واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار تهران؛ شاخص کیفیت هوا در برخی از ایستگاههای شهر تهران به مرز خطرناک رسیده است تهران بزرگ - ایرنا - رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به اینکه شاخص کیفیت هوا در برخی از ایستگاه های شهر تهران به مرز خطرناک رسیده است، گفت: مدل آلودگی هوای تهران تغییر کرده، مسئولان هوشیار باشند.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی ستاد محیط زیست وتوسعه پایدار شهرداری تهران، علی محمد شاعری با اشاره به اینکه خشکسالی، کاهش بارندگی، افزایش دما، بیابان زایی و تولید کانون های ریزگرد در اطراف تهران از عوامل هجوم ریزگردها به شهر تهران است، گفت: تا سال 88 علت آلودگی هوای شهر تهران گازهای مونوکسید کربن، اکسید گوگرد، اکسید نیتروژن و ازن بوده است اما با اقدامات اساسی که انجام شد این گازهای آلاینده به طور کامل مهار و مدیریت شده و غلظت گازها به حد استاندارد کاهش یافته است.
شاعری ببان اینکه از سال 88 تا پایان سال 92 علت اصلی آلودگی هوای تهران ریزگردهای خارجی بوده اند که عمدتاً ذرات معلق 5/2 الی 10 میکرونی را شامل می شدند، گفت: در سال جاری هجوم ریزگردها و آلودگی هوا تحت تاثیر کانون های بحرانی و بیابانی اطراف شهر تهران بوده است.
وی ادامه داد: بر اساس آمار حدود 80 هزار هکتار کانون ریزگرد تهران را محاصره کرده است و با کوچکترین وزش باد و طوفان حداقل تا 100 کیلومتر جا به جا شده و باعث آلودگی شدید محلی می شوند.
رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران افزود: این مدل آلودگی قبلاً در استان های سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد تجربه شده و با اقدامات بیابان زدایی بخش زیادی از این بحران ها طی سالهای گذشته مهار شده است.
شاعری با اشاره به اینکه تاکنون در اطراف شهر تهران اقدامات بیابان زدایی و مقابله با پدیده ریزگردها در سطح وسیع و گسترده به مرحله اجرا درنیامده است، افزود: به علت تداوم خشکسالی ، فقدان مدیریت منابع آب ، استفاده از الگوهای کشاورزی ناپایدار ، پایین بودن میزان بهره وری آب، الگوهای نامناسب توسعه در بخش های کشاورزی، صنعت و خدمات در اطراف تهران از بین رفتن پوشش گیاهی باعث پدیده نوظهور ریزگردها با منشاء داخلی در پایتخت شده است.
رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار بیان داشت: وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو در قالب یک طرح جهادی و عاجل با مشارکت مردم و دولت باید طرح جامع مقابله با پدیده بیابان زایی پیرامون شهر تهران را حداقل تا شعاع 100 کیلومتری جنوب غرب و جنوب شرق با اجرای پروژه های جنگلکاری، مرتع داری، مدیریت پخش سیلاب، مالچپاشی، مدیریت منابع آب، استفاده از الگوهای کشاورزی پایدار، را به اجرا گذاشته و از هجوم ریزگردها به پایتخت جلوگیری کنند.
شاعری اظهار کرد: اگر تا سال 92 در فصل بهار و تابستان ریزگردهای عربی در فاصله چندین هزار کیلومتری عامل آلودگی تهران به شمار می رفت، رخدادهای یک ماه اخیر تهران حاکی از آن است که پدیده ریزگردهای جدید در شعاع حدود 100 کیلومتری تهران شکل گرفته و با کمترین وزش باد و طوفان هوای تهران را آلوده خواهد کرد و به سرعت نیز جا به جا می گردد، لذا خطر آن بیشتر از ریزگردهای خارجی است.
وی با اشاره به اینکه با توجه به امکانات سازمان هواشناسی کشور، پیش بینی چنین رخدادهایی که منشاء آن محلی است، میسر نیست گفت: احتمال وقوع رخدادهای مذکور با توجه به نزدیکی به مراکز جمعیتی بیشتر بوده و چنین رخدادهایی استمرار بیشتری خواهند داشت.
وی ادامه داد: میزان ذرات معلق در بعضی از ایستگاههای سنجش هوا در ساعات گذشته به مرز خطرناک رسیده و لازم است شهروندان تهرانی به ویژه گروههای سنی حساس عملیات ویژه خود مراقبتی را به مرحله اجرا در آورند.
تهرام/1393//1348
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
11/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]