محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829601913
عوامل افت ارزش سهام شرکت ها در بورس در ماه های اخیر
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: عوامل افت ارزش سهام شرکت ها در بورس در ماه های اخیر خبرگزاری پانا: شاخص بورس تهران این روزها توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. بعضی به دنبال تبیین علل صعود و نزول و بعضی نیز در پی راهکار جلوگیری از افت و به دنبال آن رشد شاخص هستند.
۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۸ تير ساعت 12:12
به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از سنا، علی رحمانی، مدیرعامل سابق بورس تهران و استاد دانشگاه در یاداشتی در این باره گفته است: در پی کاهش قابل توجه ارزش پول ملی درپی تحریمهای اعمال شده از سال 1390 و تداوم این موضوع تا سال 1392 برخی از متغیرهای اساسی در بازار سرمایه دچار تحول شد که در نهایت با اندکی تاخیر از اواسط سال 1392 (اواخر مرداد 1392)، روند رو به رشد بازار سرمایه آغاز شد.
فاصله زمانی ایجاد شده به دلیل کسب اطمینان از باثبات بودن رشد نرخ ارز، ایجاد شد.
رحمانی در ادامه افزوده است :
تحول در بازار سرمایه و رشد ارزش بازار سرمایه عمدتا به این دلایل ایجاد شد:
1- با توجه به کاهش ارزش پول ملی و تورم ایجاد شده در بازه زمانی ذکر شده ، شاهد رشد شدید قیمت داراییهای فیزیکی در مقابل کاهش ارزش پول ملی بودیم که خود را در ارزش جایگزینی شرکتها نمایان کرد.
در این شرایط ارزش جایگزینی تمامی شرکتهای فعال در بورس تقریبا متناسب با میزان داراییهای آن رشد کرد.
2- بیشتر سهم رشد شاخص در این دوره مربوط به شرکت هایی بود که عمده محصولات خود را صادر کرده است یا نرخ فروش محصولات آنها در داخل، تابعی از نرخ های جهانی بود. با توجه به رشد نرخ ارز ، علاوه بر تاثیر ارزش جایگزینی در قیمت سهام این دسته از شرکت ها ، انتظارات رشد سودآوری نیز در مورد آنها ایجاد شد.
در مورد این شرکت ها که عمدتا در صنایع پتروشیمی و فلزات حضور دارند صورت های مالی نهایی این شرکتها، رشد سودآوری آنها در این دوره را به وضوح نشان میدهد.
3- برخی از صنایع، قبل از افزایش نرخ ارز و به دلیل دارا نبودن قدرت رقابت با رقبای خارجی ، در رکود شدید به سر برده و بیشتر در ظرفیتهای بسیار پایین به تولید میپرداختند، با رشد نرخ ارز این دسته از شرکت ها دوباره رونق گرفته است و میزان تولید و فروش واقعی آنها رشد بسیار چشمگیری را شاهد بود.
در این گروه می توان به شرکتهای موجود در صنایعی چون لوازم خانگی ، لاستیک و پلاستیک، کاشی و سرامیک و ... اشاره کرد.
4- صنعت پالایش نفت نیز به خاطر مسائل پیش آمده حول تحریم نفت با رشد تولید و فروش همراه شده است که در کنار افزایش نرخ محصولات و افزایش ارزش جایگزینی سهم مناسبی در رشد سال 1392 بازار سرمایه ایفا کرد.
رشد بازار تا اواسط دی پارسال و همزمان با ارائه لایحه بودجه کل کشور به مجلس شورای اسلامی، ادامه داشت و با در نظر گرفتن این موضوع که در برخی از صنایع انحراف از ارزش ذاتی در حال افزایش بود، گمانه هایی درباره تغییرات شدید در نرخ خوراک مجتمع های پتروشیمی، رشد شدید حق بهره مالکانه سنگ آهن، رشد دو درصدی مالیات بر ارزش افزوده برخلاف برنامه پنجساله که صراحتا رشد سالانه 1 درصدی را پیش بینی کرده است ، از مجلس به گوش میرسید.
لایحه بودجه در تاریخ 18/09/1392 تحویل مجلس شد (همانطور که در نمودار مشخص است اغاز روند نزولی شرکتهای پتروشیمی دقیقا از این تاریخ بود. نقطه عطف شاخص شیمیایی (6214) و همزمان مباحث مطرح شده در بند فوق تا تاریخ 15/10/1392 که نقطه عطف روند شاخص کل (89687 واحد) است ، ادامه داشت. در این میان در تاریخ هشتم دی و یک هفته قبل از ریزش اساسی بازار سهام، نرخ خوراک در کمیسیون صنایع و معادن مجلس 18 سنت تعیین شد.
مباحث پیرامون نرخ خوراک پتروشیمی ها از زمان تحویل لایحه بودجه در کمیسیون صنایع و معادن و نیز مرکز پژوهش های مجلس مورد بحث و بررسی مفصل قرار گرفت که سرمایهگذاران در این مدت دائما پیگیر مباحث و آخرین نظرها در این باره بودند.
پس از گذشت ده روز از تعیین نرخ خوراک در کیمیسون صنایع و معادن و باتوجه به ریزش شدید قیمت شرکتهای پتروشیمی و تاثیر بالای آنها در افت شاخص، مقام ناظر بازار به منظور بررسی بیشتر موضوع و جلوگیری از جو ایجاد شده در تاریخ 19/11/1392 نماد تمامی شرکتهای پتروشیمی را متوقف کرد.
با دقت در روند شاخص کل مشخص است که از تاریخ 27/11/1392و پس از ایرادات شورای نگهبان به برخی از بندهای بودجه از قبیل نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی، روند بازار سرمایه با انتظار کاهش قیمت خوراک در جهت مثبت تغییر جهت داشته که نشان دهنده میزان اثر موارد یاد شده در نوسان شاخصهای بورس است.
روند نزولی بورس دوباره از تاریخ 28/12/1392و پس از تصویب نهایی لایحه بودجه سال 1392 به صورت مداوم ادامه یافت.
در باره تصمیم های گرفته شده در حین بررسی لایحه بودجه و تاثیر آن بر بازار سهام به برخی موارد اشاره می شود :
1- شرکتهای موجود در صنعت پتروشیمی و سنگ آهن و فولاد بخش قابل توجهی از ارزش بازار را به خود اختصاص می دهد به طوری که بیش از 35 درصد از ارزش بازار به این دو صنعت اختصاص یافته است. با توجه به چند برابر شدن هزینه های این شرکتها و کاهش ارزش ذاتی آنها، روند نزولی و کاهش قیمت سهام آنها در بورس مستقیما باعث کاهش شدیدی در شاخص در طی دوران نزول بازار سرمایه شد. شرکتهای فولادی نیز به علت تقسیم هزینه های مربوط به هزینههای بهره مالکانه بین آنها و شرکتهای سنگآهنی به نسبت 60-40، با افزایش هزینه و کاهش قیمت همراه شد.
2- با در نظر گرفتن رکود موجود در صنایع ایران در سالهای
1391 و 1392، تنها تعداد محدودی از صنایع با توجه به مزیت رقابتی با شرایط مساعد و سودآور به فعالیت خود ادامه داد و دارای تاثیرمثبت در رشد اقتصادی و نیز کاهش نرخ بیکاری بود.
از صنایع پتروشیمی و سنگ آهن به خاطر ذخایر عظیم نفت و گاز و نیز معادن سنگ آهن، می توان به عنوان مهم ترین و استراتژیک ترین صنایع کشور نام برد. با این وجود و با درنظر گرفتن اینکه کشورهای همسایه ما در جهت افزایش قدرت رقابت صنعت پتروشیمی خود و افزایش سهم خود از بازار، اقدام به دادن تخفیف های بالا در بهای خوراک تحویلی به شرکت های پتروشیمی مسقر در کشور خود میکنند، تصویب رشد یکباره و شدید نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی در مجلس در عمل باعث کاهش قدرت رقابت شرکتهای ما با رقبای خارجی خود می شود و چشم انداز سرمایه گذاری در این صنعت را با ابهام مواجه می کند. شرکتهای پتروشیمی کشورمان در مقایسه با رقبای خود با شرایط سخت تحریم و مشکلات فروش محصولات نیز دست به گریبان است و در حوزه های مشترک کشورهای رقیب به نفع خود برداشت می کند و بخشی از گاز را هم می سوزانیم و از این بابت واکنش جدی هم مشاهده نمی شود.
3- یکی از مهمترین عوامل موثر بر سرمایهگذاریهای اقتصادی به ویژه در بازههای زمانی میان مدت و بلند مدت ثبات قوانین و مقررات و قابلیت پیشبینی منافع آتی صنایع است.
با تصمیم های گرفته شده در خصوص لایحه بودجه سال 1393 کشور و مواردی مانند تغییرات شدید در هزینه های شرکت های موجود در صنایع پتروشیمی و سنگ آهن و نیز رشد دو برابری نرخ مالیات بر ارزش افزوده نسبت به متن برنامه پنجساله، علاوه بر کاهش توجیه پذیری بسیاری از طرحهای نیمه تمام در این دو صنعت، بیم این موضوع در دل سرمایهگذاران ایجاد شد که این تغییرات شدید در قوانین و مقررات در سایر صنایع نیز ممکن است به وقوع بپیوندد. از این رو و با توجه به عدم اطمینان به قوانین و مقررات بالادستی و بلندمدت و نیز بی اعتمادی به قانونگذاری، روند رو به کاهش در تمامی صنایع و شرکتهای در بورس آغاز شد.
پیش بینی پذیر نبودن رفتار قانون گذار یکی از عوامل عمده ریسک کشوری و ریسک سرمایه گذاری است.
رونق و رکود در بازارهای مالی تابع عوامل مختلف و متنوعی میباشد، به طوری که در خصوص ریزش اخیر در بازار سهام علاوه بر موارد مربوط به قانونگذاری و مباحث گفته شده می توان به عواملی چون رکود موجود در فضای اقتصادی کشور و کاهش تورم به عنوان اولویت اساسی تیم اقتصادی دولت، افزایش نرخ سپرده بانکها و افزایش نرخ بازده بدون ریسک، طولانی شدن زمان مذاکرات هسته و عدم توافق جامع و سردرگمی سرمایهگذاران و نیز ارائه نشدن راهکارهای جامع کلان اقتصادی برای سالهای آتی، اشاره کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
دلایل افت ارزش سهام شرکتها در بورس
اقتصادی بانک - بیمه بورس یادداشت رسیده به مهر دلایل افت ارزش سهام شرکتها در بورس علی رحمانی مدیرعامل سابق بورس تهران و استاد دانشگاه در یادداشتی به کالبد شکافی عوامل افت ارزش سهام شرکتها در بورس پرداخته است به گزارش خبرگزاری مهر علی رحمانی مدیرعامل سابق بورس تهران و استادعوامل کاهش شدید شاخص کل در بورس تهران در هفت ماه اخیر به روایت احمد توکلی دولت با رکود در بازار به دنبال کنترل
عوامل کاهش شدید شاخص کل در بورس تهران در هفت ماه اخیر به روایت احمد توکلیدولت با رکود در بازار به دنبال کنترل تورم است اجرای نامشخص فاز دوم هدفمندی یارانهها گریبان بازار سرمایه را گرفته استنماینده مردم تهران در مجلس سیاست دولت در کنترل تورم بوسیله ایجاد رکود در بازار و نیز اجراتشریح دلایل افت بازار سهام از زبان مدیر عامل شرکت بورس
تشریح دلایل افت بازار سهام از زبان مدیر عامل شرکت بورس خبرگزاری پانا مدیر عامل بورس اوراق بهادار تهران با تاکید بر تدوین قوانین پایدار در بازار بورس گفت تدوین قوانین شفاف و باثبات و همچنین فراهم آوردن شرایط برای پیش بینی نسبی آینده بازار بورس از عوامل مهم در تقویت این بازار استشریح دلایل افت بازار سهام از زبان مدیر عامل بورس
در خصوص شرایط بازار تشریح دلایل افت بازار سهام از زبان مدیر عامل بورس حسن قالیباف اصل در خصوص وضعیت بورس تهران گفت بزرگترین حمایت از بازار سرمایه ایجاد شفافیت در بازار است بنابراین دولت و مجلس باید کمک کنند قوانین و مقررات شفاف و با ثبات تدوین شود به گزارش گروه اقتصادی باشگاتدوین مقررات موسسات رتبهبندی اعتباری/ دلایل افت اخیر در بورس
اقتصادی بانک - بیمه بورس تدوین مقررات موسسات رتبهبندی اعتباری دلایل افت اخیر در بورس معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان با بیان دلایل افت اخیر بورس و اوراق بهادار گفت مقررات موسسات رتبه بندی اعتباری در مراحل نهایی تدوین قرار دارد به گزارش خبرنگار مهر علی سعیدی با اعلام تدوریسک و ابهام دو چالش عمده بازار مالی/ واکاوی علل افت اخیر بورس
ریسک و ابهام دو چالش عمده بازار مالی واکاوی علل افت اخیر بورس تهران - ایرنا - معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان این که بازارهای سرمایه در دنیا با دو چالش عمده ریسک و ابهام مواجه هستند گفت ریسک یعنی قابل سنجش کردن آینده اما ابهام یعنی اینکه مشخص نعرضه 100 درصدي سهام يک شرکت توليد برق در فرابورس
۱۵ تير ۱۳۹۳ ۱۰ ۰ق ظ عرضه 100 درصدي سهام يک شرکت توليد برق در فرابورس عرضه يک جاي سهام کنترلي شرکت توليد نيروي برق سبز منجيل که متعلق به شرکت توانير است به صورت نقد يا نقد و اقساط و به قيمت پايه هر سهم 14 هزار ريال انجام خواهد گرفت به گزارش خبرگزاري موج عرضه يک جاي سهام کنترلبرنامه واگذاری سهام 6 شرکت دولتی در نیمه دوم تیرماه
اقتصادی اقتصاد کلان برنامه واگذاری سهام 6 شرکت دولتی در نیمه دوم تیرماه سازمان خصوصی سازی اعلام کرد سهام 6 شرکت دولتی در هفته سوم تابستان امسال از طریق بورس فرابورس و مزایده واگذار خواهد شد به گزارش خبرنگار مهر 100 درصد سهام مجتمع صنعتی اسفراین شامل یک میلیارد و 358 میلیونبازتاب وضعیت بخش واقعی اقتصاد با تاخیر شش ماهه در بورس
کارشناس بازار سرمایه بازتاب وضعیت بخش واقعی اقتصاد با تاخیر شش ماهه در بورس تهران - ایرنا - کارشناس بازار سرمایه گفت از آنجایی که بورس همواره با تاخیر شش ماهه وضعیت واقعی اقتصاد را بازتاب می دهد و به همین دلیل تغییرات بخش واقعی اقتصاد شش ماه آینده در بورس نمایان می شود حسین خز66 درصد ارزش کل معاملات بورس قزوین به خرید اختصاص یافت
66 درصد ارزش کل معاملات بورس قزوین به خرید اختصاص یافت قزوین - ایرنا - سرپرست بورس استان قزوین گفت 66 درصد ارزش کل معاملات امروز این بورس به خرید و 34 درصد آن به فروش سهام اختصاص داشت عباس مراقی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود امروز دو میلیون و 300 هزار سهم به ارزسهام چند شرکت در بورس تهران معامله نمی شود؟
جمعه ۱۳ تیر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۱ در حال حاضر نماد 51 شرکت در بورس تهران معامله نمی شود که در میان آن نماد شرکتهای بزرگی همچون تایدواتر خاورمیانه پالایش نفت اصفهان پتروشیمی اصفهان آلومینیوم ایران و از همه مهم تر هلدینگ خلیج فارس دیده میشود به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایجمعی از سهامداران در تماس با فارس خواستار شدند دولت از افت سرمایه مردم در بورس جلوگیری کند/مسئولان به وعده خود
جمعی از سهامداران در تماس با فارس خواستار شدنددولت از افت سرمایه مردم در بورس جلوگیری کند مسئولان به وعده خود عمل کنندجمعی از سهامداران حقیقی در تماس با فارس خواستار حمایت دولت در برابر افت سرمایهشان در بورس و عمل به وعده مسئولان دولتی شدند به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فار57 درصد ارزش کل معاملات امروز به خرید بورس اختصاص یافت
57 درصد ارزش کل معاملات امروز به خرید بورس اختصاص یافت قزوین - ایرنا - سرپرست بورس استان قزوین گفت 57 درصد ارزش کل معاملات امروز این بورس به خرید و 43 درصد آن به فروش سهام اختصاص داشت عباس مراقی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود امروز یک میلیون و 800 هزار سهم به امدیرمالی شرکت بورس تهران سهامداران بورس تهران سود نقدی گرفتند
مدیرمالی شرکت بورس تهرانسهامداران بورس تهران سود نقدی گرفتندبورس تهران مطابق برنامه زمان بندی اعلام شده نسبت به پرداخت سود سهام خود اقدام کرد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی بورس اوراق بهادار تهران حبیب رضا حدادی مدیر امور مالی بورس تهران اعلام کرد بر اساس زمان بنعرضه 100 درصدی سهام یک شرکت تولید برق در فرابورس
عرضه 100 درصدی سهام یک شرکت تولید برق در فرابورس تهران - ایرنا - سازمان خصوصی سازی 100 درصد از سهام شرکت تولید نیروی برق سبز منجیل را یکشنبه 29 تیر ماه در بازار سوم فرابورس به فروش می گذارد به گزارش روز یکشنبه ایرنا و به نقل از فرابورس عرضه یک جای سهام کنترلی شرکت تولید نیروی بپرداخت سود شرکت بورس از 12 تيرماه آغاز شد
۱۶ تير ۱۳۹۳ ۱۵ ۵۵ب ظ پرداخت سود شرکت بورس از 12 تيرماه آغاز شد بورس تهران زودتر از برنامه زمان بندي اعلام شده نسبت به پرداخت سود سهام خود اقدام کرد به گزارش خبرگزاري موج حبيب رضا حدادي مدير امور مالي بورس تهران با بيان مطلب فوق گفت بر اساس زمان بندي تعيين شده در روزنامه هايواکاوی دلایل افت شاخص بورس/8 صحرایی: فروش گسترده اوراق اختیار فروش تبعی از فردا/ نحوه تضمین سهام پورتفوی سرمای
واکاوی دلایل افت شاخص بورس 8صحرایی فروش گسترده اوراق اختیار فروش تبعی از فردا نحوه تضمین سهام پورتفوی سرمایهگذارانمعاون بازار شرکت بورس با بیان اینکه استفاده از ابزار اوراق اختیار فروش تبعی برای حمایت از سهامداران است گفت در این مرحله سهامداران عمده استقبال بسیار خوبی از این-
اقتصادی
پربازدیدترینها