محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842024961
قرارداد «تیپ» مانع فساد نفتی میشود
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: قرارداد «تیپ» مانع فساد نفتی میشود
ما در آن زمان، پنجتا ششعامل را برای ارایه کار به خارجیها در نظر میگرفتیم. به عنوان مثال در صورتی کار به خارجیها داده میشد که یا از نظر تکنولوژی یا مالی با مشکل مواجه بودیم، یا باید پروژه با سرعت بیشتری نسبت به شرایط معمول اجرایی میشد.
کد خبر: ۴۱۳۶۹۵
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۳ - ۰۷:۳۸ - 06 July 2014
هادی نژادحسینیان در گفتوگو با «شرق» از نبود یک تیپ قراردادی مشخص در نفت گلایه میکند و در عین حال از بیژن نامدارزنگنه میخواهد که بهجای افزایش حقالزحمه پروژهها، شرکت ملی نفت را از نظر تفکر پاکسازی کند.
نژادحسینیان در این گفتوگو از روزهایی میگوید که قرار بود پارسشمالی با حضور ژاپنیها به بهرهبرداری برسد که در این صورت امروز شاید چهارسال از تولید و صادرات الانجی ایران میگذشت؛ پروژهای که اینروزها به یک رویای دستنیافتنی بدل شده است. با این حال انصراف ژاپنیها از همکاری با ایران پس از انعقاد قرارداد از زبان نژادحسینیان، معاون اسبق امور بینالملل وزارت نفت شنیدنی است که در ادامه میخوانید.
آقای دکتر، با توجه به تاکید تیم آقای زنگنه بر جذب سرمایهگذاران خارجی در نفت، بهنظر شما طی یکسال گذشته چنین چیزی محقق شده است؟
بنده در حال حاضر چندان در جریان آنچه در نفت میگذرد نیستم. اما اینکه شرکتهای خارجی چه موضعی نسبت به ایران دارند باید گفت ایران یک کشور بزرگ نفتی است که هم صادرکننده نفت و گاز است و هم واردکننده فرآوردههای نفتی. بنابراین با این حجم مبادلات و همچنین میادینی که در اختیار دارد بازاری نیست که شرکتهای بزرگ نفتی آن را فراموش کنند. البته باید در نظر داشت هر شرکت نفتی مشتریای را انتخاب میکند که علاوهبر دارابودن پتانسیلهای موجود در عین حال سود بیشتری را عایدش کند.
منظور شما این است که ما تنها نباید به داشتن این پتانسیلها در جهت جذب سرمایههای خارجی تکیه کنیم، بلکه باید بهدنبال ایجاد جذابیت مالی هم باشیم؟
بههرحال شرکتهای نفتی، پروژههایی که در کشورهای مختلف عرضه میشود را بررسی و آنکه بیشترین صرفه را برایشان داشته باشد انتخاب میکنند. بنابراین جلبتوجه شرکتهای بزرگ نفتی قطعا بستگی به سیاستها و برنامههای ما برای سالهای آینده نفت کشور دارد.
منظور شما این است که ما باید بهدنبال تغییر در قوانین خود باشیم؟
خیر؛ ما باید بهدنبال ایجاد ثبات در قوانین باشیم. برخی از مصوبهها و تصمیمگیریهای آنی دیده میشود که قطعا این مسایل در بلندمدت به نفت کشور صدمه وارد میکند. بهعنوان مثال نباید اینطور باشد که وزیر نفت این اختیار را داشته باشد که بدون مناقصه، کاری را به دست شرکتی بسپارد یا انتشار اخباری چون افزایش سود پیمانکارها که قطعا اشتباه است. چراکه چنین تبلیغاتی اثر سوئی بر صنعت نفت دارد. قطعا این مسایل بیثباتی در کشور را به تصویر میکشد و این مساله اصلا بهنفع کشور نیست. ما باید یک روش خاص برای برخورد با پیمانکاران داشته باشیم و همواره در جهت تقویت و بهبود آن باشیم نه بهدنبال گرفتن تصمیمهای لحظهای که به سیستم صدمه وارد کند. اگر این مساله رعایت و تحریمها برداشته شود قاعدتا پیمانکارها علاقهمند به اجرای کار در ایران خواهند بود.
در مورد قراردادهای نفتی هم باید شاهد این ثبات باشیم؟
ببینید در اینکه قراردادهای بیع متقابل قراردادهای مناسبی برای ایران است مخصوصا اگر پولی نداشته باشیم شکی نیست. در این صورت میتوانیم پولی را قرض بگیریم و بهجای آن در قالب نرخ سود بازپرداخت کنیم. اما یک چیزی که معتقدم این است که باید شرکت ملی نفت بهدنبال تنظیم یک قرارداد تیپ باشد. هرچند که ممکن است سه تا چهار بند یک قرارداد به جهت تنوع آنها دچار تغییر شود، اما کلیات یک قرارداد باید مشخص باشد. اگر بخواهیم خطبهخط یک قرارداد را در ابتدای یک مذاکره شروع به نوشتن کنیم همین امر عامل فساد میشود. در اینصورت عدهای فکر میکنند امضای این قراردادها طلایی است. بنابراین با توجه به اینکه پروژهها اختلاف چندانی با هم ندارند که بخواهیم برای هر پروژه یک قرارداد امضا کنیم بهنظر میرسد بهترین راه برای جلوگیری از فساد و عدم سوءتفاهم برای دیگر دستگاهها داشتن یک قرارداد تیپ است که تنها چند بخش آن قابلتغییر بنابر نوع پروژهها و ضروریات باشد.
در حال حاضر چنین «تیپ» قراردادی وجود ندارد؟
نه در حال حاضر چنین چیزی وجود ندارد. از ابتدای نگاشتن یک قرارداد، از زمان توافق طرفین تا نهاییشدن آنها بعضا پیش آمده که این پروسه تا دوسال به طول انجامیده است. نتیجه آن این است که بسیاری از مذاکراتی که روی قیمتها و جریمهها شده نیاز به بازنگری مجدد دارد چراکه بهعنوان مثال شاهد هستیم که طی دوسال قیمت فولاد دوبرابر شده و همین امر باعث میشود در روند توافقات اختلال بهوجود بیاید. این خوب نیست که پیمانکارها احساس کنند تمام قدرت دست مسوولان اجرایی داخل نفت است و هر کاری که میخواهند انجام دهند تابع دستورات آنهاست.
چرا شما در دوره خودتان این پیشنهاد را ندادید و یک تیپ قراردادی آماده نکردید؟
در دوره ما اشکالات بیع متقابل مورد بررسی قرار گرفت. این بررسی بر اساس نظرات خارجیها و منافع کشور صورت گرفت و نتایج خوبی هم به دست آمد که بخشی از آنها در بیع متقابل نهایی شد.
اگر اشکالات جامع و کاملی بهدستآمده بود چرا در آن زمان تنها یک یا دو بند قرارداد تغییر کرد؟
بنده یک جزوه مفصل تهیه کرده بودم. پیش آقای وزیر وقت نفت (وزیریهامانه) رفتم و جزوه اشکالات را در اختیارشان قرار دادم که ایشان گفتند: «ما تا این حد تغییر را نمیپذیریم، دو، سه بند آن را تغییر دهید کافی است.»
اصلاحیه بر اساس نظرات پیمانکاران خارجی صورت گرفت؟
بله، نظرات آنها هم لحاظ شد. خاطرم هست که شرکتهایی چون توتال، شل، سینوک و سیانپیسی با یک شوق خاصی در اینکار مشارکت کردند تا شاید برایشان موثر باشد.
آن زمان قانون مشخصی برای ارایه کار به خارجیها در نفت وجود داشت؟
ما در آن زمان، پنجتا ششعامل را برای ارایه کار به خارجیها در نظر میگرفتیم. به عنوان مثال در صورتی کار به خارجیها داده میشد که یا از نظر تکنولوژی یا مالی با مشکل مواجه بودیم، یا باید پروژه با سرعت بیشتری نسبت به شرایط معمول اجرایی میشد.
در عین حال؛ اصولی برای تعاملات مالی در نظر گرفته شده بود. در قراردادها حتما باید منافع پیمانکار و کارفرما در یک راستا میبود. بهعنوان مثال درقراردادهای بیع متقابل پاداش پیمانکار درصدی از هزینه پروژه بود. در حالی که اوایل اجرای قراردادهای بیع متقابل، پاداش درصدی از قیمت تمام شده پروژه بود. به این معنی که اگر یک پروژه یک میلیارددلار انجام میشد ما 20درصد صرفهجویی میکردیم در مقابل پیمانکار ضرر میکرد؛ در حالیکه درصد پاداش هم برای پیمانکار و هم کارفرما باید سود داشته باشد. ما نمیتوانیم از پیمانکار بخواهیم کاری انجام دهد که به ضرر خودش باشد. باید به نحوی باشد که هرچقدر هزینه اجرا بیشتر میشود سود پیمانکار کمتر شود و برعکس.
در مورد تخلفاتی که در قرارداد آزادگان دیده میشود چه نظری دارید؟
من زیاد به جزییات این قرارداد وارد نشدهام اما یک چیز را به یقین میدانم که اگر واقعا یک قرارداد «تیپ» داشتیم این مشکلات بهوجود نمیآمد.
آقای دکتر، نحوه عملکرد امور بینالملل وزارت نفت طی یکسال گذشته را چگونه ارزیابی میکنید؟ بهنظر شما در شرایط فعلی و تحریمها راهکارهایی هست که این معاونت بتواند در جهت بهبود وضعیت فروش نفت و جلب سرمایهگذاران خارجی از آنها بهره ببرد؟
سوال سختی است. به هرحال اقداماتی هست که به نظر میرسد هنوز اجرایی نشده است.
اما یکسری کارها هم که انجام شده واقعا بجا و درست صورت گرفته است. مثلا کار بسیار مناسبی که در یکسال گذشته صورت گرفته، اولویتبندی پروژهها و تزریق منابع مالی به تعداد محدودی از آنها در جهت بهرهبرداری در زمان مناسب است؛ کاری که متاسفانه در دولت گذشته نشد و عواقب آن را شاهد هستیم.
بهنظر شما اینروزها چه کشورهایی بیشتر پتانسیل ارتباط نفتی با ایران را دارند؟
در مدت طولانی که در پست معاونت امور بینالملل نفت بودم با شرکتهای خارجی روابط دوستانه خوبی را برقرار کرده بودم و خیلی کارها آن موقع انجام میشد که دیگر الان امکان انجام آن نیست. یکی از توافقهای خوبی که در آن زمان با خارجیها داشتیم یادداشت تفاهم در مورد پروژه پارسشمالی بود. در آنزمان قرار شد شرکت ملی نفت، میدان پارسشمالی را تحویل این شرکت خارجی بدهد. این شرکت میدان را توسعه داده و به تولید برساند. پس از بهرهبرداری 75درصد گاز تولیدشده را خود صادر کند و مابقی را به شرکت ملی نفت ایران جهت فروش تحویل دهد تا اینگونه شرکت ملی نفت هم در جریان صادرات قرار بگیرد.
سوای توسعه میدان، این نوع قرارداد چه منفعتی برای ما در برداشت؟
منفعت این کار این بود که اگر این شرکت نمیتوانست به هر دلیلی گاز میدان را تولید و صادر کند همه چیز گردن خودش بود و ما هیچ هزینه و جریمهای نمیپرداختیم. به نوعی کل ضرری که این شرکت متحمل میشد به خودش بر میگشت. ما میدان را به سینوک تحویل میدادیم و دیگر به مسایل دیگر کاری نداشتیم و فقط گاز صادراتی از آنها میخواستیم. البته این روش برای همه میدانها مناسب نیست. ما باید خودمان توان تولید و صادرات داشته باشیم. ولی بهدلیل شرایط تحریم و مشکلاتی دیگری که در سر راه داریم این روش بهترین روش برای موفقیت در این کار است.
نتیجه این قرارداد چه شد؟
متاسفانه در حالیکه امضای این قرارداد به دلیل شرایط خاص آن، یکی، دو سال به طول انجامیده بود، اما پس از بازنشاندهشدن اینجانب، سینوک از اجرای این کار منصرف شد. متاسفانه در آنروزها به تنها چیزی که فکر نمیشد از دستدادن اعتماد خارجیها به ما بود که به آسانی هم به دست نیامده بود.
منظور شما این است که ما طی هشتسال گذشته به نوعی آن اعتماد را از دست دادیم و برای بازگشت آن نیاز به زمان داریم تا اعتمادسازی مجدد صورت بگیرد؟
منظور من این است که باید به شرکتهای بزرگ نفتی جهان فرصت دهیم تا تشخیص بدهند و به این یقین برسند که این تغییر و تحول رو به مثبت است. خاطرم هست در جلسهای که در آن زمان با وزیر داشتم وقتی متن قرارداد توافق شده را خواندم. هیچ کدام از اعضای جلسه باور نمیکردند این قرارداد با این شرایط امضا شده باشد. صحبت از 20 تا 25میلیون تنالانجی در سال بود که قرار بود ظرف چهارسال به تولید برسد. مدیران و کارکنان سینوک آن زمان دهها بار به ایران آمدند و هر دفعه هم مشورت میکردند. قطعا اگر اجرا کرده بودیم الان در حال برداشت بودیم. نباید فراموش کنیم که شرکتهای خارجی نهایت چیزی که برایشان مهم است بازگشت سرمایهشان است. هر جا پول بیشتر باشد آنجا میروند. مساله اعتماد به طرف مقابل است.
سینوک هم به همین دلایل از پارسشمالی رفت؟
بله، اجازه دهید یک مثال برای شما نقل کنم؛ روزی نمایندگان یک مشارکت خارجی پیش من آمدند و گفتند: ما برای شرکت در جلسه بررسی قراردادمان با شرکت نفت به اتفاق شریک اروپایی به دفتر مربوطه در شرکت نفت مراجعه کردیم ولی با کمال تعجب مدیر مربوطه شرکت نفت اجازه نداد که هردو ما در جلسه حضور پیدا کنیم و اعتقاد داشت که مذاکرات در مورد قرارداد با شرکتهای اروپایی و غیراروپایی باید جداگانه صورت پذیرد. وقتی دلیل این کار را پرسیدیم، گفت مذاکرات با شرکتهای غیراروپایی آسان است و ما سریعا میتوانیم خواستههای خود را بهدست آوریم ولی ملاقات با اروپاییها سخت است. بنابراین بهتر این است که ما اول با غیراروپاییها مذاکره کنیم و پس از نهاییشدن متن قرارداد با غیراروپاییها آنها خودشان با هم به تفاهم برسند.
شاید باور نکنید که این مدیر؛ الان هم در شرکت نفت مشغول کار است و تعدادی از پروژهها را مدیریت میکند. بهتر است وزیر نفت به جای افزایش حقالزحمه پروژهها، شرکت ملی نفت را از نظر تفکر پاکسازی کند.
به نظر شما هنوز هم شانسی برای برگرداندن سینوکیها به پارسشمالی هست؟
بستگی دارد، به اینکه در پایاندادن به کار آنها در وزارت نفت چه نوع برخوردی با آنها شده و آیا هنوز به 25میلیون الانجی ایران نیاز دارند یا خیر.
یکی از نگرانیها همین است که شرکتهای بزرگ نفتی برنامهریزی خود برای سرمایهگذاری در خاورمیانه را حداقل برای چند سال آینده انجام داده باشند و چندان سرمایهای برای سرمایهگذاری در پروژههای نفتی ایران باقی نمانده باشد.
امکان این مساله هست.
فکر میکنید مذاکرات در یک قرارداد به چه سمتی میرود که یک شرکت خارجی میتواند بهراحتی یک پروژه ما را معطل کند و برود و نگران هیچ نوع مشکلی در این مساله نباشد؟ مثلا نمونه این مساله را در حضور چینیها در آزادگان جنوبی داشتهایم.
وقتی دو طرف در مذاکرات به هیچ راهحل دیگری نرسند تنها راهحل، رفتن است و گرنه پیمانکار هر کاری شما بگویید برایتان انجام میدهد. مطمئن باشید پیمانکار بدش نمیآید کاری انجام دهد که سود کند. البته ضمانت نامههای طرفین از یکدیگر و شرایط مندرج در آنها نیز موثر است. بخشی از این موارد به خود ما هم برمیگردد. وقتی برخی مدیران ما در قراردادها حرفهای بیربطی را میزنند در نهایت نتیجهاش همین است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]
صفحات پیشنهادی
مدیرشرکت پخش فرآورده های نفتی گیلان: آماده سوآپ قراردادهای نفتی هستیم
مدیرشرکت پخش فرآورده های نفتی گیلان آماده سوآپ قراردادهای نفتی هستیم رشت - ایرنا - مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی استان گیلان از آمادگی این شرکت برای سوآپ قراردادهای نفتی خبر داد به گزارش خبرنگار ایرنا فردین چراجی عصر دوشنبه در نشست خبری در جمع خبرنگاران گیلان افزود بهبازگشایی پایانههای نفتی لیبی مانع از افزایش قیمت شد قیمت نفت همچنان بالای ۱۱۲ دلار
بازگشایی پایانههای نفتی لیبی مانع از افزایش قیمت شدقیمت نفت همچنان بالای ۱۱۲ دلارنگرانیها در مورد تشدید ناگهانی ناآرامیها در عراق و بازگشایی پایانههای نفتی لیبی دو عامل افزایشی و کاهشی قیمت نفت سبب شد این کالای اساسی همچنان اندکی بالاتر از ۱۱۲ دلار معامله شود به گزارش گروهمشکل قراردادهای نفتی از زبان مشاور روحانی
مشکل قراردادهای نفتی از زبان مشاور روحانیتاریخ انتشار يکشنبه ۸ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۹ ۴۵ معاون وزیر اسبق نفت گفت مشکل قراردادهای نفتی ما مشکل حقوقی نیست از نظر حقوقی قراردادهای خوبی در ایران تنظیم می شود اما مشکل اصلی در تنظیم طرح توسعه میدان است اکبر ترکان در گفتوگو با تسنیرئیس سازمان بورس و اوراق بهادار خبرداد موافقت وزیر نفت با راهاندازی قرارداد سلف فرآورده نفتی/گواهی سپرده کالا
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار خبردادموافقت وزیر نفت با راهاندازی قرارداد سلف فرآورده نفتی گواهی سپرده کالایی برای تامین مالی تولیدکنندگانسخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار از راهاندازی اوراق گواهی سپرده کالایی در بورس کالای ایران خبر داد و گفت در آینده قرارداد سلف فرآوردههاتحريم ها مانع اجراي طرح هاي جديد نفتي نمي شود/ما دلواپس نيستيم بلکه خوشبينيم
۴ تير ۱۳۹۳ ۱۶ ۴۳ب ظ معاون وزير نفت تحريم ها مانع اجراي طرح هاي جديد نفتي نمي شود ما دلواپس نيستيم بلکه خوشبينيم متقاضيان سرمايه گذاري بايد در سه خصوصيت توانايي مالي توانايي مديريت و توان اجرا امتياز مناسب را کسب کرده و بعد از کسب حدنصاب لازم در تاريخ 12 تيرماه در جلسه توجيهيدومين قرارداد نفتي بزرگ روسيه و انگلستان امضا شد
۷ تير ۱۳۹۳ ۱۶ ۰ب ظ دومين قرارداد نفتي بزرگ روسيه و انگلستان امضا شد دومين قرارداد نفتي بزرگ بين شرکت رزنفت روسيه و شرکت بريتيش پتروليوم بعد از اعمال تحريم ها بر ضد روسيه روز گذشته امضا شد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج شرکت رزنفت روسيه دومين قرارداد مهم خود راتعهد کردستان عراق بر حفاظت از منطقه نفتی کرکوک
چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۳ - ۰۰ ۲۵ سخنگوی دولت کردستان عراق اعلام کرد که این منطقه در نظر دارد تا استقلال خود را به رفراندوم بگذارد و تا آن زمان نیروهای خود را در نزدیکی شهر نفتی کرکوک و رای مردم این منطقه برای پیوستن به کردستان حفظ خواهد کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسناقراردادکشت پنبه در سطح یک هزار و 650هکتار از اراضی کشاورزی مازندران
قراردادکشت پنبه در سطح یک هزار و 650هکتار از اراضی کشاورزی مازندران ساری - ایرنا - سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران از انعقاد قرارداد کشت پنبه در بیش از یک هزار و 650 هکتار از زمین های کشاورزی این استان خبر داد به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورآمار بهاری تجارت خارجی ایران/ افزایش ۳۵.۵۶ درصدی واردات ، رشد ۲۰.۵۳ درصدی صادرات غیرنفتی
آمار بهاری تجارت خارجی ایران افزایش ۳۵ ۵۶ درصدی واردات رشد ۲۰ ۵۳ درصدی صادرات غیرنفتی اقتصاد > بازرگانی - مهر نوشت گمرک ایران از ۱۱ میلیارد و ۸۵۹ میلیون دلار صادرات غیرنفتی و ۱۲ میلیارد و ۳۸۶ میلیون دلار واردات در فصل بهار امسال خبر داد گمرک ایران گزارش داد مجمافزایش ترانزیت کالاهای غیرنفتی در کشور
افزایش ترانزیت کالاهای غیرنفتی در کشور مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان و مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی ضمن تشریح تازه ترین آمار عملیاتی بزرگترین بندر تجاری ایران طی سه ماه بهاری سال 93 از رونق چشمگیر ۵۹۰ درصدی ترانزیت کالاهای غیرنفتی در این بندر خبر داد به این مطلب ا18 میلیون مسافر از مرز بین المللی مهران تردد کردند/ صدور 12 میلیون تن کالای غیر نفتی در 10 سال
18 میلیون مسافر از مرز بین المللی مهران تردد کردند صدور 12 میلیون تن کالای غیر نفتی در 10 سال ایلام- ایرنا- مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین الملل استانداری ایلام گفت 18 میلیون و 646 نفر از ابتدای راه اندازی مرز بین المللی مهران در سال 85 تاکنون از این خروجی بین المللی ترمجموع صادرات غيرنفتي و واردات ايران 5 ميليارد و 274 ميليون دلار افزايش داشت
۹ تير ۱۳۹۳ ۱۵ ۵۱ب ظ در بهار امسال نسبت به سال گذشته مجموع صادرات غيرنفتي و واردات ايران 5 ميليارد و 274 ميليون دلار افزايش داشت كارنامه تجارت خارجي ايران در بهار امسال نشان مي دهد كه عملكرد تجارت خارجي جمهوري اسلامي ايران 27 8 درصد بهبود يافته است به گزارش خبرگزاري موج مجموواریز 31 درصد منابع نفتی به صندوق توسعه ملی
واریز 31 درصد منابع نفتی به صندوق توسعه ملی معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری گفت سال گذشته 28درصد از منابع نفتی را به صندوق توسعه ملی واریز شد اما در سال جاری این رقم به 31 درصد افزایش یافته است کد خبر ۴۱۱۲۵۲ تاریخ انتشار ۰۵ تير ۱۳۹۳ - ۱۹ ۱۹ - 26 June 2014 معاونهرآنچه که باید از یک قرارداد رسمی کاری بدانید
دانستنی های کاری هرآنچه که باید از یک قرارداد رسمی کاری بدانید نصافاً کدام یک از ما حین پیوستن به یک مجموعه کاری به ریزهکاریهای قرارداد توجه میکنیم اساساً تجربه نشان داده اغلب فعالان در این حوزه نسبت به جزئیات قانون کار اطلاعی ندارند به گزارش گروه بازار باشگاه خبرنگارانسبد نفتی اوپک در مسیر ثبت رکوردهای جدید
سبد نفتی اوپک در مسیر ثبت رکوردهای جدیدتاریخ انتشار سه شنبه ۳ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۰ ۴۱ سبد نفتی اوپک پس از اینکه چندین بار در هفته گذشته رکوردهای قیمتی خود در سال ۲۰۱۴ را شکست روز جمعه رکورد جدیدی به قیمت ۱۱۰ ۴۸ دلار در هر بشکه به ثبت رساند به گزارش فارس سازمان کشورهای تولید و صادمعاملات سلف فرآورده های نفتی در بورس انرژی امکان پذیر می شود
صالح آبادی معاملات سلف فرآورده های نفتی در بورس انرژی امکان پذیر می شود خبرگزاری پانا رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از امکان پذیر شدن معامله میعانات گازی پارس جنوبی و همچنین سلف فرآورده های نفتی در بورس انرژی خبر داد ۱۳۹۳ سه شنبه ۳ تير ساعت 10 05 به گزارش خبرنگار اقتصادی پاناابعاد تازه ای از فساد مالی در ستاد سوخت
ابعاد تازه ای از فساد مالی در ستاد سوخت عضو هیات تحقیق و تفحص از ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عدم برگزاری جلسات این هیات گفت بر اساس مدارک پرونده حساب های شخصی برای برخی مدیران باز شده بود و درآمد ستاد حمل و نقل سوخت به حساب های شخصی واریز-
اقتصادی
پربازدیدترینها