واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
پدیده قاچاق، سالانه دو میلیون فرصت شغلی را در کشور از بین می برد شیراز - ایرنا- دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداری فارس گفت: پدیده شوم قاچاق، سالانه دو میلیون و 500 هزار فرصت شغلی را در کشور از بین می برد.
به گزارش ایرنا، محمد بذرافشان، پنجشنبه در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز، ضمن گرامیداشت 12 تیرماه سالروز فرمان رهبر معظم انقلاب در خصوص مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: علاوه بر این، قاچاق، به هر فرد ایرانی ماهانه بیش از یک میلیون ریال و سالانه کمی بیش از 12 میلیون ریال ضرر وارد می کند.
وی با اشاره پیامدهای اجتماعی، اقتصادی، امنیتی و فرهنگی قاچاق کالا و ارز ادامه داد: قاچاق کالا در حوزه اقتصادی می تواند در کوتاه مدت باعث پایین آمدن میزان اشتغال، تضعیف تولید ملی، بالا آمدن نسبت قیمت تولید و کالا، ایجاد درآمد نامشروع و پولشویی و وارد آمدن آسیب و خسارت به وارد کنندگان شود.
بذرافشان اضافه کرد: علاوه بر این، قاچاق کالا موجب اخلال در نظام اقتصادی و پولی و ارزی کشور می شود و سلب امنیت اجتماعی و اقتصادی را هم به دنبال خواهد داشت.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداری فارس گفت: قاچاق کالا که عمدتا با هدف سود اندوزی انجام می شود، در حقیقت یک اقدام و حرکت هدفدار از سوی دشمنان برای ضربه زدن به ارزش های فرهنگی کشور و ترویج مصرف گرایی و ایجاد تغییر در سبک زندگی مردم است.
بذرافشان، در خصوص آمار کالاهای قاچاق کشف شده در استان فارس در سه ماه نخست سال جاری گفت: طی این مدت بیش از 17 هزار قوطی و بطری مشروبات الکلی که با هدف ضربه زدن به اعتقادات دینی جوانان وارد کشور می شود کشف گردید.
وی اظهار کرد: این میزان مشروبات الکلی کشف شده در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 400 درصد رشد را نشان می دهد.
او گفت: طی این مدت مقادیر قابل توجهی کالاهای دخانی و گمرکی به ارزش 75 میلیارد ریال کشف گردید که این میزان هم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد 51 درصدی را نشان می دهد.
وی، میزان مواد سوختی قاچاق کشف شده در سه ماه نخست امسال را یک میلیون لیتر اعلام کرد و افزود: طی این مدت همچنین دو هزار و 200 راس دام سبک و سنگین کشف و 15 تن انواع کالای سریع الفساد کشف شده به ارزش یک میلیارد و 800 میلیون ریال نیز امحا گردید.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداری فارس تصریح کرد: کشف 371 هزار و 400 پاکت سیگار، 297 هزار و 599 دستگاه انواع لوازم خانگی، 51 هزار و 452 دستگاه لوازم صوتی و تصویری، 15 هزار و 59 دستگاه تجهیزات دریافت از ماهواره، 96 هزار و 529 ثوب البسه، 101 هزار و 500 قلم لوازم آرایش و همچنین توقیف 677 دستگاه خودرو از جمله اقدامات صورت گرفته در زمینه مبارزه با قاچاق کالا در سه ماه نخست سال جاری است.
بذرافشان افزود: در مجموع، کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداری فارس، طی دو سال گذشته اقدامات قابل قبولی در زمینه مبارزه با قاچاق کالا و ارز داشته و کمیته های این مجموعه جزو کمیته های موفق در کشور بوده اند.
وی، در خصوص اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم گفت: این قانون که در اسفندماه سال گذشته ابلاغ گردید، در بحث مبارزه با قاچاق کالا و ارز و تناسب بین جرم و مجازات از شفافیت بالایی برخوردار است.
بذرافشان گفت: در ماده 22 این قانون آمده است که، هر فردی که مرتکب قاچاق کالای ممنوع گردد و یا کالای ممنوع قاچاق را نگهداری یا حمل نماید یا بفروشد، علاوه بر ضبط کالا، در صورتی که ارزش کالا تا 10 میلیون ریال باشد به جزای نقدی معادل دو تا سه برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق مجازات می گردد.
وی گفت: در صورتی که ارزش کالا از 10 میلیون تا 100 میلیون ریال باشد، متخلفان، به جزای نقدی معادل سه تا پنج برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق و در صورتی که ارزش کالا از 100 میلیون ریال تا یک میلیارد ریال باشد، به بیش از شش ماه تا دو سال حبس و جزای نقدی معادل پنج تا هفت برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق مجازات می شوند.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداری فارس افزود: در صورتی که ارزش کالای ممنوع قاچاق بیش از یک میلیارد ریال باشد، مجازات دو تا پنج سال حبس و جزای نقدی معادل هفت تا 10 برابر ارزش آن کالا در نظر گرفته خواهد شد.
وی تصریح کرد: مشروبات الکلی، اموال تاریخی – فرهنگی، تجهیزات دریافت از ماهواره به طور غیر مجاز، آلات و وسایل قمار و آثار سمعی و بصری مبتذل و مستهجن از مصادیق کالای ممنوع است.ک/2
678/ 667
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
12/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]