیزی را روشن کردن. قرآن در این باره می فرماید: « فیها یفرق کل امر حکیم» یعنی تقدیر و حد و اندازه انسان در این شب روشن می شود. در شب قدر انسان با دو چیز در ارتباط است تا تقدیر خود را مشخص کند. یکی ارتباط با خدا از طریق دعا و دیگری ارتباط با خود از طریق محاسبه نفس. همان اندازه که دعا در این شب مستحب است، پیش از آن حسابرسی و اندازه گیری مهم تر است. پیامبر فرمودند «حاسبوا قبل ان تحاسبوا» یعنی «قبل از اینکه به حساب تو برسند به حساب خود رسیدگی کن» بنابراین هرکسی باید به اندازه قدر و اندازه خود در این شب ها پی ببرد و خود را بازشناسی و بازیابی کند و به قول مولوی هر کسی «اطلس نو بر دل ببافد».
فاضل میبدی در ادامه با اشاره به این جمله از حضرت علی (ع) که «تاثیر دعا در انسان باید به گونه ای باشد که عقل بشر حیاتی دوباره بازیابد و نفس های سرکش او بمیرد و تبختر و خودبزرگ بینی سرکوب شود و غلظت ها و خشونت ها به لطافت ها تبدیل شود» نوشت: دعا برای مهارکردن روح سرکش انسان است. کسانی که در این جهان روحی غلیظ و فکری مرده و روانی سرکش دارند، بزرگ تری را برای خود نمی پندارند و این دعاست که انسان را در برابر خدا صغیر و حقیر می سازد. اما تاسف این است که برخی انسان های مسلمان دچار فکرهای مرده و روح های سرکش هستند و آن لطافتی که امام علی(ع) در فلسفه دعا می گوید که باید جای غلظت را بگیرد؛ محقق نشده است.
بنابراین خشونت مذهبی همه جا را فراگرفته و خونریزی ها و جنگ های امروز دنیای اسلام را سبب می شود. نخستین قربانی این خشونت مذهبی و روح سرکش، خود امام عدالت علی(ع) بود. می توان تعبیر کرد شمشیر جهالتی که بر فرق عدالت نشست و به زبان پیامبر اسلام، آن چیزی که کمر انسان را می شکند، نادانی دینی است.
روزنامه ی «جام جم» نیز در یادداشتی با عنوان «شهادت امیر و تقدیر ما» نوشت: ابن ملجم، ضارب علی بن ابیطالب (ع)، یک مشرک و کافر نبود، بلکه مسلمانی بسیار تندرو بود و علی القاعده در ماه رمضان، همچون دیگر مسلمانان روزه می گرفت و به عبادت مشغول بود. اما فرجام ابن ملجم، ما را به یاد فرجام عابدان و زاهدانی می اندازد که قرآن کریم از شقاوت فرجامین آنها یاد می کند؛ اشخاصی چون ابلیس، برصیصای عابد و بلعم باعورا؛ همه این افراد سال ها به عبادت و ریاضت معنوی پرداختند و حتی به مقامات معنوی دست یافتند، ولی همین افراد نهایتا به دشمنان خدا و بعضا به دشمن سرسخت انبیای الهی مبدل شدند.
به نوشته ی جام جم این مطلب نشان می دهد که از منظر قرآن صرف عبادت برای سعادت کفایت نمی کند و شهادت علی بن ابیطالب (ع) توسط مسلمان عابدی چون ابن ملجم نیز تصدیقی است بر همین مطلب، بنابر این رمضان، ماه عبادت، لزوما موجب سعادت افراد نمی شود، بلکه ممکن است تا شب قدر رمضان، سرنوشت همان فردی که به کمیت و کیفیت عباداتش در این ماه می بالد، به دوزخ مقدر باشد. برای رهایی از چنین تقدیر شومی، باید به شخصیت دیگر این ایام توجه کنیم، یعنی علی بن ابیطالب (ع)؛ همان کسی که نمونه مسلمانی و ایمان به همراه همه فضیلت های عقلانی است که ما را از سرنوشت شوم ابن ملجم ها ایمن می دارد؛ عدالت، ایثار، تفکر، حکمت و ...

*گروه پژوهش های خبری
پژوهشم**2054**1415
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:

[email protected]


تماس بی واسطه با مسئولین





26/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن