واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بيماران سرطاني مجبور به پرداخت 100 درصد هزينه دارو شدند
در پي تفاهمنامه اخير وزارت بهداشت با بيمهها با هدف حمايت از داروهاي ايراني، پس از گراني قيمت برخي داروهاي بيماران تالاسمي، اين بار گراني براي بيماران سرطاني به حدي رسيد كه آنها را مجبور كرده خريد ماهانه خود را به نصف برسانند.
در پي تفاهمنامه اخير وزارت بهداشت با بيمهها با هدف حمايت از داروهاي ايراني، پس از گراني قيمت برخي داروهاي بيماران تالاسمي، اين بار گراني براي بيماران سرطاني به حدي رسيد كه آنها را مجبور كرده خريد ماهانه خود را به نصف برسانند.
درپي تفاهمنامه اخير وزارت بهداشت با وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي كه با هدف حمايت از داروهاي توليد داخل امضا شده بود، برخي از داروهاي بيماران صعبالعلاج و خاص طي روزهاي اخير افزايش يافت كه به همين دليل وزير بهداشت ابلاغ كرد، ظرف حداكثر شش ماه با برنامهريزي و اطلاعرساني لازم به تدريج داروهاي وارداتي با داروهاي توليد داخل جايگزين شوند. اين در حالي است كه هنوز وضعيت داروي بيماران سرطاني تغييري نكرده است. برخي از اين داروها كه توسط بيماران روزانه به ميزان بالا بايد استفاده شود با قيمت حدود 258 تا 500 هزار تومان است و اكنون بيمه، پوشش كافي آن را نميدهد. بسياري از داروهاي مربوط به درمان سرطان از حمايت بيمهها برخوردار نيستند و اگر بيماري مجبور باشد تا پايان عمر از درمانهاي تركيبي مثل جراحي، شيمي درماني و راديوتراپي استفاده كند، هزينههاي درمان او گاه به صدها ميليون تومان نيز خواهد رسيد اما حجم حمايتهاي مالي از اين بيماران به هيچ وجه پاسخگوي نيازهاي درماني آنان نيست.
هم اكنون بيش از 300 هزار بيمار مبتلا به سرطان در كشور وجود دارد و هر ساله 90 هزار بيمار جديد نيز به آمار مبتلايان اضافه ميشود و در طرح تحول نظام سلامت، خبرهاي خوشي به اين بيماران اختصاص يافته است. به گفته برخي از بيماران مبتلا به سرطان، در سالهاي اخير 50 درصد هزينه اين داروها توسط بيمه پرداخت ميشد و 50 درصد مابقي را بيماران ميدادند اما در روزهاي گذشته، زماني كه به داروخانه مراجعه كردهاند مجبور به پرداخت 100درصدي هزينه آن شدهاند. برخي از اين بيماران مجبور شدهاند براي 15 روز از ماه داروي خود را تهيه كنند؛ چراكه توان پرداخت همه هزينهها را نداشتهاند. عبدالله فضلي زاده، رئيس انجمن سرطان ايران در اين باره به فارس گفت: بسياري از داروها تحت پوشش بيمه قرار گرفتهاند اما داروهاي ساخت داخل كه مشابه خارجي آن وجود دارند با پوشش كاملتري ارائه ميشوند. وي ميگويد: برخي بيماران با باورهاي خودشان اصرار به خريد و تهيه داروهاي خارجي دارند و از طرفي پزشكان نيز وظيفه دارند دارو را با نام ژنريك آن نسخه كنند. فضلي زاده تصريح كرد: كيفيت داروهاي ايراني بايد به حدي بالا برود كه بيماران به باور مصرف آن برسند. البته منكر آن نميشويم كه وزارت بهداشت و سازمان تأمين اجتماعي به مؤسسات بهداشتي و در پوشش هزينهها كمك زيادي كردهاند اما هنوز برخي داروهاي خارجي در كشور توليد نميشوند و به همين دليل پزشكان مجبور به تجويز آنها ميشوند كه اميدواريم اين داروها هم تحت پوشش بيمه قرار گيرند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: 31 خرداد 1393 - 22:51
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]