تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):كار خير و صدقه، فقر را مى‏بَرند، بر عمر مى‏افزايند و هفتاد مرگ بد را از صاحب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816865804




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چند نکته درباره برنامه خروج از رکود


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

فیسبوک تویتر Google+ Cloob چند نکته درباره برنامه خروج از رکود تهران - ایرنا - ستاد هماهنگی امور اقتصادی دولت دیروز گزارشی حاوی چرایی بروز رکود تورمی و جهتگیری های برون رفت از آن را منتشر کرد که تحت عنوان بسته تحلیلی دولت برای خروج غیرتورمی از رکود شناخته شد.


در ادامه یادداشتی که روز سه شنبه به قلم « حمید اسدی » در روزنامه جام جم منتشر شد می خوانید: این گزارش ضمن تحلیل عوامل به وجود آورنده شرایط اقتصادی موجود کشور از نیمه دوم دهه 80 به این سو، در پایان، رویکردهای کلی دولت برای خروج از شرایط فعلی را ارائه کرده است. درخصوص این گزارش چند نکته زیر قابل طرح است.

یکم- در این گزارش رابطه میان راهکارهای مدنظر دولت برای خروج از تورم و اقتصاد مقاومتی مشخص نشده و بجز یک اقرار خیلی کلی مبنی بر منطبق بودن راهکارهای دولت با سیاست های اقتصاد مقاومتی، اثر ملموس دیگری از این سیاست ها در گزارش دیده نمی شود.

اگرچه برخی از محورهای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی با ظرافت در بخش اقدامات ممکن جهت خروج از رکود گنجانده شده اما جای خالی برخی از رویکردهای اصلی و اساسی اقتصاد مقاومتی از جمله پیشتازی اقتصاد دانش بنیان، رشد بهره وری، استفاده از ظرفیت هدفمندسازی یارانه ها، مقابله با ضربه پذیری درآمدهای حاصل از صادرات نفت و گاز و..... در این گزارش احساس می شود.

دوم- رویکرد کلی جهتگیری های ارائه شده جهت خروج اقتصاد از رکود از جمله مثلا توسعه فعالیت بنگاه های پیشرو در بازار داخلی، صادرات صنعتی و خدمات به کشورهای همسایه و توسعه بخش مسکن به گونه ای است که به نظر می رسد تحریم های اقتصادی غرب علیه کشورمان همچنان مفروض دانسته شده که این را باید نقطه قوتی در این گزارش به شمار آورد. اما در مقابل، برخی راهکارها ارائه شده نیز بسیار خوشبینانه بوده و ظاهرا با این ذهنیت که تا پایان سال 93 بساط تحریم ها جمع شده یا حداقل محدود می شود، ارائه شده است. برای مثال اتکا به آزادسازی منابع بلوکه شده صرفا زمانی جوابگو خواهد بود که تحریم ها را پایان یافته تلقی کرده باشیم. ضمن این که هیچ موسسه یا شرکتی نیز حاضر نخواهد بود در قبال توثیق منابع بلوکه شده ای که معلوم نیست چه زمانی نقد خواهد شد اقدام به تامین مالی فعالیت های اقتصادی در ایران کند.

به طور کلی می توان گفت در جهتگیری ارائه شده بدون آن که تفکیکی میان سناریوهای مختلف مشاهده شود، فرض ادامه و توقف تحریم ها تواما لحاظ شده است.

سوم- در این گزارش چارچوب زمانی مشخصی برای اجرای سیاست های خروج از رکود در نظر گرفته نشده و معلوم نیست این برنامه قرار است در چه بازه زمانی اجرا و عملیاتی شود. هرچند که در این دست برنامه ریزی ها زمانبندی ها چندان قابل اتکا نیست اما ستاد هماهنگی امور اقتصادی دولت در کنار راهکارهای ارائه شده دست کم می توانست یک سقف زمانی را برای رسیدن به مطلوب مورد نظر خود ارائه کند. در این صورت چه بسا سوال و پرسش درباره مراحل پیشرفت کار از مسئولان دولتی نیز امکان پذیر می شد.

چهارم- دولت در این مرحله صرفا جهتگیری های اصلی خروج از رکود را منتشر و گزارش های تفصیلی در تبیین این برنامه ها را به آینده موکول کرده است بنابراین باید از دولت درخواست کرد این گزارش های تفصیلی را هر چه زودتر منتشر کند تا امکان نقد کارشناسانه آن از سوی فعالان اقتصادی فراهم شود.

پنجم- آفتی که بر تمام بخش های گزارش حاکم است، غلط انگاری تمام رویکردها و عملکردهای اقتصادی دولت گذشته و تعریف مبالغه آمیز از اقدامات اقتصادی دولت کنونی است. این در حالی است که یک گزارش کارشناسی طبیعتا باید از این آفات به دور بوده و البته این مشکلی است که در نحوه گزارش دهی تمام دولت ها به چشم می خورده و تحلیل های کارشناسی، گاه قربانی رویکردهای سیاسی و نگاه های بعضا غیرواقع بینانه به پدیده های اقتصادی و اجتماعی کشور شده است.
اول**1104

انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:

[email protected]


تماس بی واسطه با مسئولین





24/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن