واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سرقت 570 ميليون توماني در پيتزا فروشي
کد خبر: ۴۱۶۷۰۲
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۶ - 16 July 2014
دستيابي به رمز كارتهاي عابربانك مشتريان، كليد سرقت از حسابهاي بانكي آنها شد؛ سرقتي كه محمد 42 ساله براي موفقيت در آن، هيچ نيازي به انجام عمليات پيچيده سايبري براي دستيابي به اطلاعات محرمانه مشتريان خود نداشت و تنها با بيان جمله «رمزتان لطفا!» به راحتي كليد را در قفل اطلاعات شخصي آنها ميچرخاند.
به گزارش اعتماد، 12 خرداد ماه امسال پروندهيي تحت عنوان برداشت غيرمجاز از حسابهاي بانكي براي رسيدگي به پليس فتاي تهران ارجاع ميشود. در اين پرونده مالباخته مدعي است در حالي كه عابر بانكش را در اختيار دارد همزمان مبالغي از حساب بانكياش كسر ميشود.
وي با تعجب به شرح موضوع ميپردازد و با ارائه پرينت بانكي حسابش سرنخي مهم در اختيار ماموران قرار ميدهد؛ «برداشتهاي غيرمجاز از طريق عابربانك و دستگاه posاتفاق ميافتد».
به گفته سرهنگ كاكوان، رييس پليس فتاي تهران، با توجه به حجم وسيع شكايات و تعدد درخواستها براي رسيدگي به اين پرونده، تحقيقات در مورد آن در اولويت كار ماموران پليس فتا قرار ميگيرد كه پس از مدتي و با توجه به اطلاعات به دست آمده، تمامي سرنخها به يك پيتزا فروشي ختم ميشود؛ فستفودي كه قبل از طرح شكايت، نه تنها پذيراي مشتريان كه بارها شاهد رجوع 73 نفر از شاكيان پرونده به صاحب آن براي دريافت طلبشان هم بوده است؛ رفت و آمدهايي كه گهگاه با درگيريهايي همراه ميشد.
سرهنگ كاكوان در ادامه با تشريح جزييات بيشتري از پرونده با نام بردن از فستفود «كاره» در منطقه يوسفآباد تهران از همكاري صاحب مغازه و صندوقدارش براي سرقت از حسابهاي بانكي مشتريان پرده برميدارد.
سرهنگ كاكوان با ذكر اين موضوع به بازگو كردن روند پيشروي پرونده ميپردازد و ميگويد: كارآگاهان پليس فتا با حضور در محل به تحقيق از كارگران پرداختند كه بر اساس اظهارات آنها مشخص شد تعداد ديگري از شكات به اين محل آمده و با ايجاد سر و صدا از صاحب رستوران به نام محمد درخواست طلب خود را داشتند و اين فرد به آنها قول داده بود كه پولها را برايشان واريز كند».
پس از آن و در پي محرز شدن اقدام محمد براي سرقت از حساب بانكي مشتريان، فستفود «كاره» با حكم مقام قضايي پلمب و تلاشها براي دستگيري او به همراه صندوقدارش حسين ادامه مييابد.
رييس پليس فتاي تهران با اشاره به سابقهدار بودن محمد در يك فقره پرونده آدمربايي و سرقت خودرو جزييات ديگري از پرونده را بازگو كرد و گفت: حسين دستگاه pos را در زير ميز نگهداري و از مردم درخواست ميكرد تا رمز كارت خود را به او بگويند. به گفته كاكوان، بررسيهاي اوليه نشان ميداد كه اطلاعات 400 كارت عابربانك توسط اين افراد به سرقت رفته است كه در روزهاي تعطيلات 13 و 14 خردادماه با همكاري بانك مركزي و معاونت امور برداشتها حدود 300 كارت كه هنوز از آنها سرقتي نشده بود سوزانده شد.
در حالي كه ماموران پليس فتا رد پاي متهمان را در شهرهاي مشهد، تبريز، چالوس و رشت دنبال ميكردند اطلاعات جديدي از اقامت آنها در شهرستان تالش به دست آوردند. شايد متهمان پرونده تصور نميكردند كه تبديل پولهاي مسروقه به طلا و دلار و فروش آنها به طلافروشان شهرستان تالش، آنها را در دام ماموران پليس گرفتار كند.
در حالي كه متهمان سرگرم خريد و فروش طلا بودند با كمك صنف طلافروشان شهرستان تالش محمد، متهم رديف اول 12 تيرماه و حسين، متهم ديگر نيز ساعت 3 بامداد 13 تيرماه در منطقه تالش دستگير شدند.
با انتقال متهمان به پليس فتاي تهران، صاحب رستوران به سرقت از حساب مشتريان اعتراف كرد و گفت: همدستم چندماه پيش براي انجام كارهاي برقي به رستوران آمد و من كه از كارش خوشم آمده بود، به او پيشنهاد صندوقداري رستوران را دادم، او هم قبول كرد و از آن به بعد به عنوان صندوقدار استخدام شد. يك روز وي به من گفت كه با روشي ميتوانيم اطلاعات كارت عابربانك مشتريان را به دست آورده و بهحساب آنها دستبرد بزنيم. حرفهايش وسوسهانگيز بود و سرانجام قبول كردم كه با وي همدست شوم. م
حمد متهم رديف اول پرونده در ادامه با شرح چگونگي سرقت از مالباختگان گفت: حسين دستگاهي در كنار دستگاه pos مغازه قرار داد كه قادر بود اطلاعات حساب كارتهاي عابربانك را ضبط كند. وقتي مشتري كارتش را ميداد تا هزينه غذا را حساب كند، صندوقدار رستوران كارت را طوري ميكشيد كه همه اطلاعات آن در دستگاه مورد نظر ثبت شود. سپس رمز كارت را كه از مشتري گرفته بود در كامپيوتر درج ميكرد و وقتي تمامي اطلاعات كارت به دست ميآمد، ما اين اطلاعات را روي يك كارت خام ضبط ميكرديم و كارتي كه به دست ميآمد، درست مثل همان كارتي بود كه در اختيار مشتري بود و با آن ميتوانستيم بهحساب وي دستبرد بزنيم سرهنگ كاكوان در پايان با اشاره به انجام تحقيقات اوليه از متهمان پرونده از ضبط يك دستگاه زانتيا، مقادير زيادي وجه نقد و يك دستگاه طلاياب در جريان اين پرونده خبر داد و با اشاره به سادگي روند اين سرقت اضافه كرد: محمد هيچ گونه اطلاعي از مسائل سايبري نداشته اما متهم رديف دوم با اينكه داراي مدرك سيكل بوده به دليل آشنايي نسبي به مسائل فني به طراحي اين نقشه اقدام كرده است. كاكوان با اشاره به 73 شاكي پرونده، ارزش ريالي اين سرقت را 570 ميليون تومان برآورد كرد و از افرادي كه از ابتداي امسال تا تاريخ 13 خردادماه با مراجعه به رستوران «كاره» مورد سرقت قرار گرفتهاند درخواست كرد براي ثبت شكايت و پيگيريهاي بعدي به پليس فتا مراجعه كنند.
اين در حالي است كه روند سرقت اين پرونده به خوبي نشان ميدهد كه مالباختگان با رعايت سادهترين مسائل امنيتي ميتوانستند از افتادن خود در دام اين نقشه جلوگيري كنند.
پليس بارها از دارندگان كارتهاي عابربانك درخواست كرده تا هنگام استفاده از كارتهاي خود بارعايت نكات ايمني و وارد كردن رمز توسط خود، احتمال بروز چنين جرايمي را كاهش دهند اما به نظر ميرسد نحوه استفاده از عابربانكها و رعايت نكات ايمني هنوز در بين مردم جايگاه و اهميت خود را پيدا نكرده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]