واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سرپرست معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی معاونت باغبانی بر اساس مزیت نسبی این بخش ایجاد شده است سمنان - ایرنا - سرپرست معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی ایجاد معاونت باغبانی در این وزارتخانه را بر اساس مزیت نسبی این بخش در کشور دانست و گفت: با توجه به ارزش افزوده حاصل از محصول تولید شده از یک مترمکعب آب ایجاد این معاونت دارای توجیه اقتصادی است.
ˈجهانگیر عربˈ روز سه شنبه در نشست با مسوولان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: باغبانی یک کار معیشتی نیست بلکه فعالیت اقتصادی مبتنی بر علم، پژوهش و تحقیقات همراه با صادرات و ارزش افزوده است.
وی گفت: طرحهایی که در سالجاری قابلیت اجرایی دارند شامل توسعه و نوسازی باغ ها، گیاهان دارویی، تولید در محیط های کنترل شده و باغ های متراکم و نیز طرحهایی که کار مطالعات و تحقیقات آن تمام شده باشد در الویت این معاونت قرار دارند.
عرب یادآو شد: از پروژه توسعه باغ ها در اراضی شیب دار، آبیاری تکمیلی و انتقال آب نیز حمایت می شود.
سرپرست معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه توسعه باغ، فرآیندی مستمر است خاطرنشان کرد: مسئولان حوزه های اعتباری در کشور و استان باید با این دید نسبت به تامین و تخصیص منابع اقدام کنند.
وی حضور کارشناسان در صحنه و اعتماد باغداران در تغییر الگوی کشت و نوسازی باغ ها را نیز اقدامی ارزشمند خواند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان نیز خواستار بهره مندی فعالیت های بخش باغبانی به میزان و نسبت ارزش اقتصادی آن از کمک های فنی و اعتباری شد.
ˈسیدمجید موسویˈ بر بازنگری در سقف تسهیلات طرح توسعه و امکان بهره مندی طرح های باغبانی از آن، بهره مندی محصولات حوزه باغبانی از اعتبارات سیستم های تحت فشار، بازنگری در سهم اعتبارات بلاعوض دولتی برای احرای طرح های نوین آبیاری، مشکل باغ های زیر دو و نیم هکتار برای صدور سند مالکیت و تامین منابع اعتباری سالانه برای طرح آمارگیری باغ ها تاکید کرد.
ˈخدابخش عربˈ معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان نیز تدوین و ابلاغ الگوی کشت در این استان، توسعه باغ ها با هدف ارزش افزوده و توان صادراتی، برنامه ریزی محصولی، توسعه مکانیزاسیون باغ ها با استفاده از خط اعتباری ویژه، تولید محصول سالم، ساماندهی مجتمع های تولیدی و نهالستان ها را از مهمترین برنامه های بخش باغبانی استان سمنان برشمرد.
ˈلطف ا... رضاییˈ مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان نیز گزارشی از وضع موجود باغبانی شامل سطوح باغ ها، میزان تولیدات، توان و ظرفیت، تغییر الگوی کشت با توجه به مزیت نسبی محصولات باغی، طرح های عمده در دست اجرا، برنامه های اولویت دار حوزه باغی، اجرای طرح های شاخص و ... ارائه کرد.
در این نشست مسایل، مشکلات و برنامه های توسعه باغبانی در استان سمنان توسط مدیران جهاد کشاورزی شهرستان های تابعه و کارشناسان مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.
در استان سمنان بیش از 46 هزار هکتار باغ وجود دارد و حجم تولیدات محصولات باغی در این استان بیش از 332 هزار تن است.
استان سمنان در تولید هشت محصول باغی شامل پسته، زردآلو، بادام، سیب، انگور، انار، زیتون و گردو دارای تولید بالاتر از متوسط کشوری است.
علاوه بر در این استان محصولات باغی نظیر آلبالو، گیلاس، گلابی، آلو، هلو و ... نیز تولید دارد.ک/2
599
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
24/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]