واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کمتر از یک چهارم معادن دارای پروانه بهره برداری درهرمزگان فعال هستند بندرعباس-ایرنا-معاون امور معادن سازمان صنعت،معدن و تجارت هرمزگان گفت: کمترازیک چهارم یعنی 189معدن از مجموع 862معدن دارای پروانه بهره برداری در این استان فعال هستند.
عبدالقادرعسکری چهارشنبه در حاشیه همایش تجلیل از واحدهای نمونه صنعتی ومعدنی هرمزگان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: سالانه 22 میلیون و 119هزار تن انواع مواد معدنی ازجمله پتاس سنگی، سنگ آهک، لاشه، نمک، تراورتن، گچ، مس، فلدسپات، مارن، مخلوط کوهی،سنگ چینی، خاک سرخ، سنگ آهن، سیلیس، کرومیت و منگنز استخراج می شود.
وی میزان سرمایه گذاری صورت گرفته در این تعداد معدن فعال را 761میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: هم اکنون دو هزارو200 نفر معادن مذکور اشتغال دارند.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان مجموع معادن شناسایی شده دارای جواز تاسیس این استان را یکهزارو 278 معدن با ذخایر قطعی یک میلیارد و400میلیون تن شامل مواد معدنی فلزی از قبیل آهن ، کرومیت ، منگنز و همچنین مواد غیر فلزی گچ ، مارن ، مخلوط کوهی ، سنگ لاشه و سنگهای تزئینی ذکر کرد.
عسکری بیشترین ذخایر موجود را با حدود 524میلیون تن متعلق به سنگ آهک دانست و گفت: سنگ گچ با295 میلیون و124 هزارتن و سنگ لاشه با حدود 201میلیون و 285 هزارتن در رده های بعدی قرار دارند.
این مقام مسوول در سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان از فعال سازی معادن راکد، ایجاد ارزش افزوده روی کانی های معدنی استان، افزایش صادرات محصولات فرآوری شده معدنی و صدور پروانه بهره برداری برای معادنی که در مرحله اکتشاف مانده اند بعنوان مهمترین برنامه های کاری این سازمان در سال جاری نام برد.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی حضور خوبی در حوزه معادن این استان داشته گفت: اگر در کنار این حضور زیرساختهای لازم نیز برای توسعه معادن ایجاد شود می توان شاهد فعالیت تعداد بیشتری از معادن هرمزگان بود.
عسکری تاکید بر این موضوع که با ایجاد زیرساختهایی همچون جاده دسترسی، تامین شبکه های برق، مخابرات و آب واتصال معادن به راه آهن می توان با کمک بخش خصوصی معادن بیشتری راوارد چرخه تولید کردکردافزود: در چند ماه گذشته نزدیک به 20 درصد از معادن راکد هرمزگان مجددا فعال شده اند که تاثیر مهمی در اشتغالزایی منطقه داشته است.
وی در ادامه از وجود راههای بین المللی آبی، ریلی، هوایی و شوسه بعنوان مهم ترین مزیت این استان نام برد و ابراز داشت: دستری هرمزگان به راههای آبی بین المللی بهره برداری و صادرات هر نوع ماده معدنی را توجیه پذیر کرده زیرا استانهای دیگر مجبورند برای حمل و نقل ماده معدنی هزینه زیادی پرداخت کنند.
در اطلاعات منتشره سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان آمده است: سال گذشته (92هجری خورشیدی) 17 فقره پروانه بهره برداری ، 42 فقره پروانه اکتشاف و 21 مورد گواهی کشف صادرشده است.
همایش تجلیل از واحدهای نمونه صنعتی و معدنی هرمزگان با تجلیل از 28واحد و تعدادی از مدیران برتر این استان با حضور استاندار و جمعی از مدیران برگزار شد.ک/3
512/668
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
18/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]