تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سزاوار است هر يك از شما در دهان و بينى زياد آب بچرخاند، چرا كه اين كار، مايه آمرزش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834871711




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سرطان پستان ترسناک اما قابل درمان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سرطان پستان ترسناک اما قابل درمان
کد خبر: ۴۱۴۱۴۱
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۲ - 07 July 2014


یک متخصص جراحی پستان گفت: سالانه در صد هزار نفر، 30 مورد جدید سرطان پستان کشف می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر مریم طباطبائیان با بیان اینکه در کشورهای جهان سرطان پستان جزو سرطان دهه پنجم و ششم به شمار می‌رود، اظهار کرد: در کشور ما این سرطان بیشتر در زنان 30 تا 40 سال نیز دیده می‌شود.

وی افزود: عده‌ای معتقدند سن بروز سرطان پستان در کشور پایین‌تر است و علت خاصی هم برای این مطلب ذکر نمی‌کنند اما علت قابل قبول آن جوان بودن هرم سنی جمعیت است چرا که به علت داشتن جمعیت جوان زیاد، میزان بروز سرطان در این جمعیت قابل پیش بینی است.

این متخصص جراحی پستان با اشاره به اینکه این سرطان جزو بیماری‌هایی است که از طریق ژن منتقل می‌شود و می‌تواند زمینه ارثی داشته باشد، خاطرنشان کرد: در حدود پنج تا 10 درصد از مبتلایان به این سرطان، سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری مشاهده می‌شود اما در حدود 90 درصد از مبتلایان سابقه خانوادگی قبلی دخالتی ندارد.

طباطبائیان با بیان اینکه سن اولین زایمان در احتمال ابتلا به این بیماری تاثیر دارد، گفت: زایمان قبل از سن 24 سالگی احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش می‌دهد و اگر اولین زایمان در سن 30 تا 35 سال باشد احتمال ابتلا به این سرطان افزایش می‌یابد.

رابطه مدت زمان شیردهی به نوزاد و سرطان پستان

وی مدت زمان شیردهی را نیز در ابتلا به سرطان سینه موثر دانست و تصریح کرد: افرادی که بیشتر از دو سال شیردهی به نوزاد دارند کمتر به این سرطان مبتلا می‌شوند و شیردهی کمتر احتمال ابتلا را افزایش می‌دهد.

این متخصص جراحی پستان اضافه کرد: بالا رفتن سن ازدواج و شاغل بودن خانم‌ها که موجب می‌شود بین سه تا شش ماه شیردهی داشته باشند، احتمال ابتلا به سرطان پستان را افزایش می‌دهد.

طباطبائیان با بیان اینکه در تشخیص سرطان پستان، غربالگری جمعیت اهمیت دارد، خاطرنشان کرد: اگر امکانات غربالگری در برخی استان‌ها وجود ندارد باید غربالگری را حداقل در مورد افرادی که در معرض خطر بیشتری هستند انجام داد.

وی با اشاره به اینکه افراد در معرض خطر باید برای غربالگری به مراکز بهداشت مراجعه کنند، تصریح کرد: احتمال ابتلا به سرطان پستان در افرادی که سابقه ابتلا به سرطان پستان در فامیل درجه یک و دو خود به خصوص اگر سن ابتلا زیر 50 سال باشد و یا در 35 سالگی زایمان داشته‌اند و نیز زنانی که در نوجوانی به دلیل سرطان غدد لنفاوی تحت پرتودرمانی قرار گرفته‌اند، بیشتر است.

این متخصص جراحی پستان گفت: افرادی که در معرض خطر نیستند پس از 30 سالگی معاینات پستان را انجام می‌دهند و در سن 40 سالگی ماموگرافی می‌شوند و با توجه به اینکه تا چه اندازه در معرض خطر هستند، ممکن است هر دو سال یک‌بار ماموگرافی انجام دهند.

امکان حفظ پستان در 70 درصد موارد سرطانی

طباطبائیان با بیان اینکه افراد پرخطر از سن کمتری معاینات را شروع می‌کنند و ممکن است از 35 سالگی، سالانه ماموگرافی شوند، افزود: افرادی که گمان می‌کنند جزو افراد پرخطر هستند باید از طریق ماموگرافی و معاینه غربالگری شوند و با توجه به اینکه امکانات ماموگرافی در اکثر نقاط استان وجود ندارد تکیه بیشتر بر معاینه است.

وی با اشاره به اینکه اکثر موارد مبتلا به سرطان پستان نیاز به شیمی درمانی دارند، خاطرنشان کرد: اگر در ماموگرافی تومورهای ابتدایی زیر یک سانتی‌متر کشف شود ممکن است شیمی درمانی لازم نباشد و همچنین افراد بالای 70 سال نیز به دلیل اینکه تحمل شیمی درمانی را ندارند تحت این درمان قرار نمی‌گیرند.

این متخصص جراحی پستان افزود: در حال حاضر با توجه به امکانات استان و جراحان متخصص پستان در 70 درصد موارد می‌توان پستان را به طور کامل برنداشت و با تشخیص زودتر تومور این کار آسان‌تر صورت می‌گیرد و در صورت بزرگ شدن تومور با راهکارهای خاصی مانند شیمی درمانی قبل از عمل می‌توان آن ‌را کوچک کرد و سپس حفظ پستان را انجام داد.

طباطبائیان با اشاره به اینکه حفظ پستان بستگی به زود یا دیر تشخیص دادن تومور ندارد، تصریح کرد: حفظ سینه بستگی به نوع سرطان و یکی یا متعدد بودن غدد سرطانی دارد، در صورت وجود چندین تومور نمی‌توان سینه را حفظ کرد ولی اگر یکی باشد (کوچک یا بزرگ) امکان حفظ سینه وجود دارد.

عوامل محیطی موثر در سرطان سینه

وی با بیان اینکه دیر مراجعه کردن مانع از حفظ پستان نمی‌شود، افزود: در سال گذشته غربالگری وسیع سرطان پستان انجام شده است و مبتلایان بیشتری کشف شده‌اند و به طور معمول در هر 100 هزار نفر، 30 مورد تشخیص داده می‌شوند و سالانه 10 تا 15 درصد به این میزان اضافه می‌شوند.

این متخصص جراحی پستان با اشاره به اینکه عوامل محیطی نیز می‌تواند در ابتلا به سرطان پستان موثر باشد، خاطرنشان کرد: مصرف الکل، عدم تحرک فیزیکی، قاعدگی در سن پایین، یائسگی در سن بالا (بعد از 50 سالگی) و چاقی یکی از مهم‌ترین علل سرطان پستان به خصوص در خانم‌های یائسه است.

طباطبائیان افزود: هر یک از این عوامل به تنهایی به دلیل پرخطر بودن نیست اما کنار هم قرار گرفتن آن‌ها نگران کننده است.

وی با بیان اینکه اشعه دستگاه‌های ماموگرافی می‌تواند بالقوه سرطان زا باشد، گفت: اگر طبق پروتکل درمانی از این تجهیزات استفاده شود و برای انجام غربالگری زیر 35 سالگی ماموگرافی انجام نشود مگر در شرایط خاص و با تجویز جراح پستان و این روش تشخیصی پس از 35 سالگی به صورت سالانه انجام شود هیچ خطری برای فرد ندارد.

این متخصص جراحی پستان با اشاره به اینکه توده‌ها و کیست‌ها در سن پایین با سونوگرافی و در سن بالا با ماموگرافی قابل تشخیص هستند، تصریح کرد: کیست حباب آبکی است که در 99 درصد موارد خطری ندارد و سرطان‌ها، توده‌های توپری هستند که در سن پایین (زیر 30 سال) 90 درصد خوش‌خیم‌اند و در سن بالا (بعد از 50 سالگی) حدود 50 درصد توده‌های پستان بدخیم‌اند که تمایل به عمل آن‌ها بیشتر است.

مرگ ومیر سرطان پستان نسبت به سرطان‌های دیگر کمتر است

طباطبائیان با بیان اینکه خانم‌ها با انجام معاینات ماهیانه پستان و مشاهده هرگونه توده، تغییر، تورفتگی و زخم به اولین مرکز بهداشتی مراجعه کنند، گفت: اگر در افراد به علت وجود توده و ضایعه مشکوکی توصیه به نمونه برداری شد سریعا این کار انجام شود چرا که در اثر اهمال و به تعویق انداختن ممکن است توده بزرگ شود و شانس درمان موفق از بین می‌رود.

وی افزود: علیرغم شیوع سرطان پستان امکان درمان آن وجود دارد و مرگ و میر این سرطان نیز نسبت به سرطان‌های دیگر کم است.

این متخصص جراحی پستان با بیان اینکه درمان مناسب این سرطان بستگی به تشخیص زودهنگام و عمل به توصیه‌های پزشک از جمله شیمی درمانی، پرتو درمانی و جراحی دارد، خاطرنشان کرد: سرطان جزو بیماری‌هایی است که احتمال عود دارد اما استفاده از هر کدام از این درمان‌ها احتمال عود را به حداقل می‌رساند.

طباطبائیان با اشاره به اهمیت حفظ و زیبایی سینه در خانم‌های جوان و شیوع سرطان پستان در آن‌ها تصریح کرد: خانم‌ها بهتر است قبل از جراحی از متخصص جراحی پستان مشاوره بگیرند چرا که ممکن است روش برداشتن سینه توسط جراح عمومی به نحوی باشد که امکان بازسازی مناسب پستان برای آن‌ها وجود نداشته باشد و یا خیلی کم شده باشد.

وی افزود: هنگام مواجه با سرطان پستان نگرانی به حدی است که خانم‌ها در اولین فرصت فکر جراحی هستند نه بازسازی بنابراین ممکن است شانس بازسازی مناسب با تکنیک ارزان را از دست دهند و مجبور به استفاده از تکنیک‌های پشرفته با هزینه‌های بیشتری شوند.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن