تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مرگ آرى امّا پستى و خوارى هرگز، به اندك ساختن آرى امّا دست سوى اين و آن دراز كردن هرگ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844242646




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یک کارشناسان قرآنی: تفسیر قرآن بر اساس روایت حفص در دوران معاصر بیشتر شده است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

یک کارشناسان قرآنی: تفسیر قرآن بر اساس روایت حفص در دوران معاصر بیشتر شده است تهران - ایرنا- یکی از کارشناسان قرآنی کشورمان با بیان اینکه شیعه براین باور است که اصل قطعی آن است که پیامبر(ص) قرآن را به یک شکل وگونه قرائت می کردند ونه چند شکل، گفت : تفسیر قرآن کریم براساس روایت حفص در دوران معاصر بیشتر از گذشته شده است.


به گزارش ایرنا از روابط عمومی بیست ودومین نمایشگاه بین المللی قرآن، روز پنجشنبه و همزمان با هفدهمین روزنمایشگاه قرآن، نشست «جایگاه روایت حفص نزد مفسران قرآن کریم» با حضور کریم دولتی، کارشناس برجسته قرآنی کشورمان درسالن کنفرانس مجموعه باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.
کریم دولتی درابتدای این نشست به تعریفی ازعلم قرائت پرداخت وگفت: علم قرائت قرآن کریم از قدیمی ترین علوم قرآنی است به این اعتبار که قرآن از طرف حضرت جبرئیل بر قلب پیامبر(ص) نازل شد اما اصلی ترین مسئله که از دیرباز مورد توجه قرار گرفته است این بوده است که کدام یک از قرائات مطابق با قرائت پیامبر (ص) است.
این کارشناس برجسته افزود : قرائت به معنای خواندن اطلاق می شود و معنای اصطلاحی آن که بیشتر مد نظر ماست، «زرکشی» که ازمفسران قرن هشتم است براین باور است که قرآن و قرائات آن دوحقیقت متفاوت هستند، قرآن همان است که بر پیامبر(ص) برای بیان اعجازات آمده است وقرائت های اختلاف الفاظی وحی است که درنگارش حروف و یا کیفیت آنها تفاوت جود دارد.
وی درادامه به ارائه یکی دیگرازتعاریف قرائت های توسط «عبدالهادی فضلی» پرداخت و تصریح کرد : فضلی براین باور است که قرائت همان تلفظ آیات قرآن است به همان شکلی که پیامبر(ص) قرائت فرموده اند. از دیدی بسیاری از مفسران شیعه اگر مطمئن شویم که اصل قرائت از پیامبر(ص) نیست قرائت مقبولی نخواهد بود.
دولتی با بیان اینکه توقیفی بودن قرائت های مشهور وجه مشترک بین عالمان این حوزه است، اظهار کرد: عموم اهل سنت قرائت ها را از جانب خداوند می دانند و این قرائت ها به خاطر توقیفی بودن معتبر هستند، البته برخی از اهل سنت قرائت سبع و عشر را متواتر هم می دانند.
این کارشناس برجسته علوم قرآنی با تأکید بر اینکه دیدگاه شیعه با اهل سنت در این حوزه یک تفاوت عمده دارد، گفت: شیعه بر این باور است که اصل قطعی آن است که پیامبر(ص) قرآن را به یک شکل و گونه قرائت کرده می کردند ونه چند شکل، همان گونه که خداوند به یک شکل نازل کرده است.
وی افزود : شیخ طوسی درابتدای تفسیر تبیان خود یک متنی را آورده است که اصل یکی بودن قرائت قرآن کریم را بین شیعه کاملاً معروف کرده است ولی اجماع ایشان برجواز قرائت مطابق آنچه بین قاریان متداول بوده است، می باشد وهر فرد به هر قرائتی از بین آن قرائت ها مخیر است. نکته دیگر این است که محدود ساختن یک قرائت و کنار گذاشتن بقیه قرائت ها را ناپسند دانسته اند.
کریم دولتی در ادامه بیان کرد : علامه حلی دراین مورد نیز بر این باور است که قرائت های هفت گانه متواتر است وجایز است قرآن به هر یک از قرائت های هفت گانه تلاوت شود، ایشان می گوید مجبوب ترین قرائت نزد من آن است که عاصم قرائت کرده است. این نظر منهای بخش اول آن مورد قبول همه علمای امامیه مورد قبول است. جمع بندی علمای شیعه این است که عدم تواتر قرائت های مشهور و جواز قرائت قرآن به هر یک از آنها وجه غالب نظرات است.
این کارشناس برجسته قرآنی درادامه به بیان قرائت های هفت گانه پرداخت وگفت: ابن عامر دمشقی، ابن کثیر مکی، عاصم کوفی، ابوعمر بصری، حمزه کوفی، نافع مدنی وکسایی کوفی قرائت های هفتگانه هستند، تقسیم بندی درقرائت ها با توجه به حرکت، شکل نگارش کلمه، معنای کلمات ونیز با توجه به درنظر نگرفتن موارد لهجه ای ولفظی وبا توجه به قرائت های هفت گانه دارای انواع گوناگونی است.
وی تصریح کرد: در کل قرآن کریم و در هفت قرائت 1776 کلمه با تکرارها مورد اختلاف هستند که مجموعاً 82/2 درصد ازکل قرآن کریم را بر می گیرد که نسبتی محدود است. کل فرش الحروف که در معنا تأثیر دارند 750 کلمه است و بقیه فرش الحروف ها در معنا تأثیر دارد.
کریم دولتی دربخش دیگری ازسخنان خود دراین نشست با اشاره به برخی آیات که اعلام تفاوت های آن در قرائت های مختلف، گفت : بر اساس بررسی که در مورد میزان توجه به روایت حفص انجام داده ام یک گروه بندی ازمفسران برای استفاده ازروایت حفص رسیده ام، گروه اول مفسرانی هستند که به بسیاری از قرائت هااشاره می کنند و از کلام ایشان در تفسیر آیات نمی توان به ترجیح یک قرائت و روایت قرائت شد.
این کارشناس برجسته کشور اظهارکرد: گروه دوم مفسران گروهی هستند که به بسیاری از قرائت ها اشاره می کنند ولی درتفسیر آیات هرچه به سیاق ومعنای صحیح ممکن است ترجیح می دهند، یعنی ترجیحشان درقرائت ها موثر است. گواه سوم نیز مفسرانی هستند که به بسیاری از قرائت ها اشاره می کنند ولی در تفسیر آیات تمایلی به یک قرائت از قرائت ها مشهور دارند.
وی درادامه به معرفی گروه چهارم ازمفسرانی که به قرائت ها توجه داشته اند اشاره کرد و گفت : گروه چهارم مفسرانی هستند که درموارد معدود به قرائت ها اشاره می کنند و در تفسیر آیات نیز تنها در موارد خاصی از روایت حفص نسبت به قرائت ها دیگر استفاده می کنند.
کریم دولتی همچنین به تفسیر طبری به عنوان یکی از قدیمی ترین تفاسیر قرآن اشاره کرد و افزود : طبری می گوید ملاک هایی وجود دارد که سبب گرایش به یک قرائت می شود، طبری در موارد متعددی به قرائت عاصم هیچ اشاره ای نداشته است و این نشان می دهد برای او که در قرن چهارم بوده است نگاهی متفاوت از امروز وجود داشته است.
این کارشناس برجسته قرآنی یادآور شد : طبری در 29 مورد به روایت حفص هیچ اشاره ای ندارد و در 108 مورد نیز به قرائت های مختلف اشاره کرده است اما به مواردی که حفص در آن وجود ندارد اشاره می کند. یکی از تفاسری مهم تفسیر کشاف است که معمولاً به قرائات سبع اشاره می کند اما در بعضی موارد به اختلافات اشاره نمی کند.
وی در پایان مطالب خود تصریح کرد: مفسران از دیرباز و تا دوره هایی همچون قرون اخیر همواره تفسیرشان را متناسب با قرائتی که از آیات دیگر قرآن بر آن شاهد داشتند تفسیر می کردند و اساساً یک ترجیح مطلق برای روایت حفص وجود نداشته است، البته در قرون اخیر مسئله قدری تفاوت پیدا کرده است و بسیاری از مفسران قرآن را به روایت حفص تفسیر می کنند و در موارد اختلافی یا اشاره ای ندارد ویا اگر هم دارند بر اساس روایت حفص تفسیر می کنند.
فراهنگ **9118**1859

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




19/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن