تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عمل اندک و بادوام که بر پایه یقین باشد و در نزد خداوند از عمل زیاد که بدون یقین ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820907773




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گونه کمیاب درختچه جنگلی قره قات در اراضی خراسان رضوی رشد می کند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

گونه کمیاب درختچه جنگلی قره قات در اراضی خراسان رضوی رشد می کند مشهد - ایرنا - معاون اداره جنگلداری منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: گونه کمیاب درختچه جنگلی با عنوان قره قات از تیره گالش انگور خراسانی در سطح 500 هکتار از اراضی جنگلی این استان رشد می کند.


سید ناصر مرجانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: قره قات از تیره گالش انگور با نام علمی ˈGrossulariaceaeˈ از جنس ˈRibes ˈ می باشد.
وی عنوان کرد : گونه های بسیاری از این نوع درختچه وجود دارد که برخی پراکندگی جهانی دارند و در سراسر اروپا، شمال آفریقا، قفقاز ، تالش، البرز و سیبری تا منچوری رشد می کنند در این میان برخی گونه ها چون گالش انگور صخره زی، گالش انگور تیره گل، گالش انگور شرقی و گالش انگور خراسانی در ایران می رویند.
وی افزود: گونه خراسانی آن، درختچه ای است نادر که رویشگاه آن در ارتفاعات هزار مسجد در شمال خراسان رضوی است و جزو گونه های اندمیک و بومی استان با میوه ای گرد و به رنگ زرشکی تیره مایل به سیاه می باشد.
وی ادامه داد: میوه این درخت به دلیل داشتن خواص دارویی توسط مردم محلی منطقه برداشت می شود.
او گفت : قره قات درختچه ای کوتاه به ارتفاع 60 تا 150 سانتیمتر است که در سال 1375 در این استان شناسایی و معرفی شد.
به گفته وی این گونه در کوههای هزارمسجد شهرستان کلات و در مناطق سنقز، محدوده جنگل ارس لایین کهنه، دره زو میلان و تخت یخچال این شهرستان در ارتفاع 1700 متری از سطح دریا رشد می کند.
مرجانی با بیان اینکه قره قات گونه ای آب دوست و رویشگاه آن در کف آبراهه ها و در مناطق مرطوب دارای خاک سبک است، افزود : این گونه در اراضی با شیب تند و تراکم نسبتا خوب و در شیب های ملایم به تعداد اندک همراه با گونه ارس در مساحتی حدود 500 هکتار وجود دارد.
وی با بیان اینکه میوه این درختچه در پاییز رسیده و قابل برداشت است، گفت: میوه آن در حدی است که اهالی بومی منطقه آن را برداشت و با عنوان داشتن خواص دارویی چون مدر، ملین و مسهل و داشتن خواص ضد باکتریایی در درمان عفونت های معده و روده استفاده می کنند.
وی اظهار کرد: هنوز بر روی خواص این گیاه بررسی جدی صورت نگرفته و فقط دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرده است که خواص این گونه با گونه های دیگر موجود در کشور بویژه گونه شمال متفاوت است.
مرجانی ادامه داد : در زمینه زادآوری قره قات هم کار جدی در استان صورت نگرفته و گیاهی خودرو می باشد اما مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی در تهران در زمینه تکثیر آن کار می کند.
2713 /664

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




18/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن