تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هنگامى كه مؤمن بر صراط مى‏گذرد، و مى‏گويد: بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم. ناگاه زبان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852434203




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عوامل افت ارزش سهام شرکت ها در بورس در ماه های اخیر


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: عوامل افت ارزش سهام شرکت ها در بورس در ماه های اخیر خبرگزاری پانا: شاخص بورس تهران این روزها توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. بعضی به دنبال تبیین علل صعود و نزول و بعضی نیز در پی راهکار جلوگیری از افت و به دنبال آن رشد شاخص هستند.
۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۸ تير ساعت 12:12



به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از سنا،  علی رحمانی، مدیرعامل سابق بورس تهران و استاد دانشگاه در یاداشتی در این باره گفته است: در پی کاهش قابل توجه ارزش پول ملی درپی تحریم­های اعمال شده از سال 1390 و تداوم این موضوع تا سال 1392 برخی از متغیرهای اساسی در بازار سرمایه دچار تحول شد که در نهایت با اندکی تاخیر از اواسط سال 1392 (اواخر مرداد 1392)، روند رو به رشد بازار سرمایه آغاز شد.
فاصله زمانی ایجاد شده به دلیل کسب اطمینان از باثبات بودن رشد نرخ ارز، ایجاد شد.
رحمانی در ادامه افزوده است :
تحول در بازار سرمایه و رشد ارزش بازار سرمایه عمدتا به این دلایل ایجاد شد:
1- با توجه به کاهش ارزش پول ملی و تورم ایجاد شده در بازه زمانی ذکر شده ، شاهد رشد شدید قیمت دارایی‌های فیزیکی در مقابل کاهش ارزش پول ملی بودیم که خود را در ارزش جایگزینی شرکت­ها نمایان کرد.
در این شرایط ارزش جایگزینی تمامی شرکتهای فعال در بورس تقریبا متناسب با میزان دارایی‌های آن رشد کرد.
2- بیشتر سهم رشد شاخص در این دوره مربوط به شرکت هایی بود که عمده محصولات خود را صادر کرده است یا نرخ فروش محصولات آنها در داخل، تابعی از نرخ های جهانی بود. با توجه به رشد نرخ ارز ، علاوه بر تاثیر ارزش جایگزینی در قیمت سهام این دسته از شرکت ها ، انتظارات رشد سودآوری نیز در مورد آنها ایجاد شد.
در مورد این شرکت ها که عمدتا در صنایع پتروشیمی و فلزات حضور دارند صورت های مالی نهایی این شرکت­ها، رشد سودآوری آنها در این دوره را به وضوح نشان می­دهد.
3- برخی از صنایع، قبل از افزایش نرخ ارز و به دلیل دارا نبودن قدرت رقابت با رقبای خارجی ، در رکود شدید به سر برده و بیشتر در ظرفیت­های بسیار پایین به تولید می­پرداختند، با رشد نرخ ارز این دسته از شرکت ها دوباره رونق گرفته است و میزان تولید و فروش واقعی آنها رشد بسیار چشمگیری را شاهد بود.
در این گروه می توان به شرکتهای موجود در صنایعی چون لوازم خانگی ، لاستیک و پلاستیک، کاشی و سرامیک و ... اشاره کرد.
4- صنعت پالایش نفت نیز به خاطر مسائل پیش آمده حول تحریم نفت با رشد تولید و فروش همراه شده است که در کنار افزایش نرخ محصولات و افزایش ارزش جایگزینی سهم مناسبی در رشد سال 1392 بازار سرمایه ایفا کرد.
رشد بازار تا اواسط دی پارسال و همزمان با ارائه لایحه بودجه کل کشور به مجلس شورای اسلامی، ادامه داشت و با در نظر گرفتن این موضوع که در برخی از صنایع انحراف از ارزش ذاتی در حال افزایش بود، گمانه هایی درباره تغییرات شدید در نرخ خوراک مجتمع های پتروشیمی، رشد شدید حق بهره مالکانه سنگ آهن، رشد دو درصدی مالیات بر ارزش افزوده برخلاف برنامه پنجساله که صراحتا رشد سالانه 1 درصدی را پیش بینی کرده است ، از مجلس به گوش می­رسید.
لایحه بودجه در تاریخ 18/09/1392 تحویل مجلس شد (همانطور که در نمودار مشخص است اغاز روند نزولی شرکتهای پتروشیمی دقیقا از این تاریخ بود. نقطه عطف شاخص شیمیایی (6214) و همزمان مباحث مطرح شده در بند فوق تا تاریخ 15/10/1392 که نقطه عطف روند شاخص کل (89687 واحد) است ، ادامه داشت. در این میان در تاریخ هشتم دی و یک هفته قبل از ریزش اساسی بازار سهام، نرخ خوراک در کمیسیون صنایع و معادن مجلس 18 سنت تعیین شد.
مباحث پیرامون نرخ خوراک پتروشیمی ها از زمان تحویل لایحه بودجه در کمیسیون صنایع و معادن و نیز مرکز پژوهش های مجلس مورد بحث و بررسی مفصل قرار گرفت که سرمایه­گذاران در این مدت دائما پیگیر مباحث و آخرین نظرها در این باره بودند.
پس از گذشت ده روز از تعیین نرخ خوراک در کیمیسون صنایع و معادن و باتوجه به ریزش شدید قیمت شرکت­های پتروشیمی و تاثیر بالای آنها در افت شاخص، مقام ناظر بازار به منظور بررسی بیشتر موضوع و جلوگیری از جو ایجاد شده در تاریخ 19/11/1392 نماد تمامی شرکتهای پتروشیمی را متوقف کرد.
با دقت در روند شاخص کل مشخص است که از تاریخ 27/11/1392و پس از ایرادات شورای نگهبان به برخی از بندهای بودجه از قبیل نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی، روند بازار سرمایه با انتظار کاهش قیمت خوراک در جهت مثبت تغییر جهت داشته که نشان دهنده میزان اثر موارد یاد شده در نوسان شاخص­های بورس است.
روند نزولی بورس دوباره از تاریخ 28/12/1392و پس از تصویب نهایی لایحه بودجه سال 1392 به صورت مداوم ادامه یافت.
در باره تصمیم های گرفته شده در حین بررسی لایحه بودجه و تاثیر آن بر بازار سهام به برخی موارد اشاره می شود :
1- شرکت­های موجود در صنعت پتروشیمی و سنگ آهن و فولاد بخش قابل توجهی از ارزش بازار را به خود اختصاص می دهد به طوری که بیش از 35 درصد از ارزش بازار به این دو صنعت اختصاص یافته است. با توجه به چند برابر شدن هزینه های این شرکت­ها و کاهش ارزش ذاتی آنها، روند نزولی و کاهش قیمت سهام آنها در بورس مستقیما باعث کاهش شدیدی در شاخص در طی دوران نزول بازار سرمایه شد. شرکت­های فولادی نیز به علت تقسیم هزینه های مربوط به هزینه­های بهره مالکانه بین آنها و شرکت­های سنگ­آهنی به نسبت 60-40، با افزایش هزینه و کاهش قیمت همراه شد.
2- با در نظر گرفتن رکود موجود در صنایع ایران در سالهای
1391 و 1392، تنها تعداد محدودی از صنایع با توجه به مزیت رقابتی با شرایط مساعد و سودآور به فعالیت خود ادامه داد و دارای تاثیرمثبت در رشد اقتصادی و نیز کاهش نرخ بیکاری بود.
از صنایع پتروشیمی و سنگ آهن به خاطر ذخایر عظیم نفت و گاز و نیز معادن سنگ آهن، می توان به عنوان مهم ترین و استراتژیک ترین صنایع کشور نام برد. با این وجود و با درنظر گرفتن اینکه کشورهای همسایه ما در جهت افزایش قدرت رقابت صنعت پتروشیمی خود و افزایش سهم خود از بازار، اقدام به دادن تخفیف های بالا در بهای خوراک تحویلی به شرکت های پتروشیمی مسقر در کشور خود می­کنند، تصویب رشد یکباره و شدید نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی در مجلس در عمل باعث کاهش قدرت رقابت شرکت­های ما با رقبای خارجی خود می شود و چشم انداز سرمایه گذاری در این صنعت را با ابهام مواجه می کند. شرکت‌های پتروشیمی کشورمان در مقایسه با رقبای خود با شرایط سخت تحریم و مشکلات فروش محصولات نیز دست به گریبان است و در حوزه های مشترک کشورهای رقیب به نفع خود برداشت می کند و بخشی از گاز را هم می سوزانیم و از این بابت واکنش جدی هم مشاهده نمی شود.
3- یکی از مهمترین عوامل موثر بر سرمایه­گذاری­های اقتصادی به ویژه در بازه­های زمانی میان مدت و بلند مدت ثبات قوانین و مقررات و قابلیت پیش­بینی منافع آتی صنایع است.
با تصمیم های گرفته شده در خصوص لایحه بودجه سال 1393 کشور و مواردی مانند تغییرات شدید در هزینه های شرکت های موجود در صنایع پتروشیمی و سنگ آهن و نیز رشد دو برابری نرخ مالیات بر ارزش افزوده نسبت به متن برنامه پنجساله، علاوه بر کاهش توجیه پذیری بسیاری از طرح­های نیمه تمام در این دو صنعت، بیم این موضوع در دل سرمایه‌گذاران ایجاد شد که این تغییرات شدید در قوانین و مقررات در سایر صنایع نیز ممکن است به وقوع بپیوندد. از این رو و با توجه به عدم اطمینان به قوانین و مقررات بالادستی و بلندمدت و نیز بی اعتمادی به قانون­گذاری، روند رو به کاهش در تمامی صنایع و شرکت­های در بورس آغاز شد.
پیش بینی پذیر نبودن رفتار قانون گذار یکی از عوامل عمده ریسک کشوری و ریسک سرمایه گذاری است.
رونق و رکود در بازارهای مالی تابع عوامل مختلف و متنوعی می­باشد، به طوری که در خصوص ریزش اخیر در بازار سهام علاوه بر موارد مربوط به قانونگذاری و مباحث گفته شده می توان به عواملی چون رکود موجود در فضای اقتصادی کشور و کاهش تورم به عنوان اولویت اساسی تیم اقتصادی دولت، افزایش نرخ سپرده بانک­ها و افزایش نرخ بازده بدون ریسک، طولانی شدن زمان مذاکرات هسته و عدم توافق جامع و سردرگمی سرمایه‌گذاران و نیز ارائه نشدن راهکارهای جامع کلان اقتصادی برای سالهای آتی، اشاره کرد.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن