واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مدیرکل محیط زیست خوزستان: طرح انتقال آب از کارون به تالاب شادگان 30 درصد پیشرفت دارد اهواز- ایرنا- مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به اینکه طرح انتقال آب کارون به تالاب شادگان 30 درصد پیشرفت دارد گفت: تا یک سال آینده طرح انتقال آب به این تالاب اجرایی می شود.
ˈاحمدرضا لاهیجان زادهˈ در جلسه احیای تالاب های استان با اشاره به اینکه منبع اصلی تغذیه تالاب شادگان رودخانه های کارون و جراحی است گفت:از طرح های ارایه شده برای تامین حق آبه مورد نیاز تالاب شادگان طرح انتقال آب از رودخانه کارون است که آب این رودخانه ازطریق چهار کیلومتر خط انتقال از سمت نیروگاه اتمی دارخوین به این تالاب منتقل می شود.
وی با اشاره به طرح انتقال زه آب های طرح نیشکر امام خمینی (ره) به تالاب شادگان اظهار کرد: زه آب این طرح می تواند بخشی از مشکلات کمبود آب تالاب را رفع کند.
لاهیجان زاده افزود:لایروبی مبادی انتهایی رودخانه جراحی به سمت تالاب شادگان نیز می تواند در انتقال بیشتر آب به این تالاب کمک کند.
*هورالعظیم و سه حوضچه خشک شده
مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست خوزستان بر نقش تالاب هورالعظیم در کاهش گرد و غبارها اشاره کرد و گفت: در سال 1372 قسمتی از تالاب هورالعظیم که در کشور عراق قرارداشت توسط دولت صدام حسین خشک شد و به طور تقریبی از همین زمان ورود گرد و غبار به کشور نیز آغاز شد.
وی افزود:هم اکنون قسمتی از تالاب هورالعظیم که در ایران قرار دارد به دلیل برخی اقدامات در دوران جنگ تحمیلی و نیز فعالیت های نفتی به پنج حوضچه تقسیم شده، و وضعیت این تالاب را به مراتب بدتر از گذشته کرده است.
*ورود شش میلیون متر مکعب فاضلاب در سال به تالاب میانگران خوزستان
مدیرکل سازمان محیط زیست خوزستان همچنین از ورود شش میلیون متر مکعب فاضلاب در سال،از ایذه به تالاب میانگران خبر داد.
لاهیجان زاده گفت:با توجه به ویژگی خاص این تالاب که در شمال شرق خوزستان قرار دارد می توان با ارایه راهکارهایی دوباره این تالاب را احیا کرد.
وی اظهار کرد: توسعه کشاورزی و مسدود کردن ورودی های آب حاصل بارندگی به این تالاب از جمله عوامل تهدید کننده تالاب میانگران است.
وی در خصوص وضعیت تالاب بامدژ نیز گفت: این تالاب در 40 کیلومتری شمال غرب اهواز واقع شده اما هم اکنون مسیر آب مورد نیاز این تالاب که از سمت رودخانه شاوور می آمد ، مسدود شده است.
وی افزود: احیای دریاچه ارومیه ، اکنون به یک دغدغه برای دولت تبدیل شده ،و برای احیای آن اعتبارات میلیاردی در نظر گرفته شده در حالی که با یک صدم هزینه کرد می توان تالاب های این استان را نجات داد.
معاون عمرانی استاندار خوزستان نیز گفت: 35هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان دشت آزادگان در غرب خوزستان به دلیل کمبود آب در سال زراعی جاری کشت نشده است.
ˈاحمد سیاحیˈ بیان کرد: آب کشاورزی مورد نیاز این استان در سال زراعی جاری به طور کامل تامین نشده است.
وی افزود: در خوزستان هیچ اولویتی مهم تر از تامین آب در بخش های مختلف آشامیدنی،کشاورزی، صنعت و حق آبه تالاب های استان نیست.
معاون عمرانی استاندار خوزستان با اشاره به اینکه منابع آب در جهان و کشور بسیار کم است گفت: هم اکنون دبی رودخانه کارون به شدت کاهش یافته که از جمله دلایل این مساله، خشکسالی و کاهش بارندگی در سال های گذشته است.
سیاحی با اشاره به بحث احیای تالاب های خوزستان افزود: چهار تالاب اصلی استان شامل هورالعظیم ،شادگان،بامدژ و میانگران از اهمیت بسیاری برخوردارند اما باید مشخص شود که کدام تالاب در وضعیت بدتری قراردارد تا بر اساس اولویت بندی مشکلات آنها حل شود.
وی با اشاره به اینکه در تالاب هورالعظیم دستگاه هایی حضور دارند که تنها به فکر منافع خود هستند گفت: با توجه به اهمیت این تالاب در کاهش گرد و غبار ورودی به کشور ،در صورتی که به مشکلات این تالاب پرداخته نشود در آینده مشکلاتی اساسی خواهیم داشت.
تالاب های شادگان و هورالعظیم در جنوب و غرب خوزستان واقع هستند.
7161/641/640
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
22/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]