واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ تير ۱۳۹۳ (۱۴:۳۱ب.ظ)
رئيس مجلس شوراي اسلامي در همايش روز جهاني جمعيت: سياست هاي کلي جمعيت بر افزايش کيفي جمعيت تاکيد بيشتري دارد رئيس مجلس شوراي اسلامي نبايد تنها به رشد کمي جمعيت توجه داشت چون به جز بند يک سياست هاي کلي جمعيت ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري، مابقي بندها تاکيد فراواني روي رشد کيفي جمعيت کشور دارند.
به گزارش خبرگزاري موج، علي لاريجاني در همايش روز جهاني جمعيت اعلام کرد: در سال جاري تمهيدات خوبي براي هرچه بهتر شدن وضعيت سلامت در کشور انديشيده شده که اميدواريم با تلاش هاي لازم بتوانيم پايه هاي سلامت را هر بيشتر مستحکم کنيم.
وي با اشاره به اين که هم اکنون جمعيت کشور شرايط مطلوبي دارد، افزود: با اين حال به نظر مي رسد سمت گيري آن خيلي مطلوب نيست به طوري که نرخ ازدواج و طلاق و فاصله بين باروري ها نشان مي دهد شرايط ايده آل کشور از نظر جمعيت جوان در حال تغيير است.
وي با بيان اين که ميزان زاد و ولد، مهاجرت و مرگ و مير اين سه عامل مهم هستند، توضيح داد: مساله جمعيت در کشور ما ابعاد مختلفي دارد که بايد به تمامي آنها پرداخته شود. چون سمت گيري کلي سياست هاي جميعتي به سوي اصلاح شرايط است تا جمعيت جوان تغيير موضع ندهد. براي همين اصلاح وضعيت اقتصادي و ترويج ازدواج را بايد در راس برنامه ها قرار داد.
لاريجاني با اشاره به چالش هاي جمعيتي در کشور گفت: اولين چالش اين است که هنوز بين کارشناسان جمعيت شناسي اجماعي وجود ندارد به طوري که گروهي از جمعيت شناسان کاهش بارداري در ايران را مقطعي مي دانند و گروهي ديگر معتقدند اگر روند فعلي رشد جمعيت ادامه يابد، جمعيت کشور به شدت کاهش مي يابد.
وي همچنين تاکيد کرد: يکي از دلايل عمده تغيير رشد جمعيت در ايران و سير نزولي آن تحولات فرهنگي و اجتماعي است به گونه اي که مردان و زنان شاغل به دليل ميل به پيشرفت هاي اجتماعي و شغلي تمايل به تک فرزندي پيدا کرده اند. همچنين کساني که اعتقادات و پايبندي ديني قوي تري دارند، ترجيحشان به تک فرزندي کمتر است.
لاريجاني ادامه داد: دلايل رشد منفي جمعيت در ايران مقطعي باشد يا دائمي، نياز به اقدامات دقيق و سنجيده دارد. به طوري که بايد جدا از هر گونه دستپاچگي، به سوي جهت گيري هاي درست گام برداشت و از کارهاي عجولانه پرهيز کرد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي افزود: طي سالهاي گذشته سياست هاي تشويقي زيادي براي فرزندآوري بيشتر اعلام شد. البته اين سياست ها تا حدي موثر هستند ولي ضروري است که تمام آنها با شرايط کشور مطابقت داشته باشند چون بار مالي زيادي را به کشور تحميل مي کنند.
لاريجاني با بيان اين که بررسي هاي آماري حاکي است در حدود 12 هزار ميليارد تومان فقط به عنوان بودجه طرح هاي تشويقي در نظر گرفته شد، گفت: مشوق ها بايد متناسب با شرايط کشور باشد و علاوه بر اين سياست هاي تشويقي بايد به دنبال راه کارهاي ديگر هم بود.
وي با تاکيد بر اين که سياست هاي کلي جمعيت نگاه جامعي به حل مسائل و مشکلات جمعيتي کشور دارد، توضيح داد: يکي از مهمترين دغدغه هاي افزايش جمعيت در ايران بحران آب و محيط زيست است به طوري که در حال حاضر در 12 استان با بحران جدي آب رو برو هستيم و اگر نسبت ميزان آب با نرخ جمعيت مورد بررسي قرار نگيرد، در آينده بايد منتظر مشکلات جدي تري باشيم.
لاريجاني با تاکيد بر اهميت دادن به جمعيت سالمند نيز گفت: جمعيت ايران به تدريج در حال رفتن به دوران سالمندي است و از همين الان بايد به فکر سرمايه گذاري هاي لازم براي اين جمعيت در سالهاي آينده باشيم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به 220 هزار سقط سالانه در ايران، اعلام کرد: از اين ميزان 120 هزار سقط غير قانوني و زيرزميني انجام مي شود که هر نوع آن چه قانوني و چه غير قانوني قتل نفس محسوب شده و با معيارهاي يک جامعه اسلامي سازگاري ندارد.
وي با تاکيد بر نقش وزارت بهداشت در جلوگيري از افزايش ميزان سقط جنين در جامعه گفت: در مجلس طرحي براي اصلاح رشد جمعيت در ايران مطرح شده و ابعاد آن در حال تکميل است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]