واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس علوم پزشکی گلستان: فقر و مهاجرت از عوامل ایجاد بیماری سل است گرگان - ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی،درمانی گلستان، سرمنشاء بیماری سل را در استان مهاجرت ،حاشیه نشینی و فقر عنوان کرد و گفت: بهبود تغذیه مردم نقش موثری در ریشه کنی این بیماری دارد.
به گزارش ایرنا، دکتر ˈتقی ریاحیˈ روز سه شنبه در جمع اعضای کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان، اظهار کرد: با وجود افزایش کیفیت خدمات بهداشتی درمانی طی چند سال اخیر، باز هم گلستان یکی از استان های آسیب پذیر در حوزه سلامت است.
وی با اشاره به اینکه علت بسیاری از این آسیب ها مهاجرت، حاشیه نشینی و فقر است، تصریح کرد: در بحث مهاجرت باید به یک الگو و نظمی برسیم تا بتوانیم مهاجرت از استان ها و کشورهای دیگر را مدیریت کنیم.
دکتر ریاحی در ادامه خواستار استفاده از تمامی ظرفیت های استان بخصوص مطبوعات و رسانه ها برای پایداری سلامت در استان شد.
معاون بهداشتی دانشگاه و رییس مرکز بهداشت گلستان نیز در سخنانی مهمترین اهداف برنامه طرح تحول را توسعه عدالت، گسترش و تأمین بیمه پایه و ارتقاء عادلانه شاخص های سلامت دانست و گفت: هم اینک افزون بر 27 هزار نفر از جمعیت استان در حاشیه شهرها زندگی می کنند که از این تعداد 14 هزار رو 107 نفر در حاشیه گرگان سکونت دارند.
دکتر ˈمحمدرضا هنرورˈ اضافه کرد: برای این افراد درقالب طرح تحول بسته های چهارگانه ˈسلامت عمومی، مراقبت های اولیه تشخیص های درمانی و دیگر خدمات عمومی سلامتˈ در نظر گرفته شده است.
وی اظهار کرد: از جمله اهداف برنامه تحول سلامت ارائه ˈخدمات سلامت به عشایر و حاشیه نشینان، استقرار شبکه جامع و همگانی سلامت و ارائه خدمات سلامت به کلان شهرهاˈ می باشد.
ˈسل یا توبر کلوزˈ یک بیماری واگیر است، باسیل این بیماری میکوباکتریوم توبرکلوزیس یا باسیل کخ نام دارد که در سال 1882 میلادی توسط رابرت کخ، دانشمند آلمانی کشف شد.
نوعی از این بیماری که به سل گاوی موسوم است، میان انسان و چهارپایان مشترک است.
سل در کشورهای جهان سوم از معضلات بهداشتی محسوب می شود و یکی از بیماری های مهلک در جهان است.
در بیماری سل معمولا ریه ها مورد حمله قرار می گیرند، این نوع سل را تی بی ریوی نیز گویند ولی از سایر اعضای درگیر در سل می توان سیستم عصبی مرکزی، غدد لنفاوی و گردش خون، دستگاه تناسلی و ادراری، دستگاه گوارش و معده، استخوان ها، مفاصل و پوست را نام برد.
از انواع نشانه های سل می توان به سرفه مزمن همراه با خلط سینه آغشته به خون، تب، تعریق شبانگاهی و کاهش وزن اشاره کرد.
سل را می توان با رادیوگرافی قفسه سینه، تست پوستی توبرکولین، بررسی میکروسکوپی خلط و کشت میکروبی خلط و مایعات بدن در آزمایشگاه تشخیص داد.
درمان سل مشکل است و به دوره های طولانی و استفاده از آنتی بیوتیک های متفاوت نیاز دارد، علاوه بر آن باید رفتار و تماس افراد کنترل شود.
کنترل تماس های افراد و همچنین واکسیناسیون با واکسن ب. ث. ژ بهترین شیوه مبارزه با سل است.
باکتری های سل می تواند از طریق عطسه، سرفه و یا آب دهان افراد آلوده به سل در محیط پخش شود.
هم اکنون گفته می شود حدود یک سوم جمعیت جهان به باکتری های سل نوع ضعیف آلوده اند و سرعت آلوده شدن افراد یک نفر در هر ثانیه است، هر چند بسیاری از این عفونت ها به صورت نهانی هستند، اما حدود یک دهم آن به سل فعال تبدیل می شود.
اصلی ترین راه ابتلا، استنشاق ترشحات یا غبار آلوده به باسیل سل است که بیشتر ناشی از تماس با بیمار مبتلا به سل درمان نشده ،می باشد.
سل گاوی می تواند از طریق مصرف لبنیات آلوده و غیر پاستوریزه نیز انسان را آلوده نماید.
بیماری سل به وسیله قطره های ریز موجود در هوا از فردی به فرد دیگر منتقل می شود و اغلب افرادی را که در ارتباط نزدیک با فرد بیمار باشند ،درگیر می کند، لذا باید بیمار به بیمارستان منتقل شود و یا تحت درمان صحیح قرار بگیرد.
سل از طریق غذا، آب، تزریق خون یا نیش حشرات منتقل نمی شود.
601
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
17/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]