تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نماز دژ محكم خداوند رحمان و وسيله راندن شيطان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836245666




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بد اخلاقی اجتماعی، چرا؟ - مریم انجیدنی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

فیسبوک تویتر Google+ Cloob بد اخلاقی اجتماعی، چرا؟ - مریم انجیدنی در یکی از دعاهای ماه مبارک رمضان آمده است:اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی فِیهِ الذِّهْنَ وَ التَّنْبِیهَ وَ بَاعِدْنِی فِیهِ مِنَ السَّفَاهَةِ وَ التَّمْوِیهِ وَ اجْعَلْ لِی نَصِیبا مِنْ کُلِّ خَیْرٍ تُنْزِلُ فِیهِ بِجُودِکَ یَا أَجْوَدَ الْأَجْوَدِینَ (خدایا در این روز هوش و آگاهی را روزی ام کن و از سفاهت و گمراهی دورم کن و از هر خیری بهره ام ده ، ای بخشنده بخشندگان).


رمضان، ماه نزول خیر و برکت است، در ماهی که به واسطه فضیلت هایی که برای آن برشمرده اند، احسان، نیکی و توجه به ارزش های اخلاقی بیش از هر زمان دیگری در بین ما مسلمانان اهمیت می یابد.
چنانکه آمارهای ارائه شده هم حاکی از کاهش جرم، نزاع، خشونت و بد اخلاقی اجتماعی در این ماه است.
چه نیکوست که خوبی کردن، نوع دوستی، پرهیز از غیبت و دروغ و توجه به سایر صفات اخلاقی شایسته همچنانکه در این ماه مورد توجه خاص است، رفته رفته در تمام اجزای زندگی و اعمال ما در تمام ماهها و طول سال مبنا قرار گیرند.
اما در شرایط کنونی اگر بخواهیم با واقع بینی به جایگاه اخلاق در جامعه بپردازیم با واقعیت دیگری روبرو هستیم، یعنی توجه به ارزشهای اخلاقی که از سوی پیامبران و ائمه اطهار (ع) در جوامع اسلامی مورد تاکید می باشد، متاسفانه امروز رنگ باخته است.
این در حالی است که شاهدیم هر روز دهها شبکه تلویزیونی، رادیویی صبح تا شام آیات و احادیث و روایت را در باب یک جامعه اخلاق مدار فریاد می زنند، اما فایده چندانی ندارد، علت چیست ؟
آری روزگار غریبی شده است... بد اخلاق شده ایم، صحبت از همدلی شعار شده است، کم فروشی بیداد می کند و مسوولیت ناپذیری موج می زند، قضاوت بر اساس اطلاعات ناقص و نادرست در حد اعلا صورت می گیرد، کژی و ناراستی زرنگی تلقی می شود و راستی و درستی سادگی تعبیر می گردد، حسادت و تنگ نظری رواج یافته و واژگان گذشت، تفاهم و اعتماد نامانوس اند، چرا ؟
داستان غازها را آیا شنیده اید که وقتی هر غاز در حال پرواز بالهای خود را به هم می زند و هوا را می شکافد، فضایی ایجاد می شود تا پرنده ای که بدنبال او پرواز می کند به جلو حرکت کند، بدین طریق یک دسته از پرندگان می توانند مسافتی خیلی بیشتر از هر غاز را به طور انفرادی طی کنند.
غازها نسبت به سرنوشت یکدیگر حساس و مسوول هستند، هر غاز می داند که باید به همان جایی برود که مجموعه قصد دارد به آنجا برود.
در فضایی که حلقه های جامعه همانند افراد بیگانه سعی دارند هر یک به شکل غیر متعارف، اهداف شخصی خود را محقق سازند، عدم پایبندی به اخلاق و رواج صفات ناپسند اخلاقی امری طبیعی می نماید.
در چنین فضایی افراد برای کسب موقعیت، نشان دادن برتری ها و امتیاز گرفتن از هر چیزی حتی اعتقاد و ایمان خود مایه می گذارند.
حضرت امیر المومنان (ع) در این باره می فرمایند: پیروی از هوا و آرزوهای دور و دراز دو چیزی است که از آن بر شما می ترسم.
در جلد هفتم دانشنامه امام علی (ع) به نقل از ایشان آمده است که فتنه های سیاسی که جامعه اسلامی را دچار تفرقه کرده و جناح ها و دسته بندی ها را پدید آورده است، ریشه در مفاسد اخلاقی و خودخواهی ها و هوا پرستی ها دارد.
بدین سان حضرت امام علی (ع) تاکید دارند که خودخواهی ها، هوا پرستی ها و خود محوری ها به نوآوری های بی معیار و بی بنیاد ضد دین در پوششی از دین تبدیل می شوند.
بر اساس فرمایش امیر المومنین (ع) با چنین رویکردی است که گروه گرایی کور آغاز می شود ،فتنه های اخلاقی به فتنه های فرهنگی تبدیل شده و در نهایت از فتنه سیاسی و اجتماعی سر بر می آورند و در چنین هنگامی است که فتنه گران برای توجیه مقاصد خود و امکان گسترش آن از چاشنی حق سوء استفاده کرده و حق نمایی می کنند.
پس بیاییم در ماه پر برکت رمضان در سکوت با خود خلوت کرده و نسبت به رعایت ارزش های اخلاقی در جامعه و کردار درست و نیکو خود را مورد مداقه قرار دهیم، ببینیم کجاییم و چنین شتابان به کجا می خواهیم برویم.
روایت حضرت امام رضا (ع) در این باره تامل برانگیز است که می فرمایند: نگاه نکنید به نماز بسیار خواندن، روزه بی شمار گرفتن و حج فراوان رفتن و شب را به ذکر خدا نگه داشتن، بلکه نگاه کنید به راستی در گفتار و درستی در کردار...
*خبرنگار ایرنا مرکز مشهد

انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:

[email protected]


تماس بی واسطه با مسئولین





24/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن