تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):از به زبان آوردن سخنان زشت بر حذر باش. زیرا فرومایگان را گرد تو جمع می کند و گرانم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851545937




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مراقب کلاغ های دیجیتالی باشید


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

مراقب کلاغ های دیجیتالی باشید تهران- ایرنا- امروزه با توجه به گسترش و توسعه رسانه ها، سرعت انتشار شایعه در قالب پیامکهای موبایلی و یا ایمیل های اینترنتی آن گونه افزایش یافته است که از آنها به عنوان کلاغ های دیجیتال یاد می کنند.


پیامک های تبلیغاتی و ضد تبلیغات اکنون به لحاظ ماهیت و تعداد ابعاد زیادی پیداد کرده است و با توجه به اینکه بیش از 4 میلیارد نفر از جمعیت حدود 8 میلیارد نفری جهان تلفن همراه دارند، استفاده از این روش در بعد منفی به یکی از چالش های مهم جهانی تبدیل شده است.
شایعه موبایلی، اینترنتی و ... که از آن به عنوان کلاغ دیجیتالی یاد می شود ضریب گسترش بالایی دارد و باید راهکارهای فرهنگی، حقوقی و حتی اقتصادی برای مقابله با خطرات ضد اجتماعی آن به کار بست.
کارشناسان حوزه امنیت سایبر می گویند کلاغ های دیجیتالی بسیار متنوع هستند. علاوه براین شایعات در گستره ای از اعتقادات مذهبی تا مسائل اجتماعی، بهداشتی و پزشکی یا جلب کمک به منظور امور به ظاهر خیریه در تلفن های همراه و یا ایمیل ها و... دست به دست می شود.
برای نمونه در روزهای اخیر شاهد تبادل حجم گسترده ای از پیامک های کذب درباره فعالیت یک گروه بودیم که ادعا می شد از خارج کشور به برخی استان ها وارد شده و دختران و زنان را مورد شکنجه قرار می دهند؛ هرچند پلیس فتا پس از ریشه یابی این موضوع، منشا ساخت و پرداخت این پیامکها را دریکی از استانها شناسایی و عوامل آن را دستگیر کرد و آنها نیز به واهی بودن ادعاهای خود اعتراف کردند اما این گونه پیامکهای دروغ و بی پایه و اساس، درصدد ضربه زدن به انسجام و امنیت روانی جامعه هستند.
یکی دیگر از پیامک های کذب که در هفته اخیر در تلفن های همراه شهروندان تهرانی راه یافت، مربوط به حوزه سلامت جامعه است که در آن به نقل از رییس یکی از بیمارستان های معتبر کشور از مردم خواسته می شود از نوشیدن نوشابه پپسی خودداری کنند چرا که این نوشابه بر روی سیستم نخاعی افراد تاثیر گذاشته و آنها را فلج می کند؛ درحالیکه این مطلب هیچ مبنای علمی و ثابت شده ای ندارد.
کلاغ های دیجیتالی مشابهی در این زمینه در ماههای اخیر در پیامک های موبایلی راه یافته بود که هریک از آنها با پاسخ مسوولان ذیربط روبه شد.
در پیامک هدف دار دیگری موضوع مصرف داروی ˈدگزامتازونˈ به عنوان قاتل خاموش جامعه مطرح شد. در این پیامک ادعا شده است این دارو در واقع یک کورتون قوی با قدرت سرکوب شدید سیستم ایمنی است و مصرف آن پایداری بیماری ها می شود.
علاوه براین اکنون تنوع پیامک های نادرست در حوزه سلامت عمومی زیادتر و فاصله ارسال آنها نیز کوتاهتر شده است .
این پیامک ها و بسیاری از پیامک های غیر واقعی دیگر در زمینه های مختلف در حالی در تلفن های همراه افراد به راحتی مبادله می شود که بسیاری از مردم به دلیل نداشتن آگاهی لازم، آنها را باور کرده و به توصیه های سازندگان این پیامکها عمل می کنند که این موضوع، در برخی موارد پیامدهایی سخت و ناگوار به دنبال دارد.
برخی کارشناسان رسانه می گویند در ایران مانند بسیاری از کشورها از شایعه به عنوان ابزاری برای تبلیغ و ضد تبلیغ استفاده می شود. آنها علت این امر در محدودیت های رسانه ای، نپرداختن رسانه های جمعی به برخی از شایعات و نیز ˈتقابل برندهاˈ می دانند.
شاهین آرپناهی کارشناس رسانه در این زمینه به خبرنگار علمی ایرنا گفت: بخشی از حجم و برد شایعات به دلیل محدودیت های رسانه ای وخبری است. علاوه براین کانال های رسمی خبری و رسانه ای باید جذابیت و اعتبار لازم را در افکار عمومی کسب کرده باشند.
وی با تاکید بر اینکه این اصل به عنوان یک بحث نظری مورد قبول اکثریت است گفت: یکی از روش های مقابله با این شایعات پرداختن رسانه های رسمی به این شایعه هاست زیرا بعد از چند مورد پرداختن رسانه ها به این موارد، مردم به این شایعات توجه خاصی نشان نمی دهند.
وی مقابله با شایعات را ضروری و البته پروسه ای زمان بر توصیف کرد و گفت: شایعات چه گفتاری چه دیجیتالی علاوه بر آسیب های روانی، بی اعتمادی به تریبون های رسمی را نیز دامن می زند بنابراین با این پدیده شوم باید آگاهانه مقابله کرد.
به گفته وی ˈ از طرفی بستر برخی از این شایعات را می توان در تقابل برندها دانست که اگر این امور ریشه یابی شوند به نتایج صحیحی دراین زمینه می رسیم.ˈ
امیرعباس تقی پور، مدرس دانشگاه درحوزه رسانه نیز معتقد است با توجه به گسترش رسانه ها و توسعه رسانه ها شایعه ها زمینه گسترش فراوان دارند و زمان کمتری برای انتشار شایعه در قالب پیامکها وجود دارد.
وی در گفت وگو با ایرنا روش به حداقل رساندن اثرات شایعه را اطلاع رسانی به موقع عنوان کرد و گفت: اگر نهادهای خبری و روابط عمومی سازمان ها و ارگان های مختلف موضوعات را به خوبی پیگیری کنند در کوتاهترین زمان ممکن می توان انواع شایعه از جمله نوع دیجیتالی آن را بی اثر کرد.اما باید دقت کرد که باید سرعت مقابله با شایعه دیجیتالی را افزایش داد.

*** توصیه های کارشناسی در برخورد با کلاغ های دیجیتالی
کارشناسان رسانه ای توصیه می کنند:
- بهترین اقدامی که می توان انجام داد این است که در صورت دریافت این گونه مطالب بلافاصله دلیت یا پاک شوند .
-وقت خود را برای خواندن آن مطلب تلف نکنید و با ارسال آن برای افراد دیگر، وقت آنها را نیز نگیرید .اگر نسبت به حقیقت آن مشکوک هستید، کمی فکر کنید و صحت آن را بررسی کنید .اگر اطلاعات موجود در آن را می توانید در یک وب سایت پیدا کنید، به آن سایت سربزنید .اگر مطلب مربوطه فاقد آدرس یا وب سایت است، بررسی کنید که آیا اصلا چنین چیزی وجود دارد یا خیر.
علمی(5)**9190**1599

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




18/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن