تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):دانشمندی که از علمش سود برند ، از هفتاد هزار عابد بهتر است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820674500




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اسلام همیشه برای حقانیت خود استدلال می کند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

فیسبوک تویتر Google+ Cloob اسلام همیشه برای حقانیت خود استدلال می کند تهران- ایرنا- یکی از اساتید حوزه و دانشگاه با بیان اینکه اسلام واقعی از راه نفی دیگران خود را ثابت نمی کند، گفت: اسلام همواره برای حقانیت خود استدلال می کند و همگان را به خردورزی و تدبر در آیات قرآن دعوت می کند.


به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم بی آزار شیرازی در چهارمین نشست از سلسله نشست های «رسالت قرآن در عصر حاضر» اظهار داشت: در مقابل، ادیان زمینی سعی در اثبات برتری خود از طریق نفی دیگران دارند.
وی گفت: قرآن کریم دارای چنان اعجازهای علمی فراوانی است که با پیشرفت های علمی روز به روز بر الهی و معجزه بودن آن افزوده می شود. ابن عباس، از مفسران صدر اسلام می گوید قرآن احتیاج به تفسیر ندارد زیرا هرعصر بر اساس توانایی علمی خود به ابعاد و اعجاز آن پی می برد.
رئیس سابق دانشگاه مذاهب اسلامی بیان کرد: در قرآن کریم 40 آیه درباره کوه ها وجود دارد و آیات علمی آن درباره جنین شناسی سبب شد که اخیرا تعدادی از اندیشمندان غربی مسلمان شوند. رژیم طاغوت اینگونه القا کرده بود که این کتاب آسمانی فقط و فقط برای قرائت و ثواب بردن است و به تعبیر شهید مطهری داشتن این نگاه ظلم به قرآن است.
وی ادامه داد: قرآن همانند باران پاک و مطهر است و وقتی از آسمان نازل شد، هیچ گونه کدری در خود نداشت. اما وقتی به درون اذهان و افکار ناپاک می رسد، همانند بارانی می شود که از کوه ها و مسیرهای آلوده عبور می کند و این چنین هرکسی بر اساس توان و سطح علمی خود می تواند از قرآن برداشت کند اگر درون ناپاک باشد، نتیجه این می شود که همچون گروه داعش دست به قتل مسلمانان می زند.
حجت الاسلام بی آزار شیرازی تصریح کرد: دین الهی نزد همه پیامبران اسلام بوده و تمامی آنها یک دین را تبلیغ می کردند ولی در برخی از احکام و فروعات تفاوت داشتند. ممکن است با این مطلب این سئوال ایجاد شود که اگر دین همه پیامبران یکسان بوده است پس چرا این همه اختلاف بین ادیان وجود دارد؟ در جواب باید گفت که اختلاف از جانب پیروان ادیان است نه از جانب اصل دین ها.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: وقتی پیامبر اکرم(ص) مبعوث شدند به مردم گفتند که دین من همان دین حنیف حضرت ابراهیم(ع) است. در آن زمان یهودیان و مسیحیان هرکدام دین خود را کاملا مطابق با دین حضرت ابراهیم(ع) می دانستند و قرآن کریم در پاسخ به این مدعیان گفتند که اسلام، دین واقعی حضرت ابراهیم (ع) است.
وی تصریح کرد: امام خمینی(ره) در کلام خود به اسلام ناب محمدی(ص) تاکید زیادی داشتند و باید در این دوره همه به اسلام واقعی برگردیم. نخستین مولفه اسلام واقعی از دین های زمینی، این است که می گوید صرف پیروی از یک دین باعث بهشتی شدن نمی شود بلکه ایمان و عمل صالح لازم است ولی دین های تحریف شده می گویند که هرکسی که پیرو دین ما باشد قطعا بهشتی و بقیه همگی جهنمی هستند.
حجت الاسلام بی آزارشیرازی گفت: میزان و ترازو در روز قیامت وضع و به اعمال انسان ها رسیدگی می شود و نمی توان گفت چون شخصی مسلمان است، به هرگونه که باشد اهل بهشت و سعادت است. دومین ویژگی دین اسلام واقعی این است که با مخالفان با شیوه جدال احسن بحث و به دور از تهمت و افتراء و خشونت صحبت می کند.
وی اظهار کرد: قرآن کریم و پیامبر اکرم(ص) همواره به شیوه جدال احسن با مخالفان اتمام حجت می کردند و قرآن حتی شیوه این جدال احسن را نیز نشان داده است. پیامبر اکرم(ص) با اینکه به وحی متصل بود و بر حقانیت خود ایمان داشتند اما در برخورد با مخالفان می فرمودند یا ما بر حق هستیم یا شما بر حق هستید و در هردوصورت باید به سمت اصلاح حرکت کنیم و نمی شود که هر دو گروه بر حق باشیم.
وی توضیح داد: دین اسلام واقعی از راه نفی دیگران نمی خواهد خود را ثابت کند بلکه همواره برای حقانیت خود استدلال می کند و همگان را به خردورزی و تدبر در آیات قرآن دعوت می کند اما در برابر آن، ادیان زمینی دائما می خواهند از طریق نفی دیگران برتری خود را ثابت کنند.
این مفسر قرآن کریم ادامه داد: دین الهی کلی گویی نمی کند و با جزئی نگری، حکم کلی نمی دهد. این در حالی است که فرقه های باطل با دیدن یک مورد رفتار نامناسب در یک فرد، آن رفتار را به همه افراد و پیروان آن مذهب تعمیم می دهند.
وی ابراز کرد: دو نفر درعصر حاضر در برابر تفسیر به رای قرآن و برداشت های شخصی و سلیقه ای از کتاب آسمانی ایستادند و آن دو نفر، شیخ محمدعبدوه در مصر و مرحوم علامه طباطبایی در ایران بودند که بر شیوه قرآن به قرآن تکیه کردند.
این استاد دانشگاه یادآور شد: این بزرگواران در برابر شیوه های شخصی در تفسیر قرآن کریم ایستادند و گفتند که قرآن خود زبان به خصوص دارد و باید با استفاده از این روش، که خود آیات مبین یکدیگر هستند، به تفسیر قرآن کریم دست یافت.
فراهنگ **2024**1569
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:

[email protected]


تماس بی واسطه با مسئولین





25/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن