تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):از دنیای شما سه چیز محبوب من است: 1- تلاوت قرآن 2- نگاه به چهره ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816616717




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توليد لبنيات به سبك خودروسازان!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: توليد لبنيات به سبك خودروسازان!
 قيمت لبنيات هم قرار شد مانند خودروها بعد از ماه رمضان تا 30 درصد افزايش يابد و فرمول آن نيز بر اساس توافق مسئولان با خودروسازان است؛ فرمولي كه به كارخانه‌هاي لبنياتي هم اجازه استفاده از روغن پالم را مي‌دهد و هم افزايش تا 30 درصدي را. درست مانند خودروسازان كه همچنان بر توليد بي‌كيفيت اصرار دارند و افزايش قيمت‌ها پس از تحريم حتي بيشتر از نرخ ارز (بيش از سه برابر) شده است.
اين سبك از توليد دقيقاً نتيجه سياست‌گذاري در اقتصاد دولتي و حمايت‌هايي است كه حاصل آن جز به ضرر جيب و سلامت مصرف‌كنندگان نيست. استدلال آن هم تهديد به بيكاري كارگران و ورشكستگي است. اما آيا اين روش توليد كه بيشتر به جزئيات آن خواهيم پرداخت همسو با اقتصاد مقاومتي است ؟ آيا با آموزه‌هاي ديني ما مغاير نيست؟
گفته مي‌شود هم اكنون براي كنترل قيمت‌هاي فرآورده‌هاي لبني همچنان دولت يارانه زيادي را براي علوفه و توليد اختصاص مي‌دهد، علاوه بر اين كارخانه‌ها با جدا‌سازي چربي شير، روغن پالم (يكي از روغن‌هاي ناسالم گياهي) را جايگزين كرده و در نهايت مصرف‌كننده نيز با قيمت بالايي آن را خريداري مي‌كند.
اين تقلب آشكار اما با مجوز هم اكنون در بخشي از محصولات لبني پر‌چرب صورت مي‌گيرد كه بنابر باورها و اعتقادات ما غش در معامله به شمار مي‌رود و به لحاظ شرعي نيز با هر استدلالي اعم از ضرر كارخانه يا ترس از بيكاري كه از سوي مسئولان و صاحبان كارخانجات بيان شده، باطل است.
به گفته حاجي فرجي، رئيس انستيتو تحقيقات تغذيه «لازم است كه مصرف‌كنندگان لبنيات پرچرب بدانند كه روغن شير نمي‌خورند، چراكه روغن شير گرفته مي‌شود و به جاي آن روغن پالم به آن اضافه مي‌شود.» همچنين گفته مي‌شود همين ادعا در مورد خامه و ساير محصولات پر‌چرب نيز صدق مي‌كند و همين روش در توليد بسياري از محصولات پرچرب لبني به كار مي‌رود. دليل آن نيز از منظر دولتي و بنابر گفته يكي از مسئولان وزارت صنعت و معدن ارزان بودن روغن «پالم» و تأمين و تنظيم بازار است!  اين نوع حمايت‌ها نيز در صنعت خودروسازي وجود دارد كه از يك سو در قالب استفاده از ارز مبادله‌اي حمايت مي‌شوند و از سوي ديگر خودروهاي با تكنولوژي دهها سال پيش را عرضه مي‌كنند و ايربگ و استاندارد يورو2014 را به عنوان آپشن به آن مي‌افزايند و در نهايت گران‌تر به مصرف كننده مي‌فروشند.
كم فروشي با مجوز همراه با گران‌فروشي پله‌اي نوعي عجيب از حمايت است كه بعد از هدفمند كردن يارانه‌ها رواج يافت. پر سر و صداترين آنها كاهش برگ‌هاي دستمال كاغذي، كوچك شدن قوطي‌هاي تن ماهي، كم شدن مقدار مواد و به خصوص نوشيدني‌ها ( بطري‌هاي شير و نوشابه و دوغ و...) و... بود.
 متأسفانه همين روش نيز در دولت جديد در حال تكرار است. افزايش دوباره ‌ قيمت لبنيات و خودرو طي سه ماه اخير نمونه‌اي از اين دست است كه علاوه بر احتمال وجود ايرادات شرعي، به دليل بي‌اعتمادي مردم به توليد كالاهاي داخلي كاملاً مغاير با اقتصاد مقاومتي است.
در اقتصاد مقاومتي بايد مردم گرايش به خريد كالاهاي داخلي پيدا كنند، حال آنكه اينگونه حمايت‌هاي زير پوستي از توليد به جاي حمايت‌هاي واقعي و قانوني حاصلي غير از بي‌اعتمادي به توليد‌هاي داخلي و ترويج فرهنگ مصرف كالاهاي خارجي ندارد و معلوم نيست تا كي قرار است چنين حمايت‌هاي عجيبي را ادامه بدهيم.



نویسنده : مهران ابراهيميان 
منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن