واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob چرا به نمایشگاه قرآن می رویم؟ تهران - ایرنا - نمایشگاه بین المللی قرآن امسال وارد بیست و دومین سال خود شد رویدادی که به عقیده بسیاری از فعالان قرآنی تاثیرات زیادی در نشر معارف دینی و اعتقادی در جامعه داشته است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا ، این رویداد قرآنی در واقع بستر مناسبی برای ترویج و نهادینه کردن فرهنگ قرآنی فراهم می کند و کسانی که از این نمایشگاه بازدید می کنند از فیوضات این بازدید لب به سخن می گشایند.
نمایشگاه قرآن، کتاب آسمانی را بیش از گذشته وارد زندگی مسلمانان می کند و مومنین با تمسک به تعالیم آن راه متعالی در پیش می گیرند.
از این دیدگاه نمایشگاه قرآن علاوه بر ایجاد تحول و ترویج فرهنگ قرآنی موجب تعامل سازنده فکری و روحی فعالان قرآنی نیز می شود.
فعالانی که در طول سال شاید جایی برای تبادل اندیشه ها در خصوص تقویت باورهای دینی و قرآنی در میان جامعه پیدا نکنند اکنون محل نمایشگاه را مناسب ترین مکان برای این منظور می دانند.
** تمسک به قرآن
تمسک به قرآن و مفاهیم متعالی آن عامل سعادت جوامع است و عمل کردن به آموزه های قرآنی جامعه را از آسیب ها مصون می دارد.
از این منظر قرآن کتابی است که هر چقدر از آن فاصله بگیریم به معنای فاصله از خود بوده و این یعنی دوری از سعادت و خوشبختی.
نمایشگاه قرآن در واقع برای وارد کردن قرآن از حاشیه به متن زندگی است و نمایشگاه های این چنینی باید بیش از پیش تلاش خود را در این راه مصروف کنند.
اکنون این نمایشگاه به میعادگاهی برای نشان دادن جلوه ای از اعتقادات مردم به قرآن کریم تبدیل شده و این رویداد کم کم جای خود را در میان مومنین باز می کند.
نمایشگاه قرآن کریم در ارتقاء فرهنگ قرآنی کشور اثرگذاری بسیار زیادی دارد و این نمایشگاه می تواند قرآن را از حاشیه زندگی مردم به متن آن وارد کند.
یکی دیگر از کارکردهای مهمی که برای نمایشگاه قرآن وجود دارد آشنایی مردم با ابعاد و حقایق قرآن کریم است که مطمئناً در این نمایشگاه و نمایشگاه هایی از این دست مورد توجه ویژه قرار می گیرد.
نمایشگاه قرآن تفرجگاهی معنوی برای مردم در ماه مبارک رمضان است و آنان با حضور در این مکان ارزشمندترین کتاب و محصول قرآنی را با خود به همراه می برند.
در واقع این رویداد قرآنی نشان دهنده جلوه دیگری از اعتقادات دینی در زندگی اجتماعی مردم است، همانطور که برگزاری عزاداری های ماه محرم یکی از جلوه های دینی مردم ایران است، در حال حاضر نمایشگاه قرآن نیز چنین کارکردی پیدا کرده و به یکی دیگر از جلوه های اعتقادی زندگی اجتماعی مردم تبدیل شده است.
نمایشگاه قرآن جای خود را در دل مردم باز کرده است و دارای جایگاه خاص و ویژه ای در بین مردم است و این درمیان بازدید کنندگان و فضای موجود در نمایشگاه قرآن حس می شود.
این نمایشگاه بهترین مکان برای ارج نهادن به تلاش های فعالان در حوزه ی قرآنی است. شناسایی هنرمندان جوان و زمینه سازی برای رشد و نوآوری و خلاقیت آنان از جمله اهداف متصور در ایجاد چنین رویدادی است.
این نمایشگاه می تواند فرصتی برای ایجاد جذابیت فعالیت های قرآنی برای نسل جوان جامعه باشد. استفاده از ابزارهای مختلف هنری و فرهنگی از هنرهای چنین نمایشگاه هایی می تواند باشد تا جوانان و کودکان را بیش از پیش با معارف قرآنی آشنا کند.
نمایشگاه قرآن فرصتی است که با کتاب آسمانی آشتی کنیم و اگر کاملا به آثار مثبت قرآن در زندگی خود دقت کنیم آنگاه در برگزاری چنین رویدادهایی هیچ فرصتی را از دست نمی دهیم.
نمایشگاه تهران هرچند با کاستی هایی روبرو است اما می توان با رفع این نقیصه ها این رویداد را پربار تر از سال قبل برگزار کرد.
این نمایشگاه از نظر ارایه آثار و محصولات قرآنی و همچنین پربار کردن نشست های تخصصی هنوز با نقطه ایده ال فاصله دارد اما می توان بازنگری دوباره ای در این زمینه انجام داد.
بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن تهران تا 31 تیرماه جاری از ساعت 18 تا 24 برای بازدید عموم در باغ موزه دفاع مقدس دایر است.
از : علی حبیبی
فراهنگ (5) ** 1569**1601**
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
25/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 470]