واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کارشناس تغذیه: استفاده از پنج گروه اصلی غذایی در ماه رمضان ضروری است تبریز - ایرنا - کارشناس تغذیه و رژیم درمانی گفت: ضروری است از پنج گروه اصلی غذایی در وعده های سحری و افطار در ماه رمضان استفاده شود.
حسن فرهاد غیبی روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: استفاده از مقادیر لازم از تمام گروه های نان و غلات، سبزی ها، میوه ها، گوشت، لبنیات و حبوبات برای حفظ سلامت بدن لازم و ضروری است.
وی ادامه داد: افراد چاق و دارای اضافه وزن بالا برای کنترل وزن خود در این ایام روزانه 20 درصد کمتر از ایام عادی از مواد غذایی استفاده کنند.
فرهاد غیبی اظهار کرد: بهتر است روزه داران هنگام افطار روزه خود را با خرما یا ماده قندی طبیعی و یک استکان آب ولرم باز کنند تا معده آماده فعالیت شود.
وی گفت: استفاده نکردن از خرما یا ماده قندی طبیعی در ابتدای افطار ممکن است موجب افزایش مدت سیری در فرد شود.
این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی گفت: توصیه می شود روزه داران در این ایام از مصرف آش رشته و مصرف سوپ با رشته بسیار خودداری کنند و از سالاد و مقداری نان به اضافه مواد غذایی استفاده کنند.
وی افزود: میوه ها یکی از گروه های اصلی است که توصیه می شود به عنوان میان وعده بین افطار و سحر استفاده شود.
فرهاد غیبی تاکید بر مصرف شیر کم چرب قبل از خواب، گفت: توصیه می شود در هنگام افطار حتما از یک لیوان شیر و یا یک لیوان ماست کم چرب استفاده شود.
وی با بیان اینکه باید روزانه حداقل یک لیوان شیر یا ماست مصرف شود، تاکید کرد: ماست و شیر به عنوان منبع غنی کلسیم هستند و هر چقدر میزان چربی لبنیات کمتر باشد میزان جذب کلسیم بالا خواهد بود.
این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی خاطرنشان کرد: در صورتی که افراد وعده سحری را از برنامه خود حذف کنند با مشکلات فراوانی در روز روبرو خواهند شد.
وی ادامه داد: در هنگام سحر ضروری است از سبزیجات یا سالاد، انواع کربوهیدرات ها مثل نان و برنج، گوشت، لبنیات و میوه استفاده شود.
فرهاد غیبی افزود: مصرف سالاد و سبزیجات به دلیل وجود انواع ویتامین ها، میزان آب بالا و دیر هضم شدنشان موجب می شود فرد کمتر احساس گرسنگی و تشنگی کند.
وی اظهار کرد: توصیه می شود در وعده سحری برای جلوگیری از تشنگی در روز از مصرف غذاهای سرخ شده در روغن و غذاهای خشک مثل کوکو و کتلت خودداری شود.
وی اضافه کرد: بهتر است افراد هنگام سحر در حدود 60 گرم و در وعده افطار 30 گرم گوشت مصرف کنند.
این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی گفت: برای تامین آب مورد نیاز بدن بهتر است بین افطار تا زمان خواب شش الی هشت لیوان آب یا مایعات طبیعی نوشیده شود.
وی با بیان اینکه مصرف چای زیاد موجب تخلیه آب بدن در طول روز می شود، اضافه کرد: روزه داران از نوشیدن چای زیاد و پررنگ خودداری کرده و هنگام سحری فقط یک استکان چای کمرنگ استفاده کنند.
فرهاد غیبی با اشاره به سردردهای قبل از ظهر افراد در این ایام ادامه داد: این سردردها به دلیل افت قند خون نیست و این در افرادی که به مصرف چای بسیار عادت دارند، دیده می شود و برای جلوگیری از این عارضه بهتر است بین سحری تا افطار سه الی چهار استکان چای کمرنگ مصرف کنند.
6120/587
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
14/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]