محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826378257
مدیریت مصرف آب اولویت برنامه ششم توسعه /ضرورت توجه به اجرای برنامه ها
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مدیریت مصرف آب اولویت برنامه ششم توسعه /ضرورت توجه به اجرای برنامه ها تهران - ایرنا - با وجودی که مدیریت مصرف آب طی سالهای گذشته به عنوان محور در برنامه های توسعه ای کشور گنجانده شده ولی به اذعان مسئولان هنوز نتوانسته ایم به هدفهای تعیین شده دست یابیم بنابراین ضرورت اجرای برنامه ها و دستیابی به اهدف باید از با حساسیت بیشتری مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، باقی ماندن کمتر از 2 سال به پایان برنامه پنجم توسعه و وضعیت بحرانی آب در حال حاضر توجه به این مقوله در برنامه ششم توسعه را ضروری می سازد.
با نگاهی به قانون برنامه پنجم توسعه و براساس ماده 140 آن، به منظور مدیریت جامع و توسعه پایدار منابع آب در کشور و در راستای ایجاد تعادل بین تغذیه و برداشت از سفره های آب زیرزمینی در تمام دشت های کشور، باید مدیریت آب در این برنامه مورد بازنگری قرار گیرد.
از جمله این برنامه ها، پروژه های سازه ای و غیرسازه ای در سطح تمام دشت های کشور با اولویت دشت های ممنوعه آبی ، اقدامات حفاظتی و جلوگیری و مسلوب المنفعه نمودن برداشت های غیرمجاز از منابع آب زیرزمینی در چارچوب قانون تعیین تکلیف چاه های آب فاقد پروانه، نصب کنتورهای حجمی بر روی تمام چاه های آب محفوره دارای پروانه با هزینه مالکان آن، اعمال سیاست های حمایتی و تشویقی و اجرای نظام مدیریتی آب کشور براساس سه سطح ملی، حوضه های آبریز و استانی به نحوی اقدام نماید که تا پایان برنامه با توجه به نزولات آسمانی، تراز منفی سفره های آب زیرزمینی در این دشتها نسبت به سال آخر برنامه چهارم حداقل 25 درصد از محل کنترل آبهای سطحی و 12.5 درصد از طریق آبخیزداری و آبخوان داری با مشارکت وزارت جهاد کشاورزی بهبود یافته و با استقرار نظام بهره برداری مناسب از دشتهای موضوع این بند اهداف پیش بینی شده را تحقق بخشد.
همچنین وزارت جهاد کشاورزی طرحهای تعادل بخشی نظیر آبخیزداری، آبخوان داری، احیاء قنوات، بهبود و اصلاح روشهای آبیاری و استقرار نظام بهره برداری مناسب دشت ها را به نحوی اجرا نماید که اهداف پیش بینی شده تحقق یابد.
از دیگر محورهای قانون برنامه پنجم توسعه آن است که وزارت نیرو در واردات و صادرات آب به کشورهای منطقه و اجرای طرحهای مشترک آبی با کشورهای همجوار با رعایت منافع ملی و توجیه های فنی، اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی با تأیید شورای اقتصاد مجاز است.
همچنین واحدهای تولیدی، صنعتی، دامداری، خدماتی و سایر واحدهایی که فاضلاب با آلایندگی بیش از حد مجاز استاندارد های ملی تولید می نمایند، موظفند تأسیسات جمع آوری فاضلاب، تصفیه و دفع بهداشتی پساب را اجراء نمایند. واحدهای متخلف جریمه می شوند.
در ماده 141 قانون برنامه توسعه پنجم همچنین آمده که به منظور افزایش بهره وری آب کشاورزی، وزارت نیرو مکلف است نسبت به اصلاح تخصیص ها و پروانه های موجود آب و تحویل حجمی آب به تشکل های آب بران به نحوی اقدام نماید که سالانه حداقل یک درصد از حجم آب مصارف موجود به ویژه در دشت های با بیلان آب زیرزمینی منفی کاهش یابد تا آب صرفه جوئی شده در جهت توسعه اراضی جدید بخش کشاورزی یا سایر مصارف با روشهای نوین آبیاری مورد استفاده قرار گیرد.
همچنین وزارت نیرو مکلف است تا پایان برنامه به تدریج نسبت به صدور سند بهره برداری آب برای تمام حقابه داران و دارندگان مجوز تخصیص آب اقدام نماید و مبادله این اسناد با اطلاع وزارت نیرو (شرکتهای آب منطقه ای) و با رعایت قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغات و اصلاحات بعدی آن و همچنین رعایت حفظ سطح کشت در بازارهای محلی مجاز است.
براساس قانون برنامه پنجم توسعه دولت مکلف است در تهیه و اجرای همزمان طرحهای تأمین آب و طرحهای مکمل نظیر احداث شبکه های آبیاری و زهکشی و تجهیز و نوسازی اراضی پایین دست و طرحهای حفاظت خاک و آبخیزداری در حوزه های بالادست سدهای مخزنی هماهنگی لازم به عمل آورد.
همچنین دولت شبکه های اصلی و فرعی آبیاری و زهکشی اراضی آبخور سدهای احداث شده را گسترش دهد به نحوی که سالانه حداقل بیست واحد درصد نسبت به عملکرد طرحهای سال قبل افزایش یابد.
ماده 142 قانون برنامه پنجم توسعه نیز به منظور تقویت بازارهای محلی و منطقه ای و توجه به ارزش آب، به وزارت نیرو اجازه داده می شود خرید آب استحصالی و پساب تصفیه شده از سرمایه گذاران اعم از داخلی و خارجی، آب مازاد ناشی از صرفه جویی حقابه داران در بخشهای مصرف و همچنین هزینه های انتقال آب توسط بخش غیردولتی را با قیمت توافقی یا با پرداخت یارانه براساس دستورالعمل مصوب شورای اقتصاد، تضمین نماید.
همچنین سرمایه گذاری و مالکیت، مدیریت و بهره برداری سدها و شبکه های آبرسانی با حفظ تمام حقوق حقابه بران، توسط بنگاهها و نهادهای عمومی غیردولتی و بخشهای تعاونی و خصوصی با رعایت سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی و قانون مربوط مجاز است.
براساس قانون برنامه پنجم توسعه به منظور جمع آوری آبهای سطحی و هرز آبهای پراکنده و نیز استفاده و جمع آوری نزولات آسمانی در فصلهای غیرزراعی برای بهبود کشاورزی، وزارت نیرو موظف است در دو سال اول برنامه نسبت به احیا آب بندان های شناخته شده اقدام و در صورت نیاز آب بندانهای جدید احداث نماید.
با توجه به مواد قانون برنامه پنجم توسعه در زمینه صیانت از آبهای زیرزمینی حمید چیت چیان وزیر نیرو بحران منابع آب زیر زمینی را از دیگر نشانه های بحران در منابع آب دانسته و گفته که یکی از آسان ترین راه های تأمین آب استفاده از چاه ها است که بیش از نیمی از آب مورد نیاز کشور از طریق این آب ها تأمین می شود.
وزیر نیرو تاکید کرده متاسفانه چاه های غیرمجاز زیادی حفر شده اند و از سوی دیگر چاه های مجازی که پروانه صادر شده برای برداشت آب دارند بیش از حدمجاز از آنها آب برداشت شده به گونه ای که طی سالیان گذشته 100 میلیارد مترمکعب از ذخایر استاتیک سفره های آب زیرزمینی کاهش یافته که این میزان در سال گذشته به 11 میلیارد مترمکعب رسیده است.
به گفته چیت چیان این وضعیت به سرعت دشت های ما را به سمتی می برد که با اضافه کردن چاه ها و افزایش عمق چاه ها امکان استحصال آب بیشتر فراهم نشود و به تدریج کشاورزی از بین رود و موجب شود تا مراکز جمعیتی مجبور به جابجایی شوند.
چندی پیش نیز حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری با اشاره به اینکه ˈفشار بیش از حد در برداشت و مصرف منابع آب موجب شده محیط های آبی کشور در وضعیت بسیار شکننده قرار بگیرندˈ، تاکید کرد: مدیریت آب یکی از مهمترین چالش های پیش روی دولت تدبیر و امید و حل آن مستلزم مشارکت همگانی و یاری متخصصان و انجمن های علمی است.
وی در پیامی به همایش علم، صلح و توسعه که به مناسبت «روز جهانی علم در خدمت صلح» با موضوع محوری بحران جهانی آب در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، به آلودگی آب و تشدید کیفیت منابع آبی کشور به عنوان بخشی از مشکلات این حوزه اشاره کرد و افزود: نمی توان اثرات پدیده تغییر اقلیم بر منابع آب و اکوسیستم کشور را نادیده گرفت.
رییس جمهوری در این پیام خطاب به استادان، متخصصان و شرکت کنندگان در همایش تاکید کرده است: «آب یک منبع طبیعی کمیاب و حیاتی و در عین حال تجدیدپذیر است که انسان به طور مستمر و در هر زمان و مکان به آن نیاز دارد. آب همچنین یک کالای با ارزش و غیرقابل جایگزین در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور است. آب نقش محوری در آمایش سرزمین بر عهده داشته و زیرساخت توسعه سایر بخش هاست و بالاخره آب یکی از مهمترین مؤلفه ها در حفظ تعادل و پایداری اکوسیستم و محیط زیست است.»
در ادامه این پیام آمده است: «کشور عزیز ما با متوسط بارندگی حدود 250 میلی متر که حدود یک سوم متوسط جهانی است و پتانسیل تبخیری بیش از سه برابر پتانسیل جهانی از مناطق خشک و کم آب جهان است و چنانچه اثرات بارندگی نوار ساحلی شمالی را در سطح کشور کاهش دهیم، ملاحظه می گردد که پتانسیل تولید آب کشور ناشی از پایین بودن بارندگی چه مقدار ناچیز است. پتانسیل نرمال منابع آبی کشور 135 میلیارد مترمکعب برآورد شده که تاکنون بیش از 70 درصد آ ن (104 میلیارد متر مکعب) در چرخه مصرف قرار گرفته است.»
رییس جمهور در این پیام افزوده است: «فشار بیش از حد در برداشت و مصرف منابع آب باعث شده که محیط های آبی کشور در وضعیت بسیار شکننده و دچار بی مهری قرار گرفته و از شواهد بارز آن می توان به بحران دریاچه ارومیه و تهدید خشک شدن تالاب های داخلی (بختگان، طشک، گاوخونی و غیره) اشاره کرد. فشار بیش از حد در برداشت منابع آب های زیرزمینی و افت سطح آبهای زیرزمینی موجب شده نزدیک به 300 دشت (از 609 دشت کشور) در وضعیت بحرانی قرار گیرند به نحوی که در حال حاضر میزان بیلان منفی برداشت از آب های زیرزمینی به بیش از 10 میلیارد مترمکعب رسیده است و سطح وسیعی از کشور با تهدید شوری آب و خاک و نشست زمین مواجه شده اند.»
رییس جمهور در پیام خود تصریح کرده است: «مبحث آلودگی آب و تشدید کیفیت منابع آبی کشور را نیز بایستی به موضوعات فوق اضافه کرد و نمی توان اثرات پدیده تغییر اقلیم بر منابع آب و اکوسیستم کشور را نیز نادیده گرفت.»
روحانی همچنین تاکید کرده است: «امنیت غذایی و توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی (آمایش سرزمین) کشور مستلزم توجه خاص و ارتقاء مدیریت آب است و انجمن های علمی و فرهیختگان کشور می توانند دولت را در این زمینه یاری و مساعدت کنند.»
بنابراین به نظر می رسد توجه به مدیریت مصرف آب یکی از اصلی ترین و اساسی ترین محورهای برنامه ششم توسعه کشور باشد چرا که از اولویت های توسعه پایدار حفاظت وصیانت از آب و بهره وری مناسب از این ماده حیاتی است.
اگرچه طی سالهای گذشته آنچنان که باید در زمینه مدیریت مصرف آب مطابق برنامه قانون پنجم توسعه حرکت صورت نگرفته ولی با توجه به شرایط بحرانی موجود در زمینه آب و نیاز آینده به این ماده حیاتی هرگونه بی توجهی به برنامه ریزی های مناسب و بی دقتی در اجرای برنامه ها خسارات جبران ناپذیری را در پی خواهد داشت.
اقتصام(5)1053**1558
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]
صفحات پیشنهادی
برنامه ششم توسعه روستایی به مجلس رسید
رییس کمیسیون برنامه وبودجه خبر داد برنامه ششم توسعه روستایی به مجلس رسید وی با بیان این که در یک مجموعه منظم زندگی در روستا و شهرها تصمیم گیران و تصمیم سازان نقش مهمی دارند افزود توزیع مناسب منابع در کشور و توجه به نیازهای روستاها و شهرها باید با اولویت بندی انجام شود تا بتوانییادداشت اقتصادی/ لزوم توجه جدی به حفظ منابع طبیعی و مرتع در برنامه ششم/مرتع منبع حفظ آب و خاک و تامین غذا
یادداشت اقتصادی لزوم توجه جدی به حفظ منابع طبیعی و مرتع در برنامه ششم مرتع منبع حفظ آب و خاک و تامین غذاحال که تدوین برنامه ششم توسعه آغاز شده است مسئولان به منابع طبیعی و محیط زیست کشور به ویژه مرتع که ادامه حیات آینده بشری به آن وابسته است توجه بیشتری کنند همگی با این موضوع متوسعه روستایی باید مورد توجه برنامهریزان ملی قرار گیرد
دوشنبه ۲ تیر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۷ روستا و توسعه روستایی باید مورد توجه خاص برنامهریزان ملی قرار گیرد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا محمدرضا شاملو - معاون عمران روستایی بنیاد مسکن - در همایش ملی توسعه پایدار کالبدی – فضایی روستایی اظهار کرد در سالهای اخیر موضوع رونمایندگان برای کسب جایگاه مناسب گیلان در برنامه ششم توسعه تلاش کنند
نمایندگان برای کسب جایگاه مناسب گیلان در برنامه ششم توسعه تلاش کنند رشت - ایرنا - نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به تدوین برنامه ششم توسعه گفت نمایندگان استان با نظرات خود برای کسب جایگاه مناسب استان در این برنامه همه تلاش خود را به کار گیرند به گزارش خبرنگار ایرنا محمدبررسی روند تدوین برنامه ششم توسعه /آسیب شناسی برنامه های گذشته
نوبخت خبر داد بررسی روند تدوین برنامه ششم توسعه آسیب شناسی برنامه های گذشته خبرگزاری پانا سخنگوی دولت بررسی روند تدوین برنامه ششم توسعه و آسیب شناسی برنامه های گذشته را از جمله مباحث امروز نشست هیئت عنوان کرد ۱۳۹۳ چهارشنبه ۴ تير ساعت 13 53 به گزارش خبرگزاری پانا محمد بتوسعهی روستایی محور اصلی برنامه ششم توسعه
معاون فنی و عمران روستایی بنیاد مسکن توسعهی روستایی محور اصلی برنامه ششم توسعه شاملو گفت در برنامهی پنجم توسعه به توسعهی روستایی توجه چندانی نشد اما یکی از اولویت های اصلی در تدوین برنامهی ششم به شمار میرود به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران محمدرضا شاملو دررئیس جمهور:اولویت در برنامه ششم توسعه بهره گیری از ظرفیت بخش خصوصی است
رئیس جمهور اولویت در برنامه ششم توسعه بهره گیری از ظرفیت بخش خصوصی است سیاست > دولت - رئیسجمهور با تأکید بر لزوم توجه به اولویتهای کشور در تدوین برنامه ششم بر بهره گیری از ظرفیت بخش خصوصی در تأمین مسکن مورد نیاز جامعه تأکید کرد به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاهلزوم توجه به اولويت هاي تدوين برنامه ششم و بهره گيري حداکثري از ظرفيت بخش خصوصي
۴ تير ۱۳۹۳ ۱۴ ۲۲ب ظ رييس جمهور در جلسه هيات دولت خواستار شد لزوم توجه به اولويت هاي تدوين برنامه ششم و بهره گيري حداکثري از ظرفيت بخش خصوصي رييس جمهور به همراه ديگر اعضاي دولت در جلسه امروز هيات دولت به بررسي مهمترين مسايل اجرايي کشور پرداخت که مهمترين بخش آن بررسي اولويت هايکوثری: در برنامه ششم توسعه به مباحث هستهای توجه بیشتری خواهد شد
در گفتگو با باشگاه خبرنگاران کوثری در برنامه ششم توسعه به مباحث هستهای توجه بیشتری خواهد شد رئیس کمیته دفاعی مجلس گفت در برنامه ششم توسعه توجه بیشتری به مباحث هستهای خواهد شد اسماعیل کوثری نماینده مردم تهران در گفتگو با خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران به تدوین برنامهمعاون برنامهریزی استاندار کردستان: دستگاهها طرحهای اجرایی خود را در قالب برنامه ششم توسعه کشور ارائه دهند
معاون برنامهریزی استاندار کردستان دستگاهها طرحهای اجرایی خود را در قالب برنامه ششم توسعه کشور ارائه دهندمعاون برنامهریزی استاندار کردستان گفت با توجه به آغاز تدوین برنامه ششم توسعه کشور در این راستا سازمانهای دولتی استان باید طرحهای اجرایی خود را درقالب تحقق اهداف برنامه شعدم تحقق کامل طرح های پالایشی در برنامه پنجم توسعه
شنبه ۷ تیر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۷ معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی کشور گفت بدلیل تامین نشدن کامل منابع مالی مورد نیاز طرح های پالایشی در برنامه پنجم توسعه به طور کامل محقق نشده است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا درباره تحقق برنامه پنجم توسعه اقتصادی کشوراحیای سازمان مدیریت برنامهریزی در راستای پیشبرد اهداف دولت
میرمحمدی عنوان کرد احیای سازمان مدیریت برنامهریزی در راستای پیشبرد اهداف دولت یک نماینده مجلس گفت احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی در راستای پیشبرد اهداف دولت موفقتر عمل میکند سید محمد حسین میرمحمدی در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران اظهار داشت با توجه به تجربفرماندار ویژه میانه بر ضرورت مدیریت زمان در اجرای طرح های عمرانی تاکید کرد
فرماندار ویژه میانه بر ضرورت مدیریت زمان در اجرای طرح های عمرانی تاکید کرد تبریز - ایرنا - معاون استاندار آذربایجان شرقی و فرماندار ویژه شهرستان میانه بر ضرورت مدیریت زمان در اجرای طرح های عمرانی تاکید کرد به گزارش ایرنا اسماعیل حیدری آزاد روز شنبه در جلسه پشتیبانی طرح اردوهایاصناف نقشی مهم دراجرای موفق برنامه های اقتصادی دولت دارند
اصناف نقشی مهم دراجرای موفق برنامه های اقتصادی دولت دارند بوشهر- ایرنا - فرماندار دشتی گفت اصناف و بازیاران جایگاه ویژه ای در رونق اقتصادی دارند و نقش آنها دراجرای موفقیت آمیز برنامه های اقتصادی دولت برجسته است به گزارش ایرنا غلامرضا مهرجو روز دوشنبه در نشست با مسوولان اتحادیهبرنامهریز حلقه گمشده توسعه تعاونیها
یک کارشناس اقتصادی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران برنامهریز حلقه گمشده توسعه تعاونی ها همگرایی بین بخش تعاون با تمام زیربخشهای اقتصاد به ویژه بخش خصوصی سبب کاهش وابستگیها به اقتصاد دولتی شده پس این مهم نیازمند برنامهریزی است غلامرضا طاهری کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگبرنامه سوم توسعه سنگ بنای ولنگاری بانکها بود
برنامه سوم توسعه سنگ بنای ولنگاری بانکها بودتاریخ انتشار سه شنبه ۱۰ تير ۱۳۹۳ ساعت ۰۹ ۳۲ ;روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه خود نوشت یک کارشناس اقتصادی اصلاحطلب میگوید در برنامه سوم توسعه دوره سازندگی بزرگترین خطا اتفاق افتاد که اقتصاد ایران همچنان در حال ضسیاست های اقتصاد مقاومتی محور کار برنامه ششم است/ اعتبار 250 میلیارد ریالی برای نجات جنگل های زاگرس
سخنگوی دولت اعلام کرد سیاست های اقتصاد مقاومتی محور کار برنامه ششم است اعتبار 250 میلیارد ریالی برای نجات جنگل های زاگرس تهران - ایرنا - سخنگوی دولت با اعلام تخصیص 250 میلیارد ریال اعتبار برای احیا و بهسازی جنگل های زاگرس در جلسه هیات دولت گفت سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ابل-
اقتصادی
پربازدیدترینها