واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: کاش اندکی هم دلواپس منافع ملی بودند
اردیبهشت سال 93 همایشی تحت عنوان دلواپسیم در مجتمع فرهنگی 13 آبان به منظور به نیت ابراز نگرانیها در مورد توافق نامه ژنو برگزار شد که البته به اعتقاد بسیاری از صاحنظران به یک شوی تبلیغاتی شبیه بود.
آفتاب: سرویس سیاسی - پیام خلیلی- پس از برگزاری همایش دلواپسان، احمد حکیمی پور دبیر کل حزب اراده ملت، خبر از اخذ مجو برای برگزاری گردهمایی در حمایت از توافق نامه ژنو در محوطه وزارت امور خارجه داد اما بعد از مدتی این وزارتخانه با انتشار بیانیهای ضمن تاکید بر این مطلب که همواره متکی بر حمایت افکار عمومی بوده است، با برگزاری چنین همایشی مخالفت کرد و نوشت: چنین همایشی متعارف نیست و جزو وظایف محوله به وزارت خارجه قرار ندارد و بهترین نوع حمایت، اعتلای نام ایران اسلامی در جهان است.
با لغو این در نهایت حزب مردمسالاری روز 5 شنبه همایشی با عنوان دل آرامیم برگزار کرد که نه تنها پاسخ سوالات مطرح شده در همایش دلواپسیم را داد بلکه اینبار نوع دیگری از نگرانیها را مطرح کرد.
اما نکته جالب در مورد همایش دلواپسیم و دل آرامیم این بود که شرکت کنندگان حاضر در این همایش ها، هر یک از نگاه خود، نگرانیها را در مورد آینده کشور ابراز کردند.
شرکت کنندگان درهمایش دلواپسیم که همگی نگران توافقنامه ژنو بودند اکثرا از اعضای فعال جبهه پایداری بودند و قصدشان انتقاد از توافق نامه ژنو و به عبارت روشن تر زیر سووال بردن آن بود.
ناصر نوبری دیپلمات سابق وزارت خارجه ایران یکی از سخنرانان همایش دلواپسیم بود که آمده بود تا توافق نامه ژنو را نقد کند اما بیشتر دلواپس ترکیب تیم هستهای مذاکره کننده بود تا نتایج آن!! به طوری که در سخنانی گفت: ما برای تیم ملی فوتبال خود که میخواهد هر 4 سال یک بار به جام جهانی برود گزینشهای جدی انجام میدهیم تا بهترین ترکیب را به جام جهانی بفرستیم. آیا تیم ملی مهمتر است یا تیم مذاکرهکننده هستهای که میخواهد سرنوشت 100سال آینده کشورمان را رقم بزند.
وی با تأکید بر اینکه تیم هستهای باید از قویترین دیپلماتها تشکیل شود، گفت: این هیأت باید ترمیم شود و من پیشنهادهایی را برای ترکیب آن دارم. همین سخنان وی باعث شد تا خیلی ها دلیل نگرانی نوبری را عدم دعوت او برای مذاکرات هستهای بدانند.
دلواپس دیگر این همایش فریدون عباسی رئیس سابق سازمان اتمی بود و در مورد بخشی از دلواپسیهای خود در این همایش اینطور گفت: تیم مذاکره کننده سابق به خوبی و قهرمانانه در مقابل خواستههای 1+5 ایستادگی کرد و اگر بخواهیم عنوان قهرمانی به کسی بدهیم باید به تیم آقای جلیلی بدهیم نه دیگران! شیوه ای که وی از آن دفاع کرد همان روشی بود که در زمان انتخابات 92 به شدت مورد انتقاد علی اکبر ولایتی قرار گرفت و او در این باره گفت: "دیپلماسی و مذاکره کلاس فلسفه نیست." مذاکراتی چندین ساله که بنابر اعلام بزرگان عرصه دیپلماسی خارجی، دستاوردی جز تحریم مجدد بعد از هر مذاکره نداشت و این در حالی بود که عباسی این روش را نوعی افتخار میدانست.
اما برخی دیگر از حاضران همایش دلواپسیم نگرانیشان از جنس انتظار ذهنی بود. در واقع انتظار داشتند در یک توافق نامه 6 ماهه، تمامی تحریمها برچیده شود و معتقد بودند باید مذاکراتی که 10 سال طول کشیده در یک شب حل شود! به طوری که اسماعیل کوثری نماینده مردم تهران در مجلس، نگرانی خود را اینطور بیان کرد: حرف ما با تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان این است که در برابر این همه امتیازات که در توافق ژنو به 1+5 دادید، باید تمام تحریمها لغو میشد نه اینکه صرفاً صنعت کشتیرانی و پتروشیمی ما تا حدودی از تحریم رها شود.
در نهایت دل آرامان بعد از 2 ماه نه تنها پاسخ سوالات مطرح شده در همایش دلواپسیم را دادند بلکه این بار نوع دیگری از نگرانیهای واقعی کشور را اعلام کردند. داریوش قنبری عضو حزب مردمسالاری با بیان اینکه پایگاه مردمی دلواپسان 4 میلیون نفر است، گفت: "رییسجمهوری را که دارای رأی اکثریت است، کنار میگذارند و میگویند ما نماینده مردمیم." وی سپس از حضار پرسید: زمانی که افرادی با عنوان کاسبان تحریمها پیدا شدند و میلیاردها از جیب ملت به جیب خود زدند، چرا آن وقت این افراد دلواپس نشدند؟
حجتالاسلام والمسلمین "قیومی"، نیز در مورد انتقادهای دلواپسان به تیم هستهای، با اشاره به حمایتهای مقام معظم رهبری از تیم مذاکرهکننده هستهیی، گفت: اگر ما به ولایت فقیه و بزرگان معتقدیم، زمانی که آنها به یک تیمی اطمینان و اعتماد میکنند و میگویند که آنها فرزندان ما هستند، دلواپسی دیگر معنا ندارد.
جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با انتقاد از کسانی که به خاطر بدحجابی عدهای دیگر، به وزیر کشور کارت زرد دادهاند در مورد نگرانیهای دل آرامها گفت: ما نگرانیهای عمیقتری داریم. نگران آینده کشور، وضع اقتصاد، میلیونها جوان بیکار که نمیتوانند ازدواج کنند و نمیتوانند مسکن بخرند، هستیم که همه اینها امالفساد است.
وی با بیان اینکه سرقت در حال افزایش است، افزود: ما هم نگران این هستیم که فساد اخلاقی زیاد شده، سن روسپیگری پایین آمده، خانواده دچار آسیب شدهاند. ما نگران فروپاشی خانواده هستیم از هر سه خانواده تهرانی یکی به طلاق میانجامد. 25 درصد ازدواجها بهطور کلی نهایتا به طلاق میرسند.
ما نگران سقوط اخلاقی جامعه هستیم، جامعه ما دچار دروغ و جوسازیهای بیجهت شده است و اینها مایه نگرانی است. خلأ شور و نشاط در جامعه یکی از نگرانیهای اساسی ماست و ما باید نگران اینها باشیم.
مطالب مرتبط
یک سال اعتدال، پس از یک دهه افراط و تفریط
دلواپس چه چیزی هستند، منافع کشور یا منافع حاصل از تحریم
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]