واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: چك سفيد فولاد مباركه براي خروج از ليست سياه محيطزيست!
جمعي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي طي شكوائيهاي به كميسيون اصل 90 مجلس از خط خوردن و حذف نام فولاد مباركه از ليست صنايع آلاينده شكايت كردند.
جمعي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي طي شكوائيهاي به كميسيون اصل 90 مجلس از خط خوردن و حذف نام فولاد مباركه از ليست صنايع آلاينده شكايت كردند.
در پي شكايت 18 تن از نمايندگان مجلس از دكتر معصومه ابتكار رئيس سازمان حفاظت محيط زيست به كميسيون اصل 90 كه در روز چهارشنبه هفته گذشته مطرح شده بود، روز گذشته نيز جمع ديگري از نمايندگان مجلس شكوائيه ديگري تقديم اين كميسيون كردند.
شكايت نخست به دليل كوتاهي سازمان محيط زيست كشور در حل مشكلات زيستمحيطي استان اصفهان و به سبب بيتوجهي به مسائل دامنهدار زيستمحيطي اين استان و با امضاي ايرانپورنماينده مردم مباركه، مقتدايي نماينده اصفهان، موسويلارگاني نماينده فلاورجان، صرامي نماينده خمينيشهر، بخشايش نماينده اردستان و فيروزي نماينده قمصر و نطنز و 12 نماينده از استانهاي اصفهان، چهارمحال و بختياري، سيستان و بلوچستان، كردستان، فارس، اردبيل، مازندران و گلستان به جريان افتاد.
شكايت اوليه نمايندگان بيشتر به مشكلات زيستمحيطي كارخانه فولاد مباركه، نيروگاهها و پتروشيمي، قند نقشجهان، نيروگاه گازي چهلستون، سيمان سپاهان و تعدادي ديگر از صنايع آلاينده استان مربوط ميشد كه سازمان محيط زيست در دولت يازدهم در حل و فصل معضلات زيستمحيطي استان اصفهان هيچ اقدام قابل توجهي نكرده است.
اما در شكايت دومي كه به فاصله يك هفته بعد و در روز 25تيرماه تقديم كميسيون اصل 90 شد جمعي از نمايندگان مجلس با اشاره به بيتوجهيهاي، سازمان محيط زيست نسبت به آلايندههاي زيستمحيطي در صنايع مهم مثل شركت فولاد مباركه عنوان كردهاند كه خروج نام فولاد مباركه از ليست صنايع آلاينده در حالي است كه (به استناد خبر منتشرشده خبرگزاري ايسنا در روز چهارشنبه)، ساختماني با زيربناي 31هزار و 840 متر مربع و با وسعت 250هزار متر مربع از سوي شركت فولاد مباركه به سازمان محيطزيست اهدا شده است.
مورد مهم ديگري كه در خبر ايسنا و شكوائيه دوم نمايندگان به صراحت عنوان شده اين است كه سازمان محيط زيست در زمان اعزام كارشناسان براي كاهش آلايندهها در فولاد مباركه با اطلاعرساني قبلي وارد فولاد مباركه شده و در نتيجه ميزان فعاليت بخشهايي از فولاد در اين زمان به پايينترين حد خود رسيده تا خروجي آلايندهها در حد استاندارد نشان داده شود.
اين نمايندگان ضمن اعلام شكايت از عملكرد سازمان محيط زيست در خصوص نحوه بررسي، پايش و اعلام نظر نسبت به وضعيت آلايندههاي زيستمحيطي صنايع خواستار رسيدگي به اين شكايت شدهاند.
اما مورد ديگري كه بر اهمالكاري و كوتاهي سازمان محيط زيست با رياست دكتر ابتكار صحه ميگذارد، بيانيه 227 نماينده خطاب به رئيسجمهور درباره مشكلات زيستمحيطي است. به اين صورت كه در پايان جلسه علني روز چهارشنبه مجلس شوراي اسلامي 227 نفر از نمايندگان مجلس در بيانيهاي خطاب به رئيسجمهور مسائل مبتلابه محيط زيست و منابع طبيعي را آورده و خواستار رفع موانع و مشكلات شدند.
نمايندگان مجلس در اين بيانيه از رئيسجمهور خواستهاند كه موارد ذيل را مدنظر قرار دهد:
1- توجه ويژه به فصل محيط زيست و منابع طبيعي در تدوين برنامه ششم
2- تقويت ساختار تشكيلاتي و اعتباري محيط زيست و منابع طبيعي
3- برنامهريزي مؤثر براي توسعه جنگلها، مهار و كنترل بيابانزايي و كانون گرد و غبار
4- جلوگيري از خشك شدن تالابها و احياي آنها
5- برنامهريزي و اقدام مؤثر جهت جلوگيري از آلودگي هوا، آب و خاك
6- برخورد قاطع با پديده زمينخواري و مسئولان خاطي
با اين احوال به نظر ميرسد با گذشت زماني بالغ بر يك سال كه از روي كار آمدن دكتر ابتكار به عنوان رئيس سازمان حفاظت از محيط زيست ميگذرد، آن هم در شرايطي كه شخص رئيسجمهور اهتمام و توجه ويژهاي به حل و فصل معضلات زيستمحيطي دارد اما عملكرد معاون و رئيس سازمان محيط زيست دولت تدبير و اميد اقناعكننده نبوده است.
با اين حال بايد ديد كه شكايات و اعتراضات چه تأثيري در نحوه رياست و سياست اين مقام مسئول خواهد داشت و آيا وي براي حل و فصل معضلات زيستمحيطي نگاهي به دور از حب و بغض و مرزبندي و جناح و جناحبازي اختيار خواهد كرد يا خير؟
نویسنده : علي خداييبيجاري
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]