تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):گناه نکردن آسان تر از طلب توبه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805654761




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاه شما: انتخاب های سخت افغانستان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نگاه شما: انتخاب های سخت افغانستان
بخش «نگاه شما» برای ارائه و معرفی «نگاه» مخاطبان «تابناک» به همه موضوعات است. هر مخاطب «تابناک» می‌تواند با مد نظر قرار دادن شرایط همکاری با این بخش، «نگاه» خود را ارسال کند تا در معرض دید و داوری دیگر مخاطبان قرار گیرد.
کد خبر: ۴۱۴۹۰۳
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۶ - 10 July 2014


همه ما کم و بیش در زندگی سر دو راهی های حساس مانده ایم.وقتی که با همه جانبه نگری هم راه سومی برای فرار از مخمصه پیدا نکرده ایم و انتخابمان فقط محدود به دو شیوه و راه بوده.هر انتخابی به اندازه دیگری ضرورت و هم چنین پیامدهای منفی داشته که مانع ترجیح یکی بر دیگری  شده است.

یکی از دلایل سختی انتخاب بین این دو در آن لحظه این بوده که نکند در آینده جنبه های دیگری از موضوع مشخص شود که بنا بر آن فقط یک مسیر برای رسیدن به مقصد درست بوده و ما گزینه غلط را به خیال 50-50 بودن قضیه انتخاب کرده ایم.گاهی لازم خود را این گونه تسکین دهیم که هیچ کس به اندازه خود ما دلسوزمان نیست پس هر تصمیمی که در زندگی بگیریم که در آینده اشتباه بودن آن آشکار شود نباید موجب سرزنش کردن خودمان شود.ما بهترین را برای خود خواسته ایم و می شود گفت به نوعی تصمیم در لحظه اصالت دارد و همین که آن لحظه فکر می کرده ایم درست بوده کافیست.

انتخاب هایی هست که سرنوشت یک ملت را مشخص می کند.دو راهی هایی که مانند مسائل شخصی نیستند که بگوییم انتخاب راهی که نتیجه غلط داده نباید موجب نگرانی ما شود که ما بهترین را اراده کرده بودیم چون پای زندگی یک ملت در میان است و افسوس یدتر شدن اوضاع با هیچ توجیهی به سادگی قابل برطرف نیست.سردرگمی عبدالله عبدالله در بنبست انتخاباتی پیش آمده در انتخابات افغانستان از نوع انتخاب های دشوار است.

کشوری که مشکلات و گرفتاری هایی که با آن دست به گریبان است از شماره خارج است حالا با بحرانی روبه روست که می تواند جایگاه آن را در مسیر توسعه چند قدم عقب تر ببرد.اگر باور کنیم که در دور دوم انتخابات تقلب رخ داده است  که با دلایل بیان شده از ستاد عبدالله عبدالله چندان هم بعید نیست آنگاه تصمیم درست برای عبدالله عبدالله چیست؟

یک راه این است که ضمن دعوت هوادارانش به آرامش پس از رایزنی ها و پیگیری مطالباتش  از از طریق قانون اگر با انعطاف ناپذیری طرف مقابل روبه رو شد نهایتا اعلام کند که برای حفظ ثبات افغانستان از حق خود می گذرد.راه دیگر اینکه به ظرفیت شمار کثیر طرفدارانش دل ببندد و مردم را به تظاهرات مسالمت آمیز دعوت کند تا با سنگین شدن هزینه های نافرمانی مردم و فشار دولت های غربی که دولت افغانستان به کمک های آن ها سخت نیازمند است حکومت را به پذیرش برگزاری یک انتخابات دیگر وادار کند.انتخاب هیچ کدام از دو راه ذکر شده چندان راحت و حتی درست نیست.

به فرض که عبدالله عبدالله مسیر اول یعنی صرف نظر از قدرت را انتخاب کند در صورت واقعی بودن بروز تقلبی تاثیرگذار آنگاه رویاهای مردمی که با هزینه های بسیار به صندوق رای دل بستند چه می شود؟ آیا صرف نظر از قدرت می تواند به عبدالله عبدالله وجهه اخلاقی بدهد ؟ پای حق شمار زیادی از مردم در میان است چطور می شود به صرف انتخاب نامی نیک در تاریخ سیاسی کشورش در حق هوادارانش خیانت کند.

اصلا مگر می شود با پذیرش یک دولت متقلب به فکر امنیت افغانستان بود.تنها دلیل تا حدودی موجه برای کنار آمدن با دولت احمد زی ثبات افغانستان است که البته پذیرش این دولت یعنی زیر سوال بردن اصل انتخابات و اجازه دادن برای ادامه بی اعتبار ساختن نقش مردم که خود این امر ناقض ثبات افغانستان خواهد شد پس دوری از اعتراض به نتیجه اعلامی انتخابات فداکاری برای مردم نیست.

از طرفی اگر عبدالله عبدالله راه تشکیل دولت موازی و استفاده از پتانسیل هوادارانش را در پیش بگیرد نقطه روشن قابل دسترس در آینده ای نزدیک قابل پیش بینی نیست.وقتی یک دولت یکپارچه از پس قدرت نمایی طالبان در سال های اخیر بر نیامده و هنوز هم بمب های کنار جاده ای جان مردم بی گناه را می گیرد چگونه با دو دستگی جامعه می شود از نفوذ طالبان به شهر های تا حدودی امن در امان بود.

کشوری که بسیاری از مردمش با یک وعده غذا در روز سر می کنند با کدام پشتوانه تاب پایداری در درگیری های سیاسی و البته به تبع آن جنگ های فومی را دارد.وقتی پروسه یک انتخابات با کمک های کشورهای دیگر بیش از یک ماه طول می کشد با چه ظرفیت اجتماعی و اقتصادی می شود بخشی از مردم برای اعتراض به خیابان ها بیایند اما هزینه سنگینی به تمام مردم وارد نشود.جدال با دولت احمد زی هم نمی تواند انتخابی قابل اطمینان برای حصول حقوق مردم باشد.

مطمئنا عبدالله عبدالله باید سخت ترین تصمیم دوران زندگیش را در این روز ها بگیرد.انتخاب هایی که تاثیرات آن متوجه تمام مردم افغانستان می شود.می توان امیدوار بود اشرف غنی احمد زی خردمندانه عمل کند و با همکاری با عبدالله عبدالله راه سومی را پیش روی او و درواقع راهی مقابل مردم افغانستان قرار دهد.هر چند گاهی شیرینی قدرت چشم خرد را می بندد.سرنوشت این کشمکش هرچه باشد قصه انتخاب های سخت زندگی برای آدم ها پایانی ندارد.

فرستنده: نوید













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن