واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بیماران سرطانی چشم براه مشارکت خیرین در مسیر بهبود درمانها شیراز - ایرنا- سرطان یکی از بیماریهای پیش رونده در دهه اخیر است که به نوعی همزاد بشر امروزی شده ، به گونه ای که همه افراد در خانواده ، فامیل ، دوستان و آشنایان خود نمونه ای از آن را تجربه کرده اند.
سلامت و شرایط جسمی و روحی بیمار سرطانی به هیچ عنوان قابل پیش بینی نیست و در طول درمان همواره نیاز به درمانهای جانبی و مختلف پیدا می کند .
بگفته متخصصان و صاحبنظران ، خدمات رسانی به بیماران سرطانی امکانات و تجهیزات وسیعی را می طلبد که تامین این مهم ازعهده دولتها به تنهایی بر نمی آید.
بیماری سرطان سالانه 10 میلیون نفر در دنیا را گرفتار می کند که 7/4 میلیون نفر از آنان در کشورهای توسعه یافته و بقیه در کشورهای کمتر توسعه یافته زندگی می کنند.
این بیماری عامل 12 درصد از مرگ و میرهای سراسر جهان است و در یک دوره 20 ساله مرگ و میر ناشی از سرطان از شش میلیون نفر به 10 میلیون نفر در سال افزایش خواهد یافت .
در کشور ما 14 درصد از موارد مرگ و میر مربوط به انواع سرطانهاست و سومین عامل مرگ و میر در کشور محسوب می شود.
در ایران سالانه 80 هزار نفر به سرطان مبتلا می شوند که حدود هفت هزار نفر از آنان در فارس زندگی می کنند ، همچنین سالانه این بیماری جان 30 هزار نفر از مبتلایان را می گیرد که افزون بر دو هزار نفر از آنها مربوط به فارس است.
استان فارس از دیر زمان مرکز درمانی جنوب کشور و کشورهای حوزه خلیج فارس بوده و ناگزیر باید علاوه بر جمعیت خود به بیماران این مناطق نیز خدمات درمانی ارائه دهد.
در بحث بیماران سرطانی نیز بدین گونه است ، مسوولان بهداشتی و درمانی فارس همواره باید دغدغه افزایش خدمات درمانی را در برنامه های استان داشته باشند.
از سوی دیگر بدلیل کمبود بودجه های دولتی ، ارائه خدمات درمانی با مشکل مواجه می شود که خوشبختانه خیرین فارس با حمایتهای شایسته خود گامهای اساسی در این مسیر را برداشته اند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بیماری سرطان یکی از بیماریهای است که برغم تاکید بر برنامه های پیشگیری و بکارگیری درمانهای پیشرفته همچنان رو به رشد است.
دکتر محمد هادی ایمانیه افزود: در چند سال اخیر دانشگاه با ایجاد ظرفیتهای مختلف جهت رفع مشکلات بیماران سرطانی و بهبود ارائه خدمات تلاش زیادی انجام داده اما افزونی بیماران همواره ما را یک گام در عقب نگه داشته است.
وی ادامه داد: امکانات پزشکی شیراز و فارس همواره میان استانهای جنوبی کشور تقسیم شده در حالیکه بودجه های دولتی بهداشتی و درمانی این استان متناسب با آن نبوده است.
وی اضافه کرد: در سالهای اخیر خیرین فارس با حمایتهای خود و افزایش امکانات درمانی گامهای اساسی در این استان برداشته اند.
بگفته وی ، احداث بیمارستان انکولوژی امیر با همت بانوی خیر زهرا سعادت نمونه ای از این حمایتهای مهم بوده است.
ایمانیه بیان داشت : اما همچنان نیازهای بیماران سرطانی و کمبود امکانات بدلیل فزونی بیماران پا برجاست.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: مجمع خیرین تامین سلامت فارس ضمن مطالعه و بررسی نیازها و توانمندیها ، برای احداث بیمارستان ویژه سرطان در شیراز تلاش کرده است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر با همکاری اوقاف ، برای احداث این بیمارستان از وقف جمعی بهره گرفته شده تا خیرین استان با هرگونه توانمندی بتوانند در این طرح کمک کنند.
مدیر عامل مجمع خیرین تامین سلامت فارس گفت: استان فارس به لحاظ درمانی تخصصی و فوق تخصصی همواره جوابگوی نیازهای استانهای همجوار و مجموعه جنوب کشور بوده است.
دکتر علی اکبر رامجردی بیان داشت: امکانات درمانی و تخصصی در شیراز هر چه گسترده تر می شود بازهم بدلیل حجم مراجعه بیماران جوابگوی نیازها نیست.
وی افزود: در دهه اخیر با افزایش تعداد بیماران سرطانی ، بخش های درمانی سرطان در بیمارستان نمازی توسعه یافت اما هنوز مشکلات کماکان باقی است.
وی گفت: خیرین فارس اولویت وقف را به حمایت از بیماران سرطانی داده اند و در تلاش هستند تا با جلب حمایتهای بیشتر پروژه این بیمارستان را شروع کنند.
رامجردی افزود: با تکیه بر تحقیقات می توان ادعا کرد که 80 درصد از افراد برای صرف امور خیر خود در عرصه سلامت اتفاق نظر دارند که این مهم می تواند منجر به ایجاد خدمات درمانی اساسی در منطقه شود.
وی اضافه کرد: برای احداث بیمارستان تخصصی سرطان زمینی در شهرک صدرا از مجموعه بیمارستان پیوند اعضا ابن سینا در نظر گرفته شده است.
مدیر عامل مجمع خیرین فارس گفت: با توافق اوقاف و بانک مرکزی اوراق مشارکت در بانکهای عامل منتشر می شود تا مردم با هر قدرت مالی بتوانند در این اقدام خیر گام بردارند.
بگفته وی ، از نیمه دوم ماه مبارک رمضان ، اوراق مشارکت از طریق بانکهای عامل در اختیار مردم گذاشته می شود.
رامجردی بیان داشت: همچنین زمینه خرید اوراق یکصد هزار ریالی به صورت اینترنتی از طریق تلفن همراه فراهم شده است.
وی گفت: برای احداث این بیمارستان یک هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت در نظر گرفته شده که در فاز اول فروش 200 میلیارد ریال اوراق مشارکت از سوی بانکهای عامل پیش بینی شده است.
وی افزود: بیمارستان 500 تختخوابی ویژه سرطان جنوب کشور ، یک هزار و 500 میلیارد ریال هزینه در برخواهد داشت که در صورت استقبال مشارکت مردمی ، فروش اوراق مشارکت تمدید خواهد شد.ک/4
/ 667680
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
11/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]