واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ادامه حمایت های دولت از بورس با تدوین لایحه حمایت از تولید تهران - ایرنا - معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار از تداوم حمایت های دولت از بورس با تدوین لایحه حمایت از تولید خبر داد و گفت: بورس بهترین محل برای سرمایه گذاری است زیرا در این بازار، ابزارهایی برای پوشش ریسک وجود دارد و هر سرمایه گذار براساس میزان قدرت پذیرش ریسکی که دارد، وارد بازار می شود.
به گزارش روز جمعه ایرنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، محمدرضا عربی افزود: بازار سرمایه برای گروه های مختلف ابزاری دارد و با بهبود اوضاع سیاسی و اقتصادی کشور ، رونق دوباره به بازار سهام می گردد.
وی خاطرنشان کرد: برخی شرکت های بورسی این روزها با وجود پتانسیل هایی که دارند، در کف قیمتی هستند. در عین حال، تحلیل گران هم معتقدند که این روزها قیمت سهام شرکت های بورسی ارزنده است.
وی تصریح کرد: هر کسی با دیدگاه و براساس تحلیل و برداشت خود نسبت به خرید و فروش سهام اقدام می کند. فکر می کنم اطلاعات موجود در بازار شفاف باشد، به علاوه، این روزها شرکت ها درحال انتشار صورت های مالی خود هستند و سرمایه گذاران بر اساس پیش بینی های آینده شرکت ها نسبت به خرید و فروش سهام اقدام می کنند.
عربی با تاکید بر اینکه به دنبال تامین مالی بازار اولیه هستیم، افزود: قبض انبار، سلف موازی، فروش اوراق به کسر و راه اندازی صندوق های پروژه می تواند عاملی برای رونق و تامین مالی شرکت ها باشد.
معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه به طور قطع دولت از بورس حمایت می کند، ابراز داشت: دولت می داند بورس بهترین محل برای سرمایه گذاری است و بهترین جا برای اینکه مردم پول های خود را بیاورند، در این رابطه، دولت در چند حوزه می تواند به بازار سرمایه کمک کند.
عربی با تاکید بر اینکه هم اکنون دولت در دو حوزه پیگیر امور است، گفت: یکی از این موارد توسعه تامین مالی است. همچنین لایحه ای برای حمایت از تولید و شرکت ها در دست تدوین است که سازمان بورس و اوراق بهادار هم پیگیر آن است.
** دلایل توقف نمادها هفتگی اعلام می شود
معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص توقف نمادهای بورسی و فرابورسی تصریح کرد: به طور معمول توقف نمادهای بورسی و فرابورسی کوتاه مدت است و به حداقل رسیده است اما در مجموع سعی بر این است که توقف نمادها به حداقل برسد. این در حالی است که توقف های طولانی به دلیل اطلاع رسانی های اشتباه یا عدم اطلاع رسانی متوقف شده است.
عربی خاطرنشان کرد: مقرر شده تا از این پس دلایل توقف های طولانی مدت نماد شرکت ها چهارشنبه هر هفته بر روی سایت کدال قرار بگیرد تا دلایل توقف برای سرمایه گذاران و سهامداران روشن شود.
وی با اشاره به دستورالعمل حاکمیت شرکتی ادامه داد: دستورالعمل حاکمیت شرکتی همزمان در سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت بورس در حال پیگیری است.
عربی با تاکید بر اینکه دستورالعمل حاکمیت شرکتی هنوز مصوبه رسمی سازمان بورس و اوراق بهادار نیست، افزود: بر روی این موضوع کار می شود و انتظار می رود با توجه به اینکه در دستورالعمل هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار قرار دارد، بزودی دستورالعمل حاکمیت شرکتی به شرکت ها ابلاغ شود.
معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص هدف کلی حاکمیت شرکتی، تصریح کرد: با اجرایی شدن این دستورالعمل، شرکت ها از بابت نظارتی که بر روی آنها می شود و شفافیت اطلاعاتی اوضاع بهتری خواهند داشت. این در حالی است که یکسری الزامات و مکانیزم هایی در حاکمیت شرکتی تعریف می شود که در مجموع به نفع بازار سرمایه است.
وی در خصوص کلیت موضوع، اظهار داشت: حاکمیت شرکتی از منافع سهامداران جزء حمایت می کند و سهام دار عمده یا شرکت نمی تواند حقوق سهامدار جزء را تضییع کند. پیش نویس این دستورالعمل به هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار آمده و در سازمان به دنبال تصویب آن هستیم.
** صندوق ها و ابزارهای در بورس
عربی در خصوص ابزارهای جدید تامین مالی گفت: تعداد ابزارهای مالی در بازار سرمایه مناسب ارزیابی می شود، برای مثال هم اکنون ابزار اوراق اجاره، مرابحه، مشارکت و ... وجود دارد. این در حالی است که سال گذشته اوراق استصناع (سفارش ساخت)، در هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار به تصویب رسید و هم اکنون در انتظار اجرا است.
معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه مقررات صندوق پروژه در هیات مدیره سازمان بورس به تصویب رسیده است، خاطرنشان کرد: این اوراق بازار جدیدی را ایجاد می کنند، در این زمینه هم با شرکت های پتروشیمی و شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای راه اندازی صندوق پروژه در حال مذاکره هستیم.
وی ادامه داد: یکی دیگر از صندوق های پروژه، صندوق های زمین و ساختمان هستند که سازمان از مدت ها پیش، مقررات آن را به تصویب رسانده است.
معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: بنابراین، مقررات و زیرساخت های آن موجود است و در صورتی که کسی مایل باشد، درخواستش در سازمان بورس و اوراق بهادار مطرح می شود.
وی با اشاره به اینکه یکی از اقدامات سازمان بورس و اوراق بهادار در سال گذشته اجازه انتشار اوراق به کسر را اعلام کرد، گفت: در این نوع اوراق، نرخ سود اوراق ثابت در نظر گرفته نمی شود. در این صورت اوراق یک میلیون تومانی را می توانند 940 هزار تومان بفروشند و مابه التفاوتی که با ارزش اسمی اش دارد، سود مازاد بر سود علی الحساب است و این امر استقبال خوبی از اوراق مشارکت و اوراق بدهی به همراه دارد.
عربی با اشاره به اینکه هدف از راه اندازی صندوق توسعه بازار، کمک به نقدشوندگی بازار و روان کردن معاملات بازار است، اظهار داشت: این صندوق تا جایی که نقدینگی دارد و نیاز بازار احساس می شود، منابع را به داخل بازار منتقل می کند. این صندوق هم اکنون در حال فعالیت است.
وی ادامه داد: از دیگر صندوق های موجود در بازار، صندوق بازارگردانی است که برای این نوع از صندوق ها هم امتیازاتی در نظر گرفته شده است تا حالت تشویقی داشته باشد.
وی در خصوص دلیل توقف عرضه های اولیه تا زمان بهبود بازار، افزود: در آخرین عرضه اولیه، برخلاف سایر عرضه های انجام شده، خواسته سهامدار عمده و خریداران محقق نشد.
عربی با اشاره به اینکه هدف سهامدار عمده از عرضه اولیه تامین مالی است، خاطرنشان کرد: سرمایه گذاران هم به دنبال سهامی هستند که بازدهی مطلوبی را کسب کنند.
اقتصام(1)9141**1558
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
20/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]