تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):پروردگارم هفت چيز را به من سفارش فرمود: اخلاص در نهان و آشكار، گذشت از كسى كه ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860513154




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

طرح مجلس برای افزایش جمعیت در تضاد با سیاست‌های رهبری است


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: طرح مجلس برای افزایش جمعیت در تضاد با سیاست‌های رهبری است
رئیس انجمن جمعیت شناسی معتقد است که طرح مجلس برای جمعیت با سیاست‌های مقام معظم رهبری در تضاد است چون سلامت مادر و فرزند را به خطر می اندازد و جمعیت خود تعادل است.
آفتاب: طرح افزایش بارداری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت که کلیاتش چندی پیش در مجلس تصویب شد شرایطی را اعلام کرده که در آن وازکتومی و توبکتومي و شیوه های عقیم سازی جرم محسوب می شود و حبس 2 تا 5 سال دارد. از سوی دیگر چندی پیش مقام معظم رهبری هم سیاساتهای تشویقی را برای افزایش جمعیت ابلاغ کردند. 


محمد میرزایی رئیس انجمن جمعیت شناسی ایران معتقد است که طرح مجلس در تضاد با سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری است. چون به جای تشویق، تنبیه را در نظر گرفته است.


گفت وگو خبرآنلاین با رییس اجمن جمعیت شناسی را می خوانید:


همانطور که می دانید کلیات طرح افزایش بارداری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت در مجلس تصویب شده است. این درحالی است که مقام معم رهبری چندی پیش سیاستهای کلی حمعیت را ابلاغ کردند. طرح مجلس با سیاست های کلی جمعیت در یک راستا ست؟


کاملا در تضاد است؛ چون سیاستهای جمعیتی مقام معظم رهبری در 14 بند است که در آن بر بهداشت مادر و کودک تاکید دارد. اما طرح مجلس کاملا آن را نقض می کند. در این مصوبه آمده که شیوه های پیشگیری مانند وازکتومی غیرقانونی است و حبس دارد. با غیرقانونی شدن وازکتومی و توبکتومي زيرزميني می شود که زيرزميني شدن تنها به بدتر شدن مسئله کمک مي‌کند. الان همه شهرهای ما امکانات بهداشتی درستی ندارند، در گذشته وزارت بهداشت در مناطق محروم به مردم کمک می کرد تا بهداشت باروری و رابطه زناشویی رعایت شود. الان با این شرایط خطرات زیادی برای آنها وجود دارد. از طرفی ممکن است که سلامتی مادر برای زایمانهای بعدی خطرناک باشد و نیاز به این عملها داشته باشد. همچنین این مصوبه مشخص نکرده که 2 تا 5 سال حبس برای پزشک است که عمل را انجام داده یا فردی که تقاضای آن را داشته است. 




با این حساب این طرح جنبه تشویقی ندارد.


نه چون مجلس به جاي تشويق، تنبيه را در نظر گرفته است. به نظر من اگر قرار به تشویق است مجلس باید طرح عدم اجراي مرخصي 9 ماهه زايمان را پيگيري ‌کند یا ازدواج را آسان کند. اگر سن ازدواج ۲ سال پایین بیاید می‌تواند تأثیر بارزی روی باروری کلی بگذارد؛ جمعیت روندی خود تعادلی دارد. الان میانگین سن ازدواج مردان ۲۸ و زنان ۲۴ سال است. این سن ازدواج نمی‌تواند یک دفعه به ۱۸ برسد. اما اگر به ۲۲ سال برسد، باروری به بالاتر از حد جانشینی می‌رسد. البته این فقط یک راه صفر نشدن رشد جمعیت است.




به راحتی می توان از صفر شدن رشد جمعیت جلوگیری کرد؟


در علم جمعیت شناسی گفته می شود که تغییرات جمعیتی تابع منحنی لجستیک است. منحنی لجستیک یک منحنی به شکل S است که در آن در مدت کوتاهی از یک تعادل به تعادل دیگری می‌رسیم. رشد جمعیت چه در دنیا و چه در ایران، روندی استثنایی را طی کرده است.جمعیت دنیا تا ۱۶۰ یا ۱۷۰ سال قبل یعنی تا سال ۱۸۴۰ هنوز یک میلیارد نفر هم نبود اما از سال ۱۸۴۰، ۷ بار به جمعیت جهان یک میلیارد نفر اضافه شده است. در کشور ایران هم در قرن ۱۴ هجری شمسی جمعیت به زحمت به ۱۰ میلیون نفر می‌رسید و الان به نزدیک ۸۰ میلیون نفر می رسد. یعنی جمعیت کشور ما تقریباً طی ۹۰ سال ۸ برابر شده است. پس باید توجه داشته باشیم که با تغییر و تحولات اساسی در رابطه با چهارچوب مسایل جمعیتی مواجه بوده‌ایم. اما در کل جمعیت خود تعادل است و نباید مردم را به استرس انداخت.




نگرانی هایی که برای جمعیت وجود دارد،‌ درباره بهم خوردن تعادل جمعیتی و کاهش درصد جمعیت جوان است. این اتفاق محتمل نیست؟


ما قحطی جمعیت و فقر جمعیت نداریم. از ۱۳۳۵ تا الان سالی یک میلیون نفر به جمعیت ایران اضافه شده و ادامه دارد. آمارهای سال گذشته ثبت احوال، آمار ولادت را بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر اعلام می‌کند و آمار مرگ و میر را کمتر از ۴۰۰ هزار نفر. این دو را از هم کم کنید می‌شود بیشتر از یک میلیون نفر و این روند حداقل تا سال ۱۴۰۰ ادامه دارد. الان در پنجره یا فرصت طلایی جمعیتی، هستیم که تا ۳۰ ـ ۴۰ سال ادامه دارد. یعنی بیش از ۷۰ درصد جمعیت ما جمعیت فعال است. فقط اگر بتوانیم تلاش کنیم این خیل عظیم جوانانی که در سنین ۲۵ ـ ۴۰ قرار دارند را از نظر تحصیلات عالی، اشتغال، ازدواج، مسکن تأمین بکنیم، می‌توانند جهش اساسی ایجاد کنند.




برخی حقوق دانان معتقدند که طرح مجلس مشکلات حقوقی دارد چون هم دخالت در زندگی مردم است و هم اینکه قوه قضاییه به دنیال کاهش جرم زدایی است اما این مصوبه خلاف آن است.


فرزندآوری خصوصی‌ترین تصمیم زوجین است و نهایتا آنها هستند که در این زمینه برنامه‌ریزی می‌کنند. این برنامه ریزی هم به مجموعه پیچیده‌ای از عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مربوط می‌شوند. الان میانگین سن ازدواج افزایش داشته و در حال حاضر برای زنان و مردان به ترتیب به حدود 24 و 28 سال رسیده است. اما اگر سن ازدواج زنان دو سال کاهش یابد امیدوار بود که باروری به بالای سطح جانشینی برسد. به نظر من در سطح کلان وظیفه جامعه، دولت و دستگاه‌های برنامه‌ریزی این است که در تنظیم تعداد فرزندان به آنها کمک کنند و با زمینه‌سازی‌های فرهنگی و تسهیل ازدواج جوانان تلاش شود یا اینکه کسانی که بچه دار می شوند از مالیات معاف شوند. نه اینکه با زور و اجبار آنها را تشویق به فرزند آوری کنند.




با این حال سالها طول می کشد مردم به فرزند آوری تشویق شوند و برای همین بسیاری معتفدند باید سیاستهای این چنینی داشت.


سال 65 که اولین سرشماری بعد از انقلاب انجام شد، یک شوک به دستگاه برنامه‌ریزی دولت وارد شد؛ نه به دلیل تعداد جمعیت، بلکه به خاطر آهنگ رشد جمعیتی که 2.3 درصد بود برای همین در اولین برنامه توسعه اجتماعی سال ۱۳۶۸ سیاست‌های تنظیم خانواده را تنظیم کردند. اما سال 80 اعلام کردند که باروری کاهش چشمگیری که آن هم برای این بود که سن ازدواج با رشد منفی اقتصادی بالا رفت. یک مقدار هم به شرایط پزشکی فرزندآوری برمی‌گردد. مثلاً پزشکان می‌گویند اگر زایمان اول با سزارین انجام شود باروری بعدی با مخاطره انجام می‌شود.برای همین وزارت بهداشت در سیاستهای سلامت خود زایمان طبیعی را تشویق می کند.




به‌نظر شما یک سیاست‌گذاری در زمینه جمعیت باید چگونه باشد؟


باید در سیاست‌گذاری‌ها بودجه به این سمت هدایت شود که شرایط اقتصادی کشور بهتر شود . اگر بخواهیم وقت و انرژی کشور را تلف کنیم مثلا به متولدان جدید جایزه بدهیم یا برای متاهلان اولویت اشتغال ایجاد کنیم، کاری بیهوده و اتلاف منابع است . در کل با توجه به آنکه در سالهای اخیر همیشه بحثهای جمعیت بسیار مطرح است، امیدوارم دیدگاهها در باره موضوع جمعیت به سوی اعتدال برود.


جمعیت بهینه برای ایران چقدر است؟


یکی از طرق به‌دست آوردن جمعیت بهینه در یک کشور میزان منابع آبی کشور است که به ازای هر نفر- سال باید هزار متر مکعب آب شیرین داشته باشیم. اما وزارت نیرو اعلام کرده که در سال 2025 ما کمبود آب داریم. البته این مشکل همین الان هم وجود دارد و در برخی مناطق ایران آب جیره بندی شده است.






تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن