تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):ذكر زبان حمد و ثناء، ذكر نفس سختكوشى و تحمل رنج، ذكر روح بيم و اميد، ذكر دل صدق ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830244695




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کم سوادی و بی احتیاطی ، آتشی که بخش کشاورزی مازندران را می سوزاند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

فیسبوک تویتر Google+ Cloob کم سوادی و بی احتیاطی ، آتشی که بخش کشاورزی مازندران را می سوزاند ساری-ایرنا- اشتباه کشاورز بابلی در استفاده از سموم کشاورزی سبب شد تا محصول یک و نیم هکتار از شالیزارهایش در آستانه برداشت یک شبه از بین برود.


به گزارش خبرنگار ایرنا ، این کشاورز ساکن بخش لاله آباد بابل در روزهای گذشته برای مبارزه با آفت کرم ساقه خوار برنج به جای استفاده از سم ˈ دیازینون ˈ و ˈ گرانول ˈ از سم علف سوز استفاده کرد.
محصول شالیزار این کشاورز که طی دو هفته آینده به مرحله برداشت می رسید پس از استفاده اشتباه از سم علف سوز در مدت کمتر از 24 ساعت به طور کلی خشک شده و از بین رفت.
ˈ م - موسوی ˈ کشاورزی که محصول شالیزاری اش را با استفاده اشتباه از سم علف سوز از بین برد ، به خبرنگار ایرنا گفت : با یک اشتباه دسترنج و درآمد یکساله زندگی ام را از دست داده ام و چون این اتفاق یک حادثه طبیعی نبوده ، بیمه هم حاضر به جبران خسارت نخواهد شد.
وی افزود : با یک اشتباه کوچک که ناشی از کم سوادی ، گران بودن سموم کشاورزی ، بی احتیاطی و مهم تر از همه بی توجهی به مشاوره کارشناسان کشاورزی در استفاده از روش بیولوژیک برای مبارزه با آفات کشاورزی است ، یک شبه 30 میلیون تومان ضرر کرده ام.
برنجکاری ، مهم ترین ممر درآمد کشاورزان مازندرانی است و به طور میانگین از هر هکتار شالیزاری حدود سه و نیم تن برنج سفید از نوع طارم محلی برداشت می شود که قیمت کنونی هر کیلوگرم آن در بازار بیش از شش هزار تومان است.
مدیر جهاد کشاورزی بابل هم با تایید خبر از بین رفتن محصول شالیزاری این کشاورز به خبرنگار ایرنا گفت : متاسفانه اشتباه در میزان و نحوه استفاده از سموم کشاورزی برای کشاورزان منطقه زیاد رخ می دهد ، ولی این که اشتباه سبب از بین رفتن کامل محصول کشاورزی شود ، کمتر مشاهده شده است.
ˈ مسعود غلامی ˈ بیسوادی و کم سوادی را مهم ترین علت بروز اینگونه اشتباهات دانست و افزود : متاسفانه بیسوادی و کم سوادی از مشکلات مهم بخش کشاورزی مازندران است و علتش نیز به پیر شدن نسل کشاورزان بر می گردد.
وی گفت : این معضل سبب شده است تا آموزش پذیری و استفاده از فناوری و علم روز نیز با مشکل مواجه شود که نمونه بارز آن ادامه استفاده از سموم شیمیایی به جای به کارگیری روش بیولوژیک در دفع آفات کشاورزی است.
مصرف سموم کشاورزی در استان مازندران همچنان از معضلات جدی این بخش است و به رغم اینکه قیمت بسیاری از سموم در چند سال اخیر بسیار گران شده ، اما دسترسی به آنها همچنان آسان است.
میانگین بالای عمر بهره برداران بخش کشاورزی مازندران و دانش و سواد پایین آنان سبب می شود تا همواره با مقدار ، نحوه و نوع کاربرد سموم دفع آفات دچار مشکل شوند و یا تفاوت به کارگیری روش بیولوژیک با شیمیایی برای آنان چندان مشخص نباشد.
استان مازندران از اوایل دهه 70 تا پنج سال پیش با مصرف حدود 13 هزار تن انواع سموم کشاورزی رتبه نخست کشور را داشت و امروزه عوارض ناشی از مصرف بی رویه سموم بیش از همه در شالیکاران با ابتلا به بیماری های پوستی و انواع سرطان بروز پیدا کرده است.
در حال حاضر با برنامه های ترویجی جهاد کشاورزی و حضور فارغ التحصیلان رشته کشاورزی در بین خانواده های روستایی ،مصرف سالانه سموم در بخش کشاورزی مازندران به حدود چهار هزار تن در سال رسیده است.
در سال های اخیر مبارزه بیولوژیکی با استفاده از زنبور تریکوگراما علیه کرم ساقه خوار در اراضی شالیزاری مورد تاکید مسوولان سازمان جهاد کشاورزی قرار گرفت ، اما به نظر می رسد هنوز شالیکاران به کارآمدی این زنبور که صیاد کرم ساقه خوار در شالیزارها است، پی نبرده اند.
البته یکی دیگر از دلایل بی توجهی شالیکاران برای مبارزه بیولوژیکی علیه کرم ساقه خوار ، کمبود زنبور و در دسترس نبودن آن است در حالی که دسترسی به سموم کشاورزی بسیار آسان است.
بر اساس آمار سازمان جهاد کشاورزی مازندران امسال در سطح حدود 45 هزار هکتار از اراضی شالیزاری مازندران مبارزه با کرم ساقه خوار برنج با استفاده از روش بیولوژیک و رها کردن زنبور تریکوگراما صورت گرفته است.
مازندران با بیش از 230 هزار هکتار اراضی شالیزاری و تولید سالانه حدود 980 هزار تن برنج سفید ، 44 درصد برنج مورد نیاز کشور را تامین می کند.ک/4
گزارش از: سیدرضا هاشمی کرویی
2585 /1654/506
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:

[email protected]


تماس بی واسطه با مسئولین





25/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن